3. jan. 2009

Hamas i kjent stil


Trusler mot Israel, kritikk av Obama og nye rakettangrep. Intet nytt med andre ord. Hamas operer i kjent stil. Men det er grunn til å merke seg hva de sier. Hamas-lederen Khaleed Meshaal holdt i kveld en langt tale som ble kringkastet på den Qatar-baserte arabiske nyhetskanalen Al-Jazeera, der han sa følgende:

- Vi har oppfordret til en væpnet intifada mot fienden. Motstanden vil forsette med selvmordsbomber.

Er det dette SV synes Norge bør støtte opp om? Er det denne statslederen Norge bør gi oppbacking? Skal vi virkelig boikotte Israel? Den ene av de to partene som ikke ville bryte våpenhvilen, som i lang tid er blitt angrepet av raketter under våpenhvilen og som er det eneste landet med et fungerende rettssystem.

Les også:
Hamas hisser opp folket (Arnfinn Halderaker Husby)
Hamas leder drept (sondreolsen.no)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

20 kommentarer:

Anonym sa...

Hamas har min fulle støtte. Akkurat som jeg også støtter Hitler, Pol Pot m.fl.

Not.

Anonym sa...

Jeg synes det er mest skremmende at vi her i Norge har personer og partier som faktisk støtter og mener at terror organisasjonen Hamas er uskyldig. Jeg vet ikke om det er kunnskapsnivået som synker eller om det er ganske enkelt dumskap, men skremmende er det.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
FR sa...

anonym 2: Du har nok rett i at kunnskapsnivået til tider er svært lavt. Enig med deg i at det er svært skremmende.

anonym 3: Jeg vurderer sterkt å slette innlegget ditt. Du går langt over grensen. Foreslår at vi heller tar en saklig debatt, ikke diskuterer hvem som bør dø.

Anonym sa...

Det er vanskelig å tenke enkelt.
Prøv likevel.
Hva ville du foretrekke som ledende politisk retning i Norge?

Hamas eller Israel?

FR sa...

jeg ville helt klart valgt Israel. Demokrati, full ytringsfrihet, et skikkelig rettsystem og andre grunnleggende menneskerettigheter er absolutt å foretrekke.

Anonym sa...

Jeg synes det er mest skremmende at vi her i Norge har personer og partier som faktisk støtter og mener at terror nasjoner som Israel er uskyldig. Jeg vet ikke om det er kunnskapsnivået som synker eller om det er ganske enkelt dumskap, men skremmende er det.

Anonym sa...

I love ur blog! Heilt enig i at Israel bør få støtte. Det er imponerende hvordan Israel klarer med stor presisjon å treffe Hamas-ledere. Nå har de også latt flere hundre lastebiler med nødhjelp komme inn i Gaza. Det er ingen tvil - Israel ønsker palestinerne det beste. Derfor ønsker de også å knuse Hamas!

Anonym sa...

det er så enkelt ikke sant.... skulle ønske at dere eller alle vi kunne tilbringe en eneste dag der nede for å kunne kanskje få en liten fattelse av hva disse menneskene opplever.det bør ikke være så enkelt å bedømme mennesker så fort.De er født i en krig, de lever i en krig , de dør i en krig,. Hva annet lærer de..... enn å være redde for sitt liv.

Anonym sa...

Det virker som om det er en tendens til å glorifisere palestinerne i denne konflikten, sikkert pga at den palestinske sivilbefolkningen lider mest, samtidig som enkelte er totalt blinde for for den urett Hamas utfører både mot sine egne og sivile i Israel!
Har sett mange kommentarer om at Israel er den sterkeste part og at de derfor bør trekke seg ut og stoppe angrepene. Men ville det ikke egentlig vært mer naturlig at de svakeste gir seg? Hvorfor skal ekstreme islamister få gjennom sin vilje ved bruk av terror? Dersom Hamas hadde brydd seg om sitt eget folk burde de innse at dette er en krig de kommer til å tape og istedet vært mer velvillig til å diskutere en løsning uten bruk av terror. Men slik det ser ut nå nytter det tydeligvis ikke å ha en dialog med disse menneskene, så kansje det er på tide å tvinge Hamas til å underkaste seg andre enn islam.

Anonym sa...

Takk for at det fortsatt finnes mennesker med gangsyn i Norge, og ikke bare terroristmedløpere.

Anonym sa...

Det har vel for mange kommet ganske klart fram hva det offisielle Israels hensikter er!
(I hvertfall under Likud og Kadima ledelse)

Splitt, Hersk og Drep. De som blir igjen holdes i "Bantustan’s" som billig arbeidskraft. Resten blir deportert til Jordan eller annet arabiske land. Palestinere inn i Israel vil bli utsatt for angrep fra fundamentalistiske jøder og i mange tilfeller vil de lide samme skjebne som andre deporterte.
I Arafat sine velmaktsdager med stor folkelig oppslutning, ble han bombet tilbake til "Steinalderen" Hver gang Israel gikk inn, sørget de for å sette infrastruktur ut av funksjon. Mye av denne strukturen var gitt som utviklingsprosjekter, for å sette Palestinerne i stand til å bygge opp fungerende stat. Blant annet ble politistasjoner bombet og politi og sikkerhetsfolk ble drept. Ledere ble henrettet ved bruk av raketter og drapsaksjoner inn i de okkuperte områdene. De som hadde autoritet ble altså fjerne. Ingen motpart ingen forhandlinger.
Nå ser vi det samme skje på nytt. Hamas som vant valget blir boikottet. Drapene og fengslingene av ledere blir stadig mer omfattende. Historien gjentar seg. Infrastruktur og autoritet blir eliminert. I denne situasjonen finner Israel det passende, å satses på er valgets taper Abbas i stedet for de med folkets tillit nemlig Hamas. Ingen leder med omtanke /respekt for sitt folk, vil sette seg i den forhandlingssituasjon som Abbas har gjort!
Israel utnytter kynisk den svekkede Abbas, ved å fortsette utbygginger på okkupert grunn, driver etnisk rensing i Jerusalem. Holde en millioner mennesker inne i Ghetto Gaza
Lar bosetteres unger " JudenJugend" kaste stein ned på forbipasserende Palestinske barn.

Dessverre så passer Israels eksistens inn i USA Imperialistiske planer i Midtøsten. Av hensyn til oljeressursene og kontrollen over disse, så vil en hver stat i området, som får militær styrke /selvstendighet bli knust. Panarabiske ledere blir enten styrtet eller bombet. Irans bestialske styre blir fordømt. I SaudiArbia blir tilsvarende overgrep tystet ned. Oljen må strømme!
Det ser ut som Israel hele tiden må ha en ekstern fiende, for å samle folket internt? Store indre religiøse og sosiale motsetninger skyves i bakgrunn.
Bilder fra Hitler Tyskland viste ett folk - arrogant og følelseløst overfor andre folk. Det samme ser man, i opptreden hos mange Israelske borgere. Arven som føres videre er ”herrefolkets” brutale og lovløse opptreden mot sine medmennsker. Politikkere som styrer dette landet har stort sett vært gjenstand for politietterforsking for korrupsjon og ”meling av egen kake ” på samfunnets bekostning. Historisk er de knyttet til drap og terror, som ikke står noe tilbake for Palestinerens metoder. Blant annet drapet på Folke Bernadotte FN’s utsending til Palestina i 1948.
http://en.wikipedia.org/wiki/Folke_Bernadotte#Assassination
Mitt hjerte gråter over hvor kort vi har kommet i å skape en verden, hvor respekten for den private eiendomsrett knyttes til enkeltmenneske og ikke til ”Gud’s utvalgte”

Anonym sa...

Islam er synonymt med helvete.

Anonym sa...

Islam er synonymt med helvete.

Anonym sa...

Kom akkurat tilbake fra Palestina og Israel og det eneste jeg satt igjen med var et israelsk folk som ønsket å fjerne alle palestinere fra Vestbredden. Og før man har gått igjennom checkpunktene på vestbredden vet man egentlig ikke hvordan det er.

Det er også et mysterium for meg hvordan Filip rygg her kan påstå dette. "jeg ville helt klart valgt Israel. Demokrati, full ytringsfrihet, et skikkelig rettsystem og andre grunnleggende menneskerettigheter er absolutt å foretrekke"

Hvilket valg har Palestinerne? De er strippet for rettigheter og har en valgt "regjering uten makt"

Hvilket fungerende demokrati? Israel har hatt en regjering som har sittet ut tiden en gang på 30 år.Israels demokratiske system fungerer ikke, det er ustabilt. Og dette var i tillegg Ariel Sharon som er den verste massemorderen i nyere tid. Disse rettighetene du babler om også gjelder kun for en del av menneskene i regionen,Ytringsfrihet for noen mens andre ikke har noen i det hele tatt. Israel fungererer for Israelitter og hva skal Hamas gjøre? Sette seg ned og godta at grensene fra 1967 blir mindre og mindre mens Israel og bosetterne tar mer og mer land de ikke har krav på. Forøvrig vill jeg legge til et nytt begrep med statsterrorisme, for det er det som skjer her! Det er ingen forskjell på statsterror og vanlig terror. Israel driter om de dreper sivile palestinere så lenge de treffer noen fra Hamas og. Null menneskeverd. Vi burde skamme oss!

Anonym sa...

Din lille pysete feige dritt! Turte du ikke å ha mitt inlegg her ? du måtte slette det?

Jeg regnet nok med at du kom til å slette det.. fordi det var veldig riktig alt jeg skrev!

Du er en hvit borskjemt flatrumpa liten dritt som ikke vet NOE om hvordan det ER der borte....og få sitt land frastjålet..og sine mødre drept og voldtatt!

Du er rett og slett FOR mummy-daddy-boy!

Du sletter vel dette innlegget også!

You fucking coward!!!!

Anonym sa...

Til deg anonyme over:
Det er akkurat på grunn av sånne som deg at det fortsatt er en konflikt i midtøsten. Mennesker som ikke klarer å diskutere uten å ty til verbalt og/eller fysisk angrep på de som måtte være uenige eller ha andre synspunkter!

Anonym sa...

Til deg som svarte på min kommentar.. og mener at pga meg bla bla...

Du skjønner.. diplomati har jo ikke AKKURAT funka... hele verden sitter å SER på tyveriet og aksetpterer det som rettferdig nå..

So fuck diplomati!

Det du sier kommer ut av kjeften din fordi du ikke SKJØNNER noe.. du TROR du skjønner noe...og tror at alt kan løses med "diplomati" og alt det fucking klisje pisset!

Israel må slettes for at det blir fred der nede!

Anonym sa...

Det er iranske regimet som står bak og de støter teroristiske grupper som hamas og alt som skjer i midtøsten det er iranske regimet som har skapt.

ikke bare i gaza men i iraq,afghanistan,lebenan og det har bare et mål og det er å gjøre verden til en meget ustabilt palss slik den siste emamen kommer for å redet alle muslimer og det er slk de molahene i iran tenker.

akkurat eter det islamske regimet tok over i iran alt saker ble være og alderi før situasjon var mere spent og vi kan se hvem står bak.

det eneste utvei er å bli kvitt the iranske regimet før det er forseint og jeg mener det og vil derfor garantere at alt bli som før hvis vi gjør noe med det islamske regimet i iran og det meget viktig å være rask.

me støtte fra mollahene i tehran,hamaz vil ikke stoppe rakett skyting mot israiel.

Anonym sa...

Det er Israel som er terrorister.. tydeligvis.. bare bruk øynene.. de sitter i et stjålet land!

Hvis noen knuller mora di, og voldtar datteren din, og i tilleg stjeler huset ditt..og DU etter en stund forsvarer deg med å banke dritten ut av noen av de som gjorde dette mot deg... er du terrorist da ?

Faen at det går av å være så jævlig teit!

Dere hvite folk har bare hodet og hjernen deres trøkket opp i baken! Logiske ressonementsevnen dere stinker!