6. jan. 2009

Løsning for Midtøsten


1. Partene må snarest bli enige om en felles våpenhvile
2. Det internasjonale samfunnet må inn med nødhjelp
3. Prosessen med å få til en større fredsavtale må igangsettes
4. Arbeidet med å få på plass en tostatsløsning må igangsettes

Det er ingen tvil om at alle land har rett til å forsvare seg, også Israel. Det er kun Rødts lege i Gaza og aktivister i Norge som ikke forstår det. Både Egypt og palestinernes president, Abbas, har påpekt at Hamas må bære et tungt ansvar for å ha framprovosert denne militære opptrappingen fordi de avsluttet våpenhvilen og intensiverte rakettbeskytningen mot Israel. Det har også vår utenriksminister Jonas Gahr Støre presisert.

Jeg er også enig med dem som mener at mottiltakene mot Hamas vedvarende terror må være forholdsmessige. Det er en vanskelig vurdering for Israel som i lang tid har blitt utsatt for rakettangrep. Krig i seg selv kan ikke støttes, men selvforsvar er forståelig og mange ganger nødvendig. Spørsmålet er hvordan og hvor kraftig man gjør det.

Jeg har ikke vært blant de som har ivret mest for en to-statløsning. Men jeg ser at dette er nødvendig av flere årsaker. Også etter å ha lyttet til israelske politikere. Samtidig er ikke en to-statløsning noe som vil skje over natten. En skikkelig fredsavtale må på plass og terroren fra Hamas må stoppes.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

33 kommentarer:

Carl Christian sa...

jeg ser du har moderert deg noe i din endimensjonale virkelighetsoppfatning og det er bra. Men likevel, når man ser rapporter som dette:
http://www.rodekors.no/Nyheter_og_presse/Nyheter/Stort_antall_barn_omkommet_i_Gaza/
er det ganske utrolig at dine viktigste poenger ser ut til å dreie seg om retten til å forsvare seg og at Hamas terror må stoppes...

FR sa...

er ikke enig i at jeg har moderert meg :) men la gå.. i bloggposten bruker jeg denne gang mer plass til å si hva jeg mener om fremtiden, i de andre har mediedekning, brudd på våpenhvile og bruk av Rødts lege i Gaza hatt hovedfokus.

Det kan vel ikke være utrolig at jeg er opptatt av hva som er årsaken til konflikten? Det var ikke Israel som brøt våpenhvilen og det var heller ikke Israel som ikke ville fortsette.

Når det er sagt, så er det helt klart ting Israel kunne gjort anerledes.

Anonym sa...

Verden trenger jo ett nytt parkeringshus da........ Hilsen sv mann som er i ferd med å forlate partiet.

Anonym sa...

Israel kunne ikke bryte våpenhvilen. De har jo aldri inngått noen.

Du må huske på at Israel skjøt raketter mot Gaza hver eneste dag gjennom hele våpenhvilen. Et åpenbart brudd. Videre var en av forutsetningene for at Hamas ingik våpenhvile at Israel skulle åpne grensene for økonomisk aktivitet. I stedet presset Israel Egypt til også å stenge sin del av grensen. Gaza har vært hermetisk lukket og følgelig presset inn i autarki. Gaza har fungert som verdens største fengsel, og bringer åpenbare paraleller til f eks Ghettoen i Warsawa.

Forøvrig er jeg enig i at man skal være skeptisk til en tostatsløsning, men at det allikevel er et nødvendig steg. Og for å få på plass en tostatsløsning må man selvsagt ha fred.

Men det blir ikke fred så lenge Israel fortsetter å okkupere, arrestere, og drepe det Palestinske folk. De er okkupant, de har et ansvar for å slutte først, og da mener jeg å avvikle de ulovlige bosettinger på Vest Bredden, frigi de 11.000 Palestinere som sitter i Israelske fengsler uten verken lov eller dom, samt trekke alle sine styrker ut av de okkuperte områdene. Men dette har Israel alltid nektet for, og selvfølgelig blir det ingen fred. Det er først og fremst Israels skyld, selv om det på ingen måte forsvarer terrorisme, er det Israel, ikke Hamas, som har nøkkelen.

I det øyeblikk Israel viser vilje til å oppfylle de relevante FN resolusjoner etter forhandlinger med Fatah, vil Hamas miste sin oppslutning - over natten. Nå er det Fatah som har tapt all oppslutning, fordi de har "forhandlet" i en årrekke uten å oppnå noe annet enn flere anholdte Palestinere, flere drepte Palestinske sivile, en folkerettsstridig mur som stjeler over halvparten av Palestinernes territorium, samt flere 100.000 ulovlige settlere.

De ullykker som er påført det Palestinske folk mens det har pågått "forhandlinger" er enda større enn de som nå blir påført Gaza under Hamas's og Israels krigføring. Det sier mye. Særlig om hvorfor "forhandlinger" er i ferd med å bli upopulære.

Anonym sa...

dine teser høres fine ut men er vanvittig urealistiske:
1. Partene må snarest bli enige om en felles våpenhvile

de ønsker ingen våpenvile. israel fordi de vil knuse hamas for godt, (hvordan de nå har tenkt å få det til?) og hamas fordi de har tapt på alle andre våpenviler, senest den fra i sommer hvor de har vært totalt isolert fra omverdenen.
begge fronter ser ut til å være drevet av en ekstrem form for umennsekelighet, som blir støttet opp av "gode kristne" slik som deg på den ene siden og av iran og det de sikkert oppfatter som "gode muslimer" på den andre siden.

2. Det internasjonale samfunnet må inn med nødhjelp
-hvordan skal det internasjonale verdenssamfunnet inn med nødhjelp når israel velykket har greid å hermetisk lukke hele området? I følge israel eksisterer det ingen humanitær krise fordi de bare anngriper hamas (de kriger ikke mot sivilbefolkningen slik som du selv sier) dette kan bevises enkelt ved å nekte all tilgang på informasjon annet enn den de selv kommer med stoppes, og de oppsøker ikke de sivile på gaza med annet enn meningsløse flygeblad og radiosnutter.. ikke en gang røde kors/røde halvmåne kommer inn. Da er vi bare overlatt til idealister som mads gilbert, som du forakter så sterkt. (og tenke seg til at du prater om nestekjærlighet hvor i huleste er du i denne situasjonen? på rådhuset og bygger bybane?)
3. Prosessen med å få til en større fredsavtale må igangsettes

-hva skal være forhandlingskortene i en slik forhandling? Hva får hamas igjen om de annerkjenner israel? at israel annerkjenner at palestina er okkupert? hva kan fatha vise til? murer og israelske setlere? er det noen vits i for hamas å forhandle sett bort i fra at de da omkommer litt treigere enn om de lar seg bombe ned i en fei og får innbille seg en liten stund at de dør ærerikt og blir tilbudt masse jomfuer i paradis? er isrel villig til å inngå noen som helst reelle kompromisser?

4. Arbeidet med å få på plass en tostatsløsning må igangsettes

igjen med hvilke grenser- jerusalem -flytninger -bosettere osv. nei det er litt av en smørje. og det er ingen som har greid det de siste mange årene fordi israel nekter å gå inn på noen som helst reelle kompromisser. (du har selvfølgelig han nåværende forsvarsministeren men han var ikke særlig populær i egne rekker, og han tok aldri opp flytningeproblematikken som var det hardeste kortet.

jeg misliker slike folk som med en religiøs underliggende agenda later som de er nøytrale (kommer jesus tilbake om israel jager ut alle palestinere?) like mye misliker jeg folk som ut fra en kommunistisk overbevisning skal se en hver folkelig bevegelse som begynnelsen på revolusjonen. Jeg respekterer imidlertidig Mads Gilbert fordi han i motsetning til slike som deg spiller med åpne kort og samtidig faktisk gjør en innsats for mennesker. at du som kristen tør å trakke på en slik form for medmennsekelighet/sympati som gilbert og foss viser i praksis bare fordi de kommer fra partiet rødt er meg helt utrolig og viser hvilken kynisk jævel du egentlig er.

Anonym sa...

Det blir inget våpenhvile før hele opperasjonen er fullført.
Er temmelig skuffet over at så mange folk ikke klarer å forstå dette.

Anonym sa...

hva vil det si at hele opperasjonen er fullført? når hamas er utryddet? vil de være noe blidere etterpå? har israel tenkt å fortsette å isolere dem fulstendig slik at de ikke skal få våpen til å hevne seg igjen om noen år? hva er det egentlig israel har som mål??

Baray sa...

Her har du et fredsforslag som får med seg absolutt alt

http://zope.gush-shalom.org/home/en/channels/avnery/1228602649/

Anonym sa...

Løsningen er rett rundt hjørnet, vi kan ta det med ro:
http://www.bibelord.net/israelogjesugjenkomst.htm

Anonym sa...

Interessant å se at Rygg ønsker å drive politisk utsiling av legestanden. Hvilke andre grupper er det du ønsker å kategorisere etter politikk? Det hadde vært greit å vite, det kan jo faktisk finnes folk med demokratisk sinnelag som vurderer å stemme på deg ved valget.

Anonym sa...

Enig med anonym i at det er Israel som sitter på nøkkelen til forhandlinger. En annen ting som skjelden blir tatt opp men som "det eneste demokratiet i Midtøsten" regelmessig gjennomfører er utenomrettslige henrettelser av palestinske politiske ledere. Dette har blitt gjennomført det være seg våpenhvile eller ikke, og er selvsagt med på å gjøre grunnlaget for forhandlinger uholdbart.

Å bruke Mads Gilbert politiske ståsted mot han mens han redder liv på Gaza, ja det er rett og slett smålig.

Anonym sa...

"Det er ingen tvil om at alle land har rett til å forsvare seg, også Israel" Innebærer ikke dette også palestinsk rett til motstand mot en okkupant. Jeg regner med at retten du viser til er den folkeretsligforankrede retten til å forsvare sitt eget teretorie? Jeg mener på ingen måte at man kan forsvare angrep på sivile om det er Hamas sine hjemmesnekrede rakketer eller Higtec utstyr fra Israel. Men viss du ønsker at vi skal godkjenne Israels rett til forsvar, så må vi også anerkjenne palestinernes rett til å bekjempe en okkupant. Dette er også en rett som er folkerettslig festet på lik linje med retten til selvforsvar.
Selvfølgelig kan man hevde at retten den palestinske retten til motstand ikke kan forsvares, men da må man også si at områdene som som er innlemmet i Israel etter 1948 ikke dannet grunnlaget for den tiltenkte Palestinske staten. Viss dette er det man mener så kan man hevde at palestins motstand ikke kan forsvares utfra et okupantsysnspunkt. Derimot kan det forsvares ut fra retten til å gjøre opprør mot et undertrykkende regime. Et slikt syn vil selfølgelig gjøre det umulig å hevde at man ønsker en tostatsløsning siden et slik ønske vil stride mot Israels lov ang jord.
For at dette skal være en relevant diskusjon ønsker jeg at man i denne diskusjonen definerer hva innleggsstarter mener omkring følgende spørsmål:

Er Gaza og vestbredden en del av Israel eller er det snakk om okkupete områder

Hvem har retten til å påberope seg retten til forsvar når de angriper?

Er det i sprøsmålet om palestinernes opprør mot israel Snakk om et opprør mot en okkupasjonsmakt,styre eller bare terror?

Anonym sa...

Du skrev
Det kan vel ikke være utrolig at jeg er opptatt av hva som er årsaken til konflikten? Det var ikke Israel som brøt våpenhvilen og det var heller ikke Israel som ikke ville fortsette.
------------------------
Svar: Her er du egentlig i gang med å ta side, for fortsatt millitære løsninger på konflikten. Etter 60 år kan vi slå fast at dette har dette ikke virket.

Befolkning i Palestina er i hovedsak unge mennesker ca. 44% er mellom 0 og 14år. Gjennom sine korte liv har de kun opplevde krig og krigens redsler. På Israels side har de også opplevd frykten av å sende sine barn på skole, grunnet selvmordsbombere. Veien mot fred går uansett via fjerning av bosetninger på okkupert område og returnering til grensene av 1967. Isolering av ekstrem på begge sider må skje politisk. De moderate Palestinere må få innfridd mange av sine krav om levstandard økning og trygghet for egen eiendomer. Israelere må forstå at 2 statsløsningen i hovedsak er i deres interesse. I mangel på framdrift her, vil det naturlige være 1 statsløsning med fulle rettigheter for alle innbyggere innenfor statens geografiske grenser. Altså en vanlig demokratisk stat. Israelere har mye å bidra med i blant annet vedrørende kvinner rettigheter og moderne statsadmistrasjon. I Palestina har jo dette hvert ett stort problem Under Arafat og nå Abbas så har korrupsjon og mangel på mennesklige rettigher, vært som en skygge over den Palestisnke stat.
Det første tegn på forandring fikk vi ved valget i 2006. Hvor Hamas istedet for å boikotte valget stilte opp og vant. Da stoppet demokratiet opp - Ingen ville snakke med Hamas - Abbas gjennomførte ett statskupp og satte demokratiske organer ut av spill. Fjerning av Hamas med vold, gir oss heller ikke sjansen til å få bevist deres demokratiske sinnelag, ved å eventuelt gi fra seg makten etter ett nederlag ved neste valg.

60 år med krig har også skapt en situasjon i Israel, hvor de ser seg som usårbare. Store indre motstand undertrykkes ved å henvise til enighet mot den ytre fiende. Men det må være lov å spørre om usårbarheten vil vedvare. Ingen er tvunget til å bo i Israel. 60% av jødene bor andre steder allerede. Jeg ville tatt min famile å dratt, med nåværende brutale krig og hat. så ville jeg gitt mine barn en annen hverdag. Unge mennesker blir også globalisert ikke minst gjennom internett. Statsstyrt påvirkning har ikke samme effekt lengre. Ledere som stadig vekk må i politiavhør for økonomiske forhold gjør ikke saken bedre. Detet toppet seg når en av de millitære lederene under Libanon felttoget, brukt militærinformasjon til å skaffe seg og familen økonomiske fordeler.
De senere felttogene har også vist at israel sannsynligvis ikke vil kunne gå i en bakkekrig motIran å være sikker på sier eller kortvarig krig.

En fredsløsning bør også innholde ett forbud mot Israelske Atomvåpen og dette bør bli brukt av verdenssamfunnet til å forhandle fram en løsning med Iran. Slik at man kan gjøre MidtØsten til en Atomfri sone. USA og stormaktene kan garantere for atomsikkerhet for Israel.

Anonym sa...

Anonym sa... tirsdag, januar 06, 2009
Israel kunne ikke bryte våpenhvilen. De har jo aldri inngått noen.

Du må huske på at Israel skjøt raketter mot Gaza hver eneste dag gjennom hele våpenhvilen.

FOR NOE PISSPREIK!!!!!!

Anonym sa...

Alle som kan lese ser at det er Filip som er ekstremisten. Han sier rett ut at han er imot tostatsløsning ergo OK for Israel å drepe og slakte palestinere. Du er i det minste litt ærlig og innrømmer at doble standarder styrer dine meninger siden palestinske barn i følge deg tilhører undermennesker og har ikke krav på på fred, menneskerettigheter.

En vakker dag komemr du til å snu 180 grader slik Wiloch gjorde.

Fremdeles umoden, lite penger, lønnen fra IDF kommer da godt med. Men en dag oppdager du at man selger ikke sjelen for penger.

Arnfinn Halderaker Husby sa...

Ei tostatsløysing er einaste farbare veg. Men eit nytt og ungt palestina kan ikkje "kvile" seg til Israel og deira økonomi for å få fotfeste og utvikling. Dei arabiske nabolanda med Jordan og Egypt må på banen og ta sitt ansvar. Det var trass alt desse to landa som hadde kontrollen over henholdsvis Vestbredden og Gaza fram til Israel tok kontroll over desse områda + litt meir (Sinai er levert tilbake) i ein forsvarskrig! Slik ting ser ut no virkar det som om Jordan og Egypt er meir oppteken av sitt forhold til Israel (økonomisk/stategisk) enn med den endå ikkje nyfødte staten Palestina. Lykke til Filip! Kjem til å følgje positivt nøye med på det du gjer! Du vert ein god stortingsrepresentant for Hordaland og KrF.

Anonym sa...

Nei Filip Rygg, det var kanskje ikke Israel som brøt våpenhvilen og det var heller kanskje ikke Israel som ikke ville fortsette.
Men det er ISRAEL som forsatt okkuperer Palestinerne.
VÅKNE OPP! .. det prates jo bare sundt grøten.
Kan noen f.eks. spørre...Når skal politikere, ”intellektuelle” og politiske synsere begynne å tenke i retning av hva positivt som ville kommet frem for begge parter (Israelere og Palestinere) og sikker i hele Midtøsten om Israel trakk seg ut av okkupert land… startet nye og konstruktive samtaler om fred og samarbeid?
*sukk* ... tenkeeee

Anonym sa...

Vi ble kvitt nazistene, men fikk jødene.
Nesten synd Hitler ble avbrudt før han fikk avsluttet jobben. For noen svin.

Anonym sa...

Alle som kommenterer her:
Tar man det som en selvfølge at palestinerne ønsker fred?

Hamas ønsker, som alle etter hvert ser ut til å ha fått med seg, ikke fred.
Allah tåler ikke en jødestat i Midtøsten. På samme måte som Lenin var fullstendig overbevist om at proletariatets diktatur ville overta i verden, er Hamas (og her er det skumle: antakeligvis mange andre muslimer med dem) fullstendig overbeviste om at Israel til slutt vil slutte å eksistere. Det vil skje. Det er jo Allah, den allmektige gud, sin vilje.

Hamas er imidlertid ikke de første palestinske lederne som ikke ønsker fred med Israel.
Når Oslo-avtalen ble signert i 1993 sto det å lese i PLOs charter at tostatsløsningen bare var et trinn på veien i kampen mot Israel.
Arafat, som fikk fredsprisen, uttalte til arabiske diplomater i januar 1996 at målet til PLO var

"å eliminere staten Israel og etablere en utelukkende palestinsk én."

Arafat sammenlignet også det å gjøre fredsavtaler med måten profeten Muhammed gjorde dem på: Han brukte dem bare midlertidig, for senere, når det passet ham (når han hadde samlet flere krigere, f. eks.), å komme tilbake og bryte avtalene.

Alle som skriver her burde ta høyde for denne muligheten: En stor del av palestinerne ønsker ikke fred med Israel. Og har ikke ønsket det helt siden en jødestat ble etablert midt i Allahs kjerneområde.

Anonym sa...

UTROLIG MYE LØGNAKTIGE KOMMENTARER RUNDT OMKRING:
1. Det er jo KLINKENDE KLART at Israel VIL HA FRED.
2. Det er jo KLINKENDE KLART at Hamas aldri har villet ha en fredsavtale.
3. Det er jo KLINKENDE KLART at alle land har rett til å hindre andre å terrorisere dem med raketter.

Så da er jo all folkerett på Israels side!

SÅ OVER TIL HVORDAN DET KAN BLI FRED!

1. HAMAS og resten av araberne må godta at Israel er et land som ligger i Midt-Østen. Det har de aldri ville si at de aksepterer. Nærmere tvert imot vil de ha Israel bort fra kartet. I dette finnes jo ikke grunnlag for fred.

Så ALT LIGGER I HAMAS OG FATAH SINE HENDER.

Israel er klar når Hamas og Fatah er klar!

Anonym sa...

Altså. De fyrer opp nyttårsraketter i lille uskyldige Oslo. Tenk hva de gjør med noen skikkelige raketter mot noen de mener fortjener det?
Det ligger i naturen at de må lage bråk.
Hva hjelper det egentlig å demonstrere i Oslo? Hvis de var så veldig klar på sin sak, kan de vel for faen meg gå ned til gaza stripa for å sloss.

øystein sa...

morsom å høre at det bare er Siv Jensen som tør å si det hun mener.
Hadde vært morsomt å høre hva stoltenberg og halvorsen egentlig mener om våre nye landsmenn.
uoffisielt

Anonym sa...

Har opplevd Krig I Bosnia og var 30 år gammel da. Hadde alle som komenterer her opplevd noe slikt tror jeg at de ville protestere sterkere mot de som bruker vopen som makt. Folk som ikke har frihet og som ikke ser framtidhar ikke noe å leve for.I en krig å bli drept er en lettelse i forold til andre grusomheter som en ikke kan forestille seg.Hvorfor Izrael ikke slipper sjornalister inn i Gaza? Det er bare for å skjule grusomheter de påfører til forsvarsløse mennesker.Viktig å huske på at serbere i Bosnia har gjort verre grusomheter enn Hitler. I dag ser jeg på tvat en izraelsk kvinne sa at hun er litt fachist.Har izraelerne arvet fachisme?

--- sa...

Det er vel ikke opp til oss å sitte i fred og ro her hjemme og lage skrivebordsløsninger for Midt-Østen. Men skal de klare det selv, ser jeg to viktige steg:

1. Ikke anerkjenne en part som ikke forplikter seg til å følge demokratiske spilleregler.
2. Ikke anerkjenne en part som bygger på en religiøs virkelighetsoppfatning.

Hamas' grunnsyn finner dere her: http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

Huff. Det er langt fram.

Anonym sa...

Hei..ser at det faktisk svært få av dere som egentlig kjenner den sanne historien av hva som egentlig har skjedd i østen og midtøsten. De fleste i østen vet historien av hva som har skjedd før 1948, ja for mange tusen år siden. Vi må gå ca 2000år tilbake i tid, da finner vi løsningen for konflikten i midtøsten og østen for øvrig. Den samme løsningen gjelder faktisk i dag også. Heldigvis for fredens skyld gjentar historien seg atter en gang, men det er synd at det er så mange år i mellom.
Få år etter at Jesus Kristus var død og hadde stått opp igjen ble det en vekkelse i østen der alle levde i harmoni med hverandre. Dette er løsningen for fred i midtøsten i dag, også når alle her nede vil akseptere ved å tro at Jesus Kristus faktisk er Guds sønn som kom til vår jord ved å gi fred til alle mennesker som har Guds velbehag.
Hvis alle kunne lese bibelhistorien vil de se at Gud Jahve som er Israels Gud vil ha fred. DEN FÅR MAN BARE VED Å AKSEPTERE JESUS.

Anonym sa...

Ja, vel, om jesus kommer tilbake idag så kommer jødene mest sannsynlig til å henge ham idag også. Så langt har de kommet.
Det var en stor tabbe av verden å ha gitt Israel til jødene, en feil, en stor ugjenoprettelig feil.
Rasen deres er altfor umoden.Og ikke klar til å ta vare på seg selv.
Men, mange muslimer har også mye umodenhet i seg. Det er meg ett stort mysterium at så mange støtter den muslimske tro.

I de revolusjonerende syttiårene, da alle skulle være frie, og frihet og likestilling for alle ble preket over alt.
Den gang nådde denne idealistiske tankegangen også midtøsten,
og folk i irak og iran gikk rundt i hippi bukser og langt hår. Organiserte seg, og talte vel
og godt om frihet, fred, kjærlighet og fordeling av goder til alle.

Rike kapitalister følte seg sterkt truet av dette,
så de tok noen folk og utdannet dem i politikk, militært styre etc.
Og hjalp dem til å få makt over land.
Mange land, land i midtøsten, Afrika, og sør-amerika(De drepte Che-guevara).
Spesielt i midtøsten, med sine olje ressurser.
De forfulgte folk for sine meninger.
Og de hjernevasket folket.
Så de glemte sin utdannelse, sin kunnskap, sin frihet, og dro dem tilbake til
en religion som ikke hadde utviklet seg sia middelalderen. Islam.
De dro dem tilbake i tid.
På dette viset skulle verden holdes nede.
Lederne deres som er og har vært, vet godt hvordan historien om deres styreendring arter seg.

Men spesielt unge muslimer som idag er i tyveårene, De er ofte oppdratt i hjernevaskelsen. de aner ingenting om hvordan alt gikk til.
Og de tror kanskje Allah vil straffe dem om de er kritiske til sin tro.
Ikke fordi det er noe spesielt galt med religionen deres i seg selv, men fordi den ble
pålagt dem under tvang. Tvang fra Usa, og andre rike land i vesten, som ikke ville se
"gærne hippier" som gikk rundt og ledet landet, og avslå olje utvinning, barnearbeid, militære
våpen og kanskje til og med penger generelt.
Det ville jo si secondhand klær til alle, og ingen kapitalisme.
Flower power!


Usa har derimot på mange vis, i mange år, forsøkt å stoppe, og å kontrollere ett
monster som de selv har skapt. Islam.

Krig er uansett galskap.
Israel har ingen rett til å holde på slik de gjør.

Hva om Usa, eller europa hadde gitt jødene deler av spania, eller Tyskland.
De hadde angrepet oss alle. Fordi dessverre nok, så virker det til at mange jøder lider av en sykdom som kalles
å aldri få nok.

Mange mennesker lider av denne sykdommen, i større og mindre grader.
Det er en sykdom som må helbredes i verden.

Ang.jøder. Hele verden beveger seg jo mot større, og større globalisering,
mens de selv ikke engang klarer å forene seg med
ett lite plett av land de fikk.
(Globalisering betyr at verden blir mere og mere en nasjon.)


Fred, Fred, Fred.

Hilsen sør-amerikansk politisk flyktning.

Anonym sa...

Når jeg mener at Israel ikke har rett til og holde på slik de gjør, mener jeg, å ta friheten ifra palestina.
Det kan aldri eksistere to stater.
Den eneste riktige løsningen er
en stat.

De må lære seg og dele på hverandres ressurser.
Kapitalistiske jøder kan dele sin teknologi med palestinerne.
Palestinerne deler sine kunnskaper om jordbruk og folkelige verdier. På dette viset bremser de opp noe for den jødiske, industri,industri, et opp alt i ens veg kapitalisme.
Deres ulikheter vil utfylle hverandre.

Flower power.

Anonym sa...

Hei flower power! Det er det største hippie dritet jeg noensinne har lest!! Som om USA skapte en religion som kom 1000 år før USA var grunnlagt. Hippier er og blir idioter som lager sine egne teorier uten å sjekke fakta.

JEg forstår Israel veldig godt i hva de gjør. De forsvarer seg bare. Å si at Israel ikke greier å få nok med det landet de har blir også helt feil. De har tilogmed vært villig til å gi vekk deler av landet sitt hvis det har kunnet garantere fred.

Problemet er at Islam ikke godtar en vanhellig stat i det de regner som islamsk territorie.Hele Islam henger faktisk i en tynn tråd på grunn av israels eksistens. Skjerp dere folkens! Begynn å gå litt inn i konfliktenes kjerne før dere uttaler dere. Hjernevasket av norsk media hele gjengen. Hamas bruker barn og sivile som skjold mot israel. De bryr seg ikke om palestinerne. De vil bare føre islamsk hellig krig. Så lær dere historie folkens!

Hilsen en frustrert 17 åring.

Anonym sa...

Du antyder at Gilbert og Fosse fortalte usannheter.Hva er din kommentar når nå
amerikanske medier viser minst like stor
ødeleggelse i Gaza.De oppgir de samme tall
på drepte småbarn og sivile.Hva var galt med Gilberts fremstilling? Når du nå ser bildene er det kansje på tide å bli medpå et minutts stillhet uten å prate om andre ting.du må tåle kritikk av dine venner når de præver å jevne Gaza med jorden,til og med oliventrær og fiskebåter er knust bevist til pinneved.Jeg forstår at det smerter din sjel å kritisere Israel,men det har faktisk flere jøder også gjort etter at
bomberegnet startet

FR sa...

til deg som lurer på hva slags løgn jeg referer til, da vil jeg gjerne vise til følgende bloggpost: http://filiprygg.blogspot.com/2009/01/jeg-er-trtt-snn-gretten-trtt.html

"Den norske legen Mads Gilbert som er politiker for partiet Rødt har blant annet sagt at sykehusene står helt uten hjelpemidler. Sannheten er i følge en annen lege, Elisabeth Dramsdahl som nå er i Sderot, at Israel har sendt inn 405 trailerlass med mat og medisiner, og nå vil det hver eneste dag være tre timers pause for å ta inn humanitær hjelp! (DagenMagazinet)

Rødt-politikeren som støttet WTC angrepet 11. september, sier også at palestinere dør fordi de ikke kan behandles på sykehusene i Gaza. Ja en del dør i kampene, men sannheten er at mange sendes over til Israel for behandling på Israelske sykehus.

En annen løgn er at Israelske soldater skal ha samlet en fattig familie på ni i Gaza og meiet dem kaldblodig ned. Sannheten er at han aldri har sett det selv og at det er rent oppspinn."

Anonym sa...

Dette var ikke overbevisende svar filip!
Jeg har prøvd æ fælge med også på gilberts
beretninger fra hverdagen på Sykehuset.
Han har beskrevet hvor trangt det har vært med 500 akuttpasienter og flere hundre døde.Han beskrev antall barn kvinner ungdom og menn og eldre som kom inn.Gilbert beskrev at Strømmen var usikker til det livsnødvendige utstyret,og at de måtte operere og amputere flere på hvert rom og i gangene.Jeg kan ikke huske at han har sagt "at sykehusene står helt uten hjelpemidler".Når og i hvilket media var det.Samtidig håper jeg du beklager bombingen av det store sykehuset!

til dit 3 avsnitt:

Du skriver:"En del dør i kampene"
Sjøl Israel innrømmer at flertallet av
"de som dør" er sivile Mange av disse kunne ikke hentes ut fær våpenvilen kom
det viser det at 95 ble hentet ut av ruinene når kampene sluttet.Også skadde ble da dratt frem!Ingen media har meldt
at skadete ble fraktet til Israel fær våpenvilen kom. Når og hvor har det stått og Hvor mange av de over 4000 skadete av israels bomber lapper de sammen.Derimot meldte media at sykebiler til egypt ble hindret av israel i strid med Folkeretten.Var den raporten feil?

Ellers håper jeg du slutter med å angripe folk bare fordi de er medlemmer i rødt eller ett blått parti.jeg har mange gode venner som er medlemmer i Krf
De har bla vært gode miljøaktivister
Gilbert er professor og en av verdens beste akuttleger! Han fortjener Ros for alle han har hjulpet.

Til Avsnitt 4:

Er det den familien med hvit flagg som kom ut for å hente mat du prater om som ble skutt.Det Var det ikke Gilbert som fortalte.Når og hvor i vilket media utalte Gilbert seg om noe han ikke har sett sjøl?

Jeg ber om et Grundig svar:Det er ikke bare bare og angripe folk for løgn!

Og i dag skal vi ta en stor fest fordi verdens største massemorder går av akurat nå! Han klarte det uten å bruke atomvåpen.det hjelper ikke de hundretusen som er dæde men oss som overlevde 8 år! takk gud for at han ikke trykket på knappen:

Anonym sa...

Igjen er Israelere tatt for bruk av forbudt våpen i sin terrorkamp mot Palestinere.

Ref: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=546480

Anonym sa...

Når du nå drar til israel tar du vel like mye ferie i Gaza? For du er vel opptatt
av å få info ikke bare fra en side?