6. jan. 2009

SV: - Vi stopper all blogging nå!



Er det kun jaffa-apelsinene som skal boikottes, eller skal ALLE varer fra Israel boikottes? SV kom igjen med sitt boikottforslag av Israel, like fjernt og unyansert som før. Men skal vi ta dem på ordet, blir vi endelig kvitt bloggingen dems. Det er bra med debatt, men de har en tendens til å dra det vel langt.

Du og jeg bruker hver dag programmer og komponenter i PC'en som er utviklet eller produsert i Israel. En total boikott slik SV krever, vil ta oss tilbake til penn og papir. Ikke den hyggeligste regnskognyheten denne uken, men det kan sikkert være morsomt å klare seg uten internett, mail, word, dataspill osv de neste årene. Yes we can!

Noen synes helt sikkert at denne bloggposten er litt flåsete. Hele poenget er nettopp å få frem hvor flåsete det er å kreve boikott. I tillegg til å være grunnleggende uenig i at det er noen som helst grunn til å bruke økonomiske pressmidler mot Israel, mener jeg også at en boikott i 2009 rett og slett er fjernt.

En boikott vil gå utover sivilbefolkningen som består av både palestina-arabere og jøder. En boikott vil bryte med de prinsipper den globalisierte verden bygger på. Og en boikott vil få dramatiske konsekvenser for Norge. Ikke bare må vi slutte å bruke helt nødvendige ting hver eneste dag, men i tillegg vil vi miste viktig eksport av fisk og papir til Israel.

Konflikten i Midtøsten må for all del ikke få totalitære konsekvenser slik SV ønsker. At man nå også skal se om oljefondet kan trekke seg ut, illustrerer hvor desperat man er etter å svekke Israel. I sin iver svekker man seg selv, aller mest når det gjelder egen troverdighet, men også rent økonomisk og praktisk.

PS! Norsk import fra Israel økte med ti prosent fra 2007 til 2008, mens den totale norske importen økte med fem prosent.
______

Denne bloggposten er en av flere kommentarer til det som skjer i Midtøsten i disse dager, de andre finner du her:
Løsningen for Midtøsten (6. januar)
Hva ville Norge gjort? (5. januar)
SMS fra Mads Gilbert (4. januar)
Derfor kjemper Israel (4. januar)
Denne dama har et poeng (3. januar)
Mens verdens øyne er rettet mot Gaza (3. januar)
Hamas i kjent stil (3. januar)
Rakettforbud i solidaritet med Israel? (31. desember)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

22 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig innlegg! Har tenkt det samme selv, men ikke fått skrevet det ned enda.

Baray sa...

Når man snakker om boikott av israelske produkter, mener man som oftest produkter som er produsert på okkupert jord eller av en produsent som bedriver brudd på menneskerettighetene eller folkeretten.

Men dette klarer jo ikke du å skjønne, siden du er mer opptatt å gjøre narr av motstanderne dine, enn faktisk rettferdighet!

Anonym sa...

Trodde ikke du og dine var mot boikott fordi det ikke virker - har alltid trodd at du og de andre kristenfundamentalistene først og fremst var opptatt av at dere mener Bibelen gir Israel en udiskutabel rett til å ture frem som de vil...

FR sa...

myntete: hyggelig!

baray: det har aldri vært snakk om enkeltprodukter fra SV sin side, det er en fullstendig boikott man har snakket om. Men jeg skal kanskje ikke ta dem på ordet?

FR sa...

mathias: uavhengig religiøst ståsted, mener jeg at vi i fellesskap må arbeide for rettferdighet og trygghet, for alle!

Sondre Olsen sa...

skal du eller jeg sende blyant og blokk til svs partikontor?;)

(kan vel samtidig spørre om vi kan låne pcene deres i den lille tid de orker å boikotte...)

Anonym sa...

Ja nå var du morsom! Du var vel imot boikotten av Sør-Afrika også. Er det fint å støtte et regime som kverker små barn på løpende bånd?

Spikeren sa...

Flott innlegg, og helt enig med deg. Jeg hadde faktisk tenkt å skrive noe lignende, men du kom meg i forkjøpet! :-)

Henrik Akselsen sa...

Her er jeg uenig. Forbrukermakt må brukes både i midtøsten, som alle andre steder.

Hadde Hamas produsert noe tror jeg neppe verken du eller jeg hadde kjøpt det heller.

Skriver forøvrig dette på en Intelprosessor med god samvittighet. Jeg har ikke noe boikottplaner i denne omgang.

Anonym sa...

Det er klart at en boikott av Israel også som boikotten av Sørafrika vil gå utover uskyldige, men ikke glem at den mot Sørafrika fikk avskaffet aparteid. Alle tenklige middler har blitt brukt for å stoppe Israels rasistiske opptreden uten noen nytte, Har vi noe valg? Jeg tror det eneste som kan få de gode kreftene i Israel til å ta makten er en altomsluttende boikott, så må vi heller leve med de PC'ene vi har i noen år til.
Steinar Hunnestad

Unknown sa...

Hei,

kan du vennligst fortelle oss hvilke PC-komponenter og programmer som er utviklet eller produsert i Israel?

Anonym sa...

Microsoft har egen avdeling i Israel. Men SV kan jo bruke Linux.

Anonym sa...

Jeg hørte på 22-nyhetene Filip at Dagfinn H ikke ville ta del i en torsdag demonstrasjon på nå torsdag til støtte for Israel hvor også Siv Jensen er av hovedtalerne. Skal Krf vinne tilbake Israel-vennene er d viktig at Dagfinn tar del i denne demonstrasjonen og går minst like langt som Siv J.

Henrik Akselsen sa...

Jeg husker en av informatikklærerne på HiØ snakket om programmeringskonkurranser som man kunne være med på, men ingen måtte finne på å tro at de kunne måle seg med de israelske programmeringsteamene som alltid vant slike konkurranser. Mange israelere er sylskarpe på sånne ting og har sikkert vært med å skrive mye av programvaren som ruller på maskinene våre nå.

Anonym sa...

Om Israelske programmeringsteam har gitt oss noe av programvaren som ruller på maskinene har dem gjort "en" ting fornuftig da...

Anonym sa...

Har noen lest om Rhodesia og hvordan den boikotten endte tilslutt?

Dan Aksel sa...

Intel-chipsetene som brukes i de aller fleste datamaskiner (og nå alle Mac-maskiner) er utviklet i Israel.

Og joda, vi kjøper mange Hamas-produserte produkter hver eneste dag: Propagandaen deres pryder de fleste aviser i Norge;) Bare ta AKPeren og for tiden krigslege Mads Gilbert som rapporterer fra Gaza. Han sa senest i dag at han ikke liker "Leger uten grenser" siden de ikke tar parti i konflikter. Flott lege du!

Dan Aksel sa...

Joar: Dagfinn har et prinsipp om at han ikke demonstrerer FOR krig, men mye heller MOT krig.

Dagfinn er en Israel-venn, men minst like mye en menneskevenn. Palestinere er mennesker like mye som isralere er mennesker. Skapt av Gud alle mann.

Viktig at dette ikke blir en for eller mot en gitt part. Fører ingen vei det.

Anonym sa...

Hadde alle muslimer vert død hadde det vert fred på vår jord!!!

Anonym sa...

Jeg er så glad at SV sitter i regjeringen bare noen måneder til. Makan til hodeløse kyllinger skal man lete lenge etter. Her har vi en gjeng som har sittet på voksenopplæring de siste 4 årene på skattebetalernes regning, uten å få utrettet noe som helst. Better of....

Anonym sa...

Trygghet for alle? Og samtidig støtter du Israels massedrap? I "1984" lanserte George Orwell uttrykket "Krig er fred". Er det dette som blir slagordet ditt når du skal forsøke å lure Hordalands befolkning til å stemme deg inn på Tinget?

Ellers noterer jeg meg at logikken din også må tilsi at boikotten av Sør-Afrika var feil - et standpunkt som i Norge ellers kun var fremmet av Frp. Nå har jeg aldri hatt noe særlig til overs for Krf, men når sånne som deg tilegner seg makt i partiet, begynner jeg å lure på hva som er forskjellen mellom krf og Frp - kanskje med unntak av Bybanen i Bergen. Men, hrei, vi vet jo at Enevald Flåthen har bedt dere om å ta over de to partiene, så det er kanskje ikke så overraskende...

Anonym sa...

Noen som kunne tenke seg å kjøpe inn et titalls blokker og blyanter og sende til partikontorene til SV?=)