22. mars 2009

SVs intoleranse




Sosialistisk Venstreparti har hatt landsmøte. Til tross for at de hadde valgt å legge det til en av Bergens største kristne menigheter, nemlig Salem, ble det fattet en masse vedtak som får frivillighets Norge til å gremmes. SV vil avvikle friskolene og de vil straffe de organisasjonene som ikke er enige med SV. Man skulle trodd Norge var kommet lengre i 2009.

Det er flere sider ved SV som jeg liker. Feks engasjementet for fattige hjemme og ute, miljøkampen og den prinsippielle holdningen til bioteknologi. Men disse sakene har vi sett lite av under landsmøtet til det nå etterhvert ekstreme regjeringspartiet. For i stedet har stadig mer totalitær og kommunistinspirert politikk blitt presentert.

Jeg blir ofte forundret over hvor intolerant mange av de som snakker om toleranse selv er. SV pleier ofte å skyte hardt mot politiske motstandere, selv har jeg mange ganger blitt kalt både intolerant og fordomsfull av representanter fra SV, men når vi går inn i politikken så viser det seg at SV er Norges mest fordomsfulle og intolerante parti. Kun de som er enig med Kristin Halvorsen skal få statsstøtte. Foreldrene skal ikke selv få velge skole.

Nå kan man spørre seg om det betyr noe hva SV mener. De ligger helt til venstre i norsk politikk og har svært få gjennomslag i sittende regjering, men samtidig så er dem jo en del av sittende regjering. Det i seg selv er bekymringsfullt. Norge trenger rause, innkluderende og handlingsdyktige statsråder. Det har vi ikke med SV, dessverre. Men det er heldigvis bare 7 måneder til regjeringsskiftet.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

26 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt forskrekket. Jeg finner ikke ord, jeg er helt med din beskrivelse. Dette er diktatur.. Foerst KRL faget, saa dette.. Nei, jeg haaper vi faar en ny regjering i 09.. Dette kan vi aerlig talt ikke staa og se paa lenger, jeg graater inni meg av aa se og hoere SV sine angrep paa kristne...

Anonym sa...

Alle reaksjonane etter desse vedtaka er på sin plass. På bloggen min kallar eg det ein pedagogisk berlinmur: SV lagar ein kjip, statleg heildagsskule, og nektar folk å forlata denne til fordel for eit anna alternativ.

FR sa...

joar: ja dette er diktatur! Men de får nok ikke gjennomslag.

runar: godt sagt!

Arne Pareli Pedersen sa...

Har ett ord: Kommunisme. Norges regjering begynner faretruende å ligne på regjeringer i land som Estland, Kina osv..

Anonym sa...

Stalinismen har vel alltid lagt på bunnen for SV's politikk, selv om de har prøvd mange ganger å dekke den til. Ser ut til at den kommer mer og mer til overflaten.

Unknown sa...

Haha. Kommunisme, diktatur, berlinmur? De når nye høgdar, folkens...

Anonym sa...

Enig i at dette er utrolig intolerant av SV. Jeg er ateist og langtifra tilhenger av religiøse skoler, men det betyr ikke at jeg dermed er tilhenger av forbud. Man kan rett og slett ikke forby alt man ikke liker eller er uenig i! En slik politikk blir rett og slett for enkel og autoritær og det finnes hverken moralsk eller annet rettslig grunnlag for dette.
Så selv om jeg ikke er tilhenger av religiøse skoler har KRF min fulle støtte i denne saken nettopp fordi vi lever i et fritt samfunn der våre grunnleggende rettigheter er beskyttet av en rettstat. SV's forslag er et glimrende eksempel på at demokratiske prosesser potensielt kan representere en trussel mot våre grunnleggende rettigheter.
SV vil ikke bare utjevne sosiale og økonomiske forskjeller, likhetsidealet har nå gått så til hodene på dem at de vil utjevne religiøse forskjeller også. Det skal altså innføres strenge restriksjoner på alle som ikke deler SV's livssyn. Samtidig hevder SV paradoksalt nok å være imot diskriminering på grunnlag av kulturell eller religiøs bakgrunn. Forstå det den som kan!

Anonym sa...

Hei Filip!

Nå har jeg tittet og kommentert en del av innleggene på bloggen din, men dette er den første posten der jeg faktisk har klikket på linkene du la inn. Jeg har liksom bare gått utfra at linkene dine, og linketekstene dine har hatt en sammenheng, og at det har fungert som en form for kilde eller dokumentasjon på påstandene dine, men jeg ser jo nå at det er helt feil.

Linken "En masse vedtak", "SV vil avvikle friskolene", "stadig mer totalitær" og "SV mener" refererer jo til samme sak - men du fremstiller det i din post som om det er en hel masse saker som får frivillighetsNorge til å gremmes? Hvor får du dette fra? Er det flere saker? I tillegg bruker du lenkebeskrivelse kommunistinspirert politikk for å lenke til en artikkel der Odd Einar Dørum forteller at han ikke er fornøyd med SV, men han nevner ikke kommunisme med et ord?

Jeg har tatt det for gitt at lenkene du legger til i bloggen din har ihvertfall en liten sammenheng med det du lenker til, men der har jeg vist bommet stygt - du later faktisk som om det er kilder som underbygger dine påstander uten at de finnes!

Gleder meg til valgkampen, regner med du blir avslørt der :-)

FR sa...

kekaboo: :) gleder meg jeg og

Anonym sa...

skjønte ikke hva kekabo mente... Skjønner du ikke hva saken handler om?

Pål sa...

Man bør ikke bli overrasket de fleste sosialistiske regimer er jo ikke kjent for store demokratier. De har en holdning om at vår måte er best, vi vet best. Sv heldagsskole vil føre til flere skoletapere spesielt gutter. Lurer på hvorfor Sv er så redd for andre ideer, er det for deres har blitt avkledd i land etter land.

Anonym sa...

Liker ikke privatskoler, men et forbud er urealistisk, og om noen ivl sende ungene til privatskole så bør de vel få det.

Selv om jeg ergrer meg at vi lever i 2009 og vi har skoler som underviser i overtro. Er vel kjekt for de religiøse å sende barna sine et sted der de kan bli hjernevasket til å følge sine foreldres trosretning blindt....

og til deg som gråter inni deg av å se og høre sv sine "angrep" på kristne, stakker...kristne er jo en så utsatt gruppe her til lands.... og nei dette er ikke diktatur. Diktatur blir det først om staten forbyr privatskoler uten å ha folkets støtte, noe som ikke kommer til å skje siden vi lever i et demokrati.

Sondre Olsen sa...

kjekt å se at mange engasjerer seg når det er snakk om verdier og skole. SV har til og med prestert å si at de vil ha offentlige private skoler. Jeg lurer på om Solhjell skjønner hva han snakker om selv.

Jeg skjønner ikke problemet Solhjell har med friskolene. De holder god kvalitet og de skaper et mangfold som skole-Norge har godt av. Det er heller ikke sånn at disse friskolene er for de rike. Jeg har selv gått på to av disse og det var like rimelig som om jeg skulle gå på en vanlig offentlig.

Anonym sa...

Anonym sa: "Diktatur blir det først om staten forbyr privatskoler uten å ha folkets støtte"

Men diktaturet er plutselig ikke diktatur lenger dersom det har flertallets støtte?? Dette kalles flertallsdiktatur!

"noe som ikke kommer til å skje siden vi lever i et demokrati"

Feil! Noe som forhåpentligvis ikke kommer til å skje siden vi lever i en rettstat som skal beskytte visse forhåndsgitte grunnleggende rettigheter mot flertallsmobben...unnskyld... demokratiet! Det er ikke demokratiet i seg selv som garanterer rettighetene våre, tvert imot!

Anonym sa...

"Dette kalles flertallsdiktatur!"

Er selv ikke overbegeistret for representativt demokrati, men hva synes du er alternativet til et "flertallsdiktatur"? Måtte vel bli anarkisme det da

Anonym sa...

til anonym: Anarkisme, nei tvert imot! En klart definert rettstat der det er folket som tildeler staten visse sterkt begrensede rettigheter og fullmakter og ikke omvendt burde holde.

Tenk over disse sitatene fra Thomas jefferson og John Locke

"Rightful liberty is unobstructed action according to our will within limits drawn around us by the equal rights of others. I do not add 'within the limits of the law' because law is often but the tyrant's will, and always so when it violates the rights of the individual."
Thomas Jefferson

"It is strangely absurd to suppose that a million of human beings, collected together, are not under the same moral laws which bind each of them separately."
Thomas Jefferson

"The majority, oppressing an individual, is guilty of a crime, abuses its strength, and by acting on the law of the strongest breaks up the foundations of society." Thomas Jefferson

"The people cannot delegate to government the power to do anything which would be unlawful for them to do themselves."
John Locke

Dersom rettstaten fungerer etter disse prinsippene med de maktbegrensinger det medfører så er det ingenting i veien for å samtidig opprettholde et representativt demokrati.

tobros sa...

Dette forslaget frå SV viser ein total mangel på gangsyn. Slike formuleringar er hyppige i land vi vanlegvis ikkje ønskjer å samanlikne oss med. Totalitære haldningar og meiningsdiktatur er ikkje slik eg ønskjer det skal vere i Norge. Heldigvis kan eg gjere noko med det til hausten. Håper dette er ein vekkar til alle som stemmer SV i dette landet. Vil vi verkeleg ha ein kommunistparti i leiinga av landet vårt?

Unknown sa...

Hvis det er noen som er intolerante så er det jo nettopp disse kristne privatskolene.

Sekter som får lov til å drive skole blir for meg helt absurd. Sekter som bestemmer hvordan du skal oppføre deg i henhold til deres tolkning av den "hellige" bok. Sekter som utstøter deg og slår hånden av deg hvis du mener noe annet. En hjernevasking som fører til at foreldre ikke vil ha noe med barna sine hvis de har et annet syn.

Og dette skal staten fore med penger - og man skriker om menneskerettigheter i kampen for å opprettholde dette!?

Helt greit at vi alle har forskjellig tro - og det er vel der skolen burde legge seg - holde seg unna det som fremhever en religion fremfor en annen. De har gjort noen grep i den offentlig skolen - KRL eller hva det heter nå...

Alle norske skoler skal være livssynsnøytrale!

Anonym sa...

Loyd sa: "Sekter som får lov til å drive skole blir for meg helt absurd. Sekter som bestemmer hvordan du skal oppføre deg i henhold til deres tolkning av den "hellige" bok. Sekter som utstøter deg og slår hånden av deg hvis du mener noe annet"

Unnkskyld om dette blir oppfattes som flåsete, men som man roper i skogen etc... Du snakker selvfølgelig om den politiske og ideologiske sekten Sosialistisk Venstreparti som i all hemmelighet tilber sin messias og frelser Karl Marx? Denne sekten mener altså at alle bør oppføre seg i henhold til den hellige skrift "Manifest der Kommunistischen Partei" og det nyere testament "Das Kapital".

Enig, det er absurd at slike marginale sekter skal få lov til å drive skole i Norge!

FR sa...

Mener Loyd det er mer intolerant å stå for noe, enn å nekte andre å stå for noe?

Unknown sa...

"Mener Loyd det er mer intolerant å stå for noe, enn å nekte andre å stå for noe?"

Nei - Loyd mener ikke det - langt der i fra.

Jeg ser at noen her blander politikk og religion - ikke så rart iom at det er slik i Norge.

Det første som burde vært gjort er å skille kirke og stat.

Hva er kriteriene deres for å få lov til å starte privatskole?
Tolererer dere en islamsk skole?
En buddhistisk skole? En hinduistisk skole?
Eller er det bare skoler som fremmer "deres" tro?

Anonym sa...

Jeg skjønner ikke hvorfor folk lar seg sjokkere. SU har da sunget internasjonalen på sine møte ri årevis. Høyresiden har da til det kjedsommelige gjort oss oppmerksomme på det.
Vel til alle dere som først nå har sett SV onde side (de har forøvrig ikke noen annen side) velkommen etter. Dere har sikkert glemt det innen valget uansett

Anonym sa...

Hvordan kan et noen så naive og virkelighets fjerne mennesker som SV består av havne på stortinget? Kan ikke de for en gang skyld gjøre noe fornuftig? Først tar de inn alt for mange innvandrere, så vil de at alle skal være automatiske donorer når de dør, og det stopper ikke her, nei. Når hele bøtteballeten møtes tenker de ut de tåpeligste ideene. Bensinfrie biler innen 2015 og ingen privat skoler. Nå skal vel alle hjem til mødrene sine og fortelle om hvordan det er i drømmeverdenen deres. Klima politikken deres er grei nok, men ellers så kan de dra kommunismen sin langt opp i anal. Bygg dere heller en bygning langt inne i skogen hvor dere kan få låv til å gjøre alle de dumme tingene deres uten at resten av oss trenger å høre det. Og hvis noen syns at dette var usæriøst skrevet, kan du jo høre alle de dumme forslagene, så blir kanskje denne kommentaren ganske så fornuftig.

Anonym sa...

Intoleranse ja, det er jo noe krf har god erfaring med, det er vel noe som henger sammen med 'den kristne kulturarven' vår. Få deg en jobb Filip, du er så j*vlig virkelighetsfjern.

Anonym sa...

Til tulling: Jeg har alltid vært fascinert av selvrettferdige drittslengere som er av den oppfatning at en ond gjerning automatisk kan oppheves eller sees bortifra kun ved å påpeke en annen ond gjerning.

Har du noen meninger om saken eller slenger du bare innom for å fore egoet ditt?? la meg forsøke å plassere deg politisk, hvis du i det hele tatt er gammel nok til å stemme... Du stemmer garantert ikke Venstre,Høyre,KRF eller FRP du er for lite intelligent og uhøflig til å stemme Arbeiderpartiet, du er litt for agressiv til å være tilhenger av SV, her tror jeg likevel vi har å gjøre med en et av ungdomspartiene på venstresiden enten SU eller RU eventuelt en blitzer eller vigrider. Har jeg rett?

Anonym sa...

Nå ligger vel strengt Vigrid og KrF nærmere hverandre enn SU og Vigrid... De er vel ihvertfall enige om ekteskapsloven?