3. jan. 2009

Denne dama har et poeng


De som har lest denne bloggen vet at jeg ikke er noen særlig tilhenger av Hamas. Men de lidelser sivilbefolkningen på Gaza må igjennom oprører meg.

- Jeg er redd at barna vil søke hevn når de blir voksne, sier en nibarnsmor som bor Gaza til Dagbladet.

Hun bringer noe svært viktig inn i debatten. For hva gjør denne krigen med barna som vokser opp? Hva lærer de om håndtering av uenigheter. Hva lærer de om sine naboer?

Kanskje er ikke det ikke så alvorlig det som skjer nå, sammenlignet med det som kan komme til å skje i fremtiden på grunn av dagens hendelser. Jeg registrerer at en rekke land nå igjen går ut og peker på behovet for en to-statsløsning. Men hva hjelper det med en ny stat hvis den bygges på hat?

Jeg tror i likhet med Israelerne selv at en egen palestinsk stat er viktig for Israels eksistens. Selv om jeg må innrømme at jeg ikke alltid har vært like sikker på dette punktet.

Men vi må ikke glemme det arbeidet som må gjøres for at freden ikke bare blir på et fremforhandlet papir, det må også være grunnfestet i morgendagens generasjon.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

14 kommentarer:

Anonym sa...

sprøyt å propaganda. de voksne er aktivt med på å forankre hat i de palistinske barnesinnene aktivt, se på det deilige utvalget av barnetv som blir vist på den statlige tv stasjonen:
http://www.youtube.com/results?search_query=palestinian+children%27s+show&search_type=&aq=1&oq=palestinian+childre

se alle og bli skremt, så lenge de voksne ikke tar til et fnugg av fornuft og produserer slik hjernevaskende hat propaganda så kan aldri konflikten stoppe.

Anonym sa...

Javisst har hun et poeng, MEN palestinerne driver selv med aktiv "opplysningstjeneste" via barne-tv der ungene blir opplært til å hate jøder,israel,usa osv. Så kyniske er de at de lar barnas favoritt figur bli torturert og drept av israelerne på barne-tv.
Forøvrig, det er selvfølgelig ikke barnas skyld det som skjer, og det er fryktelig at de må lide. En annen ting er jo at de bør tenke seg om før de får 9 barn, og spesielt hvis de er gamle. De har jo lagt opp til at de skal leve på nødhjelp. Man bør også tenke på at Gaza også grenser til Egypt, men det blir sjeldenet nevnt at den grenser er forseglet.

Anonym sa...

Hvorfor velger du å få 9 unger når du bor i et område som har vært preget av konflikter og krig i så mange år??
Det er lov til å tenke litt selv også...

FR sa...

jeg er enig med dere begge i at Hamas bevisst prøver å øke hatet... Men det er ikke til å unngå at en konflikt med disse dimensjonene øker hatet blant de unge.. Det er trist. Men som sagt, enig i at Hamas bevisst sprer hat og løgn.

Anonym sa...

Du er en "tosk"! Hamas er en utvikling av eledigheten. Det er knapt noen gjenlevende som har skyld i denne konflikten, de har vokst opp med den. Det er knapt noen som har fått en HEL utdanelse. Livet er stortsett DØD/FORDERVELSE. Kan DU bevise at dette sendes på barneTV? Det er noe som heter popaganda! Gazastripen er 100 km2 mindre enn Oslo! Det bor i Oslo vel500000 i Gaza 1,4 mill. Israel er stort som sør Trønderlag fylke m7,5 mill innb.Verdens 4 største millitærmakt. I denne konflikten er det den sterke som skulle vært den som la til rette for fred! Så søk Google "folkemord" eller "forbrytelse mot menskeheten"! Israel overser TOTALT FN som er medskyldig i opprettelsen av staten Israel. Så det er mange paradokser. Du kan prøve og gjøre et regnskap på DREPTE palestinere, hvor mange 10 tusner av palestinere som fengsles uten rettferdig dom. Og til sist. Du er gammel nok til å ha opplevd norske poletikeres valgfesk? det er slik at "LIKud" har steget som en rakett, på meningsmålingen forand neste måndes valg. Poletikkerne BADER seg i blod. Valgflesket i Israel er død og fordervelse! FOLKEMORD?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Wiggo , du må våkne opp.
Hamas som driver terroren i dag har et hue å tenke med di også.Du bør absolutt prøve å lese litt mere.I 2006 stemte majoriteten av palestinerne i et demokratisk valg for Hamas. De fikk 76 av 132 plasser i det palestinske parlamentet. I sitt prinsipprogram ber Hamas om massemord av jøder. I artikkel syv står det at Hamas gleder seg til å fullbyrde Allahs løfte om å drepe jødene uansett hvor lang tid det vil ta.

Israel og jødene har retten på sin side !!!

Anonym sa...

"Denne dama har et poeng"

Ja,så absolutt !
Men di ønsker ikke å gjøre noe med det.
I mange år har palestinsk barne-TV lagd både av de palestinske myndightene og Hamas oppfordret skolebarn til å bli jødemordere.
Da er det vel her Hamas og myndighetene burde begynne ? Men det er di ikke innteresert i .
Deres innteresse er å få fjernet Israel fra kartet.

FR sa...

til dere som kommer med grov jødehets: slutt med det, jeg vil seriøst vurdere politianmeldelse overfor de som går så langt som noen her har gjort, kommentarene er nå slettet, og jeg håper nå på en mer skikkelig debatt

FR sa...

Olav: veldig enig i dine betraktninger!

Anonym sa...

Til wiggo:

At det faktisk sendes hat og propaganda over en lav sko på palestinsk barnetv er bevist så det holder. At du i det hele tatt trekker dette i tvil viser etter mitt syn at du ikke har satt deg inn i hva du snakker om og at du er forutinntatt.

Det er ikke så lenge siden vår egen utenriksminister som sitter i en regjering som har anerkjent Hamas (noe som er tilnærmet unikt i vesten) gikk ut og fordømte disse sendingene:

http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/288819/St%C3%B8re+ford%C3%B8mmer+barne-TV.html

Anonym sa...

Kan jo legge til at George El Jeries informasjonsleder i Palestinsk forening i Norge, har fordømt disse sendingene og uttalt følgende til vg:

"- Det er helt forferdelig, og jeg skammer meg. De som ikke legger seg flate for dette, ødelegger for det palestinske folk, sier El Jeries."

Øyvind Strømmen sa...

Det er ikke mange alternativer man sitter med i Israel og Palestina.

Man har enstatsløsningen, som en del både i Israel, Palestina og verdenssamfunnet snakker om, men som fremstår som lite realistisk og tildels ganske svermerisk (selv om en anti-nasjonalist som meg må innrømme at jeg ser hvorfor det svermes).

Man har etnisk rensning, som er politikken til flere av de mange reaksjonære gruppene som finnes både i Palestina og i Israel.

Eller man har tostatsløsning, som vil fungere, men som ikke vil få slutt på bråket fra de nevnte reaksjonære kreftene. Altså: Uavhengig av om palestinerne får sin egen stat, er det de som kommer til å fortsette krigføringen mot Israel. Det er lett å bli pessimist.

Likevel er det grunn til å tro at en dårlig tostatsløsning ville være bedre enn status quo, både for israelere og for palestinere. Som det sies på jiddisk: A shlekhter sholem iz beser vi a guter krig. En dårlig fred er bedre enn en god krig.

Internasjonalt nærvær i form av FN-styrker ville kanskje hjelpe, men ideen blir ikke akkurat ønsket velkommen av noen av partene. Jobben i den FN-styrken ville nok også vært forbeholdt virkelig modige mennesker.

Anonym sa...

Til deres som stoetter Isreals invasjon, understrkkelse og utryddelse av en hel Nasjon, DRA TIL HELVETE!Lett for en gjennomstnittlig Nazisvin aa sitte i sofa kroken foran pc skjermen og prompe ut meninger!Hvis dere virkleig mener de dere sier saa vis at dere er menn/kvinner, dra ned til Palestina og opplev kun en dag, se om ikke dere driter i buksa og kommer hjem graatende som fitte pyser.Ikke uttal dere om noe dere ikke har en anelse om, maken til feighet, propagande. Ta dere en poelse fra shell , og promp videre, la denne debatten diskuteres av intelligente mennesker.