4. jan. 2009

SMS fra Mads Gilbert


I dag har jeg fått videresendt to sms'er fra Rødt-medlem og lege, Mads Gilbert. Han befinner seg nå i Gaza. Jeg er glad for at det finnes nordmenn som hjelper de sårede som følge av denne krigen, startet av Hamas. Men jeg synes det er synd at han og mange norske medier lar seg bruke i Hamas propaganda-strategi.

SMS: "De bombet det sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit til Shifa. Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri opplevd noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre. Alt. Gjør noe! Gjør mer! Vi lever i historieboka nå, alle! Mads G. 3.1.09 13:50 Gaza by."

Samtidig som jeg fikk denne sms'en, skrev en muslimsk palestiner bosatt i Norge følgende på bloggen: "jeg er muslim fra palestina. flyttet til norge for 8 år siden. hadde dere vist hvor mange palestinere det er som ønsker å bli kvitt chamas. den eneste grunnen for at min familie er i norge er pågrunn av chamas. de er ikke umenneskelig og ønsker bare krig. for ikke tenke på det at de hater jøder og kommer ikke til å gi seg før alle jøder i verden er døde. jeg selv, som palestiner føler at jeg endelig kan snakke fritt, nå som det er stor sjans for at chamas taper krigen. mitt folk vil ha fred. og med chamas fins det ikke."

Jeg er enig med Mads Gilbert i at situasjonen er fryktelig. Men ikke gjør dette til en kampanje mot Israel! Husk at det var Hamas som brøt våpenhvilen, det er Hamas som i lang tid har sendt raketter, og i følge FN sine egne spilleregler har alle land rett til å forsvare seg mot terror.

Krigen kan slutte når som helst. Hamas må bare akseptere fred, og at Israel ikke kan eller skal utslettes. Så enkelt. Så vanskelig.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

17 kommentarer:

Morten sa...

Igjen tar du helt feil, Filip. I løpet av den seks måneder lange våpenhvilen brøt Israel avtalen 193 ganger (http://www.imemc.org/article/58084)!

Og siden du plutselig har blitt så opptatt av å følge FNs spilleregler; er du mot muren Israel bygger langt inn på palestins territorium som FN har fordømt? Mener du denne må fjernes i tråd med FNs resolusjon?

Greit å vite om du faktisk har en prinsippfast tilnærming til konflikten eller om du er en ukritisk støttespiller for Israelsk aggresjon.

Tror uansett mine partikamerater i Hordaland skal ha nok ammunisjon i valgkampen til å gruse KrF rimelig greit.

Anonym sa...

Herlighet Morten.

Denne siden du henviser til, er jo et Palestinsk propaganda senter.

Israel har ikke brutt noen våpenhvile. De ville ha det videre. Det ville ikke Hamas.
DET BEKREFTER DEN PALESTINSKE PRESIDENTEN.

Stoler du ikke på palestinerne som sier at det var Hamas som ikke ville ha våpenhvile?

Ja da må du nok være Hamas tilhenger ;-)

Anonym sa...

Mads Gilbert er sikkert en god lege, men alle og enhver trenger ikke høre på hans vis vas konklusjoner for å skjønne at krig og terror er forferdelige greier som rammer sivilbefolkningen!

HVORFOR VAR IKKE GILBERT I ISRAEL OG FORKYNTE HVOR FORFERDELIG SELVMORDSAKSJONER OG TERROR RAKETTER ER?

Fordi Gilbert sannsynligvis gir fullstendig blanke i Israelere og bryr seg kun om Palestinere!

Ergo driver Gilbert med rasisme.

Medfører det blir helt feil å høre på ham. Punktum.

Anonym sa...

Hva hadde venstresiden sagt om Finn Jarle Sæle ble brukt som eneste talerør i denne konflikten? Selv om han er Israelsvenn tør jeg påstå at han er mer objektiv en Mads Gilbert. Gilbert er på propagandatur, hverken mer eller mindre. Hvis de hadde brikt like mye tid på å være leger som å spre propaganda hadde det vært fint, men ingenting tyder på det.

Mads Gilbert er uønsket i Leger uten grenser. Han ville sannsynligvis ikke ha hjulpet en Israelsk soldat, fordi han forbeholder seg retten til å hjelpe bare en side av en konflikt.
(http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1503616.ece)

Mads Gilbert synes det er greit å drepe 3000 uskyldige amerikanere. (http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/09/30/284907.html)

Grunnen til at Gilbert og Fosse er i Gaza: "- Vi er de eneste europeerne som har vært her. Vi snakker med pressen hele tiden, istedenfor å operere, noe jeg gjerne skulle gjort, sier Fosse."
(http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=549947)

Hilsen Arnt

Anonym sa...

Israel er geniale, de skal nå bombe Hamas til fred. Herregud har man ikke lært noe av USA sin krig mot Al Qaida hvor man skulle bombe de vekk og det var jo faen meg ikke måtte på hvor bra det skulle bli. Men hva skjedde, jo de ble ikke borte. Når faen skal du og alle disse tullingene skjønne at eneste måten å skape fred på er å gi folk håp om en bedre fremtid men dere er jo så jævla naive og tror at hvis dere bare støtter Israel uansett hvor mye faenskap de gjør så blir alt bra…

Krigingen slutter ikke før Israel er villig til å gi palestinere som er født og oppvokst i Israel statsborger skap. Men det vil jo selvfølgelig ikke Israel ettersom at Israel skal være en jødisk stat(ergo en rasistisk stat som setter en del av befolkningen foran en annen på bakgrunn av religion). Det slutter ikke før vesten er villig til å snakke med Hamas(jævlig smart å si at man støtter et palestinsk demokrati for så å nekte å snakke med vinneren), selvfølgelig så var det ingen av dere genier som spurte dere hvorfor palestinerne valgte Hamas for dere var så jævlig opptatt med å sutre over det faktum at Hamas vant valget. Det slutter ikke før Israel fjerner apartheid muren sin som er ingenting annet en overtakelse av palestinsk jord, hvis den skal være der for å beskytte Israel så kan den bygges på grensen. Ikke langt inne på palestinsk land men det er vel ikke der så jævlig opptatt av, for det ville vel betydd at dere måtte faktisk tørre å kritisere Israel. Det slutter ikke før israelske soldater slutter trakaseringen av palestinere som skal passere gjennom kontroll punktene på grensen til Israel. Det slutter ikke før Israel slutter å kutte vann og elektrisitet tilførselen til de palestinske områdene og det slutter i hvert fall ikke før Israel er villig til å la palestinerne få mat, vann og medisiner.

Anonym sa...

Kanskje du vil skrive et innlegg om det innlegget også?

Anonym sa...

Jeg fatter ikke at araberne tar med seg det de har og flytter til sine egne i Jordan ? Der er plenty med plass. Hvorfor ønsker de likevel å bo som sild i tønne ??? Er det fordi Hamas nekter dem å dra ? Dersom araberne virkelig ønsket fred - så er det altså ikke noe problem. Når jødene fikk landet i 1948, så kunne araberne latt dem i fred og bosatt seg i Jordan. FLYTT HJEM !

Anonym sa...

Til araberungdom!

Først vil jeg si at en som ikke får sagt meningen sin uten å banne i hytt og pine burde lære seg å uttrykke seg.

Morsomt at du beskriver Israel som en rasistisk stat som setter en del av befolkningen foran en annen på grunn av religion. Spesielt siden du kaller deg araberungdom. Vet ikke om du kjenner til ordtaket om å kaste stein i glasshus?

Israel er kanskje ikke helt i mål når det gjelder likebehandling av arabere og jøder, men de ligger i alle fall ca. 1000 år foran sine naboland. De har rom både for jøder, muslimer og kristne. I Gaza og på Vestbredden (samt alle andre muslimske land)drepes og forfølges kristne hele tiden. Hadde en jøde rotet seg dit hadde vel han også blitt drept rimelig kjapt. Muslimske land er ekstremt rasistiske, og det vet du godt hvis du er araber. Hvor mange jøder lever egentlig i muslimske land?

Når det gjelder sikkerhetsgjerdet, så må araberne igjennom strenge kontroller så lenge det er fare for selvmordsbombere. De har seg selv å takke. Hadde de demonstrert med fredelige midler hadde det aldri vært behov for hverken gjerde eller sikkerhetskontroller. Det samme gjelder angrepene nå. De har seg selv å takke.

Ellers så har arabere som er født og oppvokst i Israel statsborgerskap allerede.

Hilsen Arnt

Anonym sa...

http://www.vgb.no/permalink.php?blog=14947&art=399467&no_cache#comments

dette er også fokusert på VGblogg, der jeg også offentliggjør samme SMS.

jeg prøver å la være pro og contra, jeg vil helst bare fokusere på at uskyldige dør.. hvorfor er krig slik?

Anonym sa...

Det som virkelig er bemerkelsesverdig er at Israel er en stat opprettet etter andre verdenskrig. De har ikke gått stille i dørene og kan regnes med som en okkupasjonsmakt. Tatt i betraktning at jødene ble skutt, gasset, torturert og behandlet forkastelig under andre verdenskrig(holocaust) synes jeg det er skummelt, sykt og kvalmt slik det tures frem her. Krig løser ingenting og dersom de ønsket å ta bare HAMAS ledere hadde de nok neppe gått frem på denne måten. Synes hele invasjonen grenser mot etnisk rensing.
Sitter ikke her med palestinaskjerfet knyttet rundt halsen og er imot Israel, men synes at grusomhetene må ta slutt.

Dette er en av mange kriger som pågår, og ser vi oss rundt så har nok vi og(Norge), vært med på å støtte invasjoner og drap på sivile gjennom NATO, invasjonene av Afghanistan og Irak, samt at vi sammen med mange andre nasjoner sitter på gjerdet og ser på uskyldige blir slaktet i borgerkrigene i Afrika.

Husk også at mange muslimer ser på oss som vantro og gale, akkurat som mange av oss ser på dem som spenna gærne. Tenker vi oss om er det vel ikke noe i verden som har skapt så mye krig, overgrep, fordommer og elendighet som religioner har i seg selv.

Å ønske fred i verden er nok en utopi, men herregud hvor fint det hadde vært.

Anonym sa...

Tror det er like greit å bombe oss selv til steinalderen. Menneskeheten har nådd så langt den klarer, og siden vi ikke klarer å leve som -en- rase, så er det like greit å helle bensin på bålet. Ærlig talt: Er det virkelig så vanskelig å innse at vi ikke vil gi oss før vi er nærmest utryddet? Tenk litt på hva som skjer. Historien gjentar seg gang på gang, som et forsøk på lære oss noe. Hjelper det? Nope. Jødene som virkelig led store og tragiske tap, forrige århundre, har bestemt seg for å utrydde et helt folk, fordi de kan. Med god støtte fra den vestlige verden. Slik er det med å få makt, man blir blind, og bruker det for å bli enda sterkere. Hadde muslimene hatt makta, så ville de sikkert utryddet jøder, og slettet Israel fra kartet. Det er ingen som har rett eller galt lenger. Ingen er uskyldige. The End is Near. Tror du virkelig ikke at det er sant ? Hvor lenge tror det folk vil sitte å se på i den muslimske verden? Terrorister er de jo forhåndsdømt til å være likevel, Hvis de innser at hele verden har gjort det klart at verden er bedre uten dem, tror dere virkelig at de kommer til å bare legge seg ned og dø? Hadde dere gjort det? Neppe. Har man ryggen mot veggen, og ingen utvei, da er man farligst. Ingenting å tape, alt å vinne. FN,NATO,USA, hva som helst. Ingen er reelt interessert i å gå imellom her denne gangen. Det virker som det er bestemt at nå må en av dem bort. Så kan vi leve lykkelige resten av våre liv. Vent å se. Jeg vet jeg vil få oppleve en Verdenskrig...snart. Sit back and enjoy the ride (",)

janhoo sa...

Det er nesten rart at noen i det hele tatt tar Mads Gilbert seriøst. Han støttet til og med angrepet på WTC (http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/09/30/284907.html), og ligger ytterst ute på den ekstreme venstresiden.

Anonym sa...

Eg skjønar ikkje at det det er seriøst muleg å ta Israel i forsvar for alle dei brotsverk dei gjer seg skuldige i. Dei har i mange år okkupert det meste av palestinsk område mot FN sine resulosjonar, utan at nokon av dei vestlege statane har brydd seg. Då Irak i sin tid prøvde seg med å bryta ein lunken FN-resulosjon møtte dei ein massiv fordøming blant vestmaktane. (sjølv om grunnlaget for resulosjonen var falsk). Eg forstår inderleg godt at palestinarane gjer kva dei kan for å skada Israel i fortviling mot strupetaket landet, ved hjelp av USA har teke på det palestinske folket og mot araberane generelt. Må både Israel og USA få sona for syndene sine. Hadde eg vore 20 år yngre ville eg ha meldt meg friviljug på palestinarane si side for å slåss mot okupasjonsmakta Israel og USA.

Morten sa...

Jeg merker meg at Filip Rygg ikke gidder/tar seg tid/vil/tør svare på de konkrete spørsmålene han får på denne bloggen. Det er synd fordi da synes jeg mye av poenget med en blogg forsvinner:

- Synes du det er greit at Israel bruker fosforbomber og klasebomber i sitt angrep på Gaza? Disse våpnene er mot folkeretten.
- Synes du det er greit at Israel bygger en mur som mange steder går langt inn på palestinsk område, på tross av at FN har fordømt byggingen.
- Om Filip synes det er greit at Israel nekter presse og nødhjelp tilgang til Gaza.

Men da merker jeg meg at det trolig ikke vil komme noe svar og jeg ser derfor ikke noe grunn til å fortsette diskusjonen her.

Anonym sa...

Jeg lurer på hva du mener om Israels konsekvente blokkering av all tilførsel av mat, tepper, vann, medisiner og annen nødhjelp til den palestinske sivilbefolkningen - selv nå så mange dager etter invasjonen?

Mener du også at det ikke er noen humanitær katastrofe på Gaza, og at det derfor ikke er behov for nødhjelp?

Og hva mener du om at alle journalister og leger som ønsker tilgang til Gaza også nektes?

Er det bare Israels omtanke for sine medmennesker som gjør at de ikke vil slippe dem inn dit? I tilfelle må det være så forferdelig der inne at de burde ha spart palestinerne for det samme også.

Anonym sa...

GILBERT STØTTET ANGREPET PÅ WORLD TRADE CENTER

Det er bra at leger hjelper skadede. Men hvordan kan en tro at en som støttet angrepet på World Trade Center kan være et nøytralt vitne i spørsmål om terrorisme? Les denne linken så ser du mer hvem Gilbert er og hva som driver ham:

http://www.dagenmagazinet.no/Nyheter/Samfunn/tabid/248/Default.aspx?ModuleId=58866&articleView=true

Anonym sa...

Great writing! You should definitely follow up to this topic??