7. jan. 2009

Nå skjer det ting!


Det er merkelig med denne Sarkozy. Han får det meste av superkomplisert internasjonal politikk til å se lekende lett ut. Mens ingen har trodd at noe i det hele tatt skal være mulig å få til i Midtøsten denne måneden, sier han nå at partene aksepterer en våpenhvile. Spørsmålet er likevel hva Hamas mener.

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy sier blant annet at det kan være aktuelt med internasjonale styrker som skal passe på at Hamas ikke fortsetter sin terror. Men det skal ikke Hamas være særlig begeistret for. De sier også at de ikke ønsker våpenhvile. Det er selvstyremyndighetene, med Abbas i spissen som har ønsket dette. Han er også blant dem som har understreket at Hamas har et stort ansvar for dagens situasjon.

Men dette er spennnede. Forhåpentligvis får vi en avvæpning av Hamas, en skikkelig våpenhvile og etterhvert en mer permanent fredsavtale.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er da ikke merkelig å få til en fredsavtale med en part som ikke er aktivt deltagene i konflikten.
At Fatha og Abbas kommer til enighet med Israel om Vestbredden har lite å si så lenge ikke Hamas godtar denne.
Abbas og Fatha har for tiden liten om noen mulighet til å styre Vestbredden. For å løste dette problemet må man finne en mulighet til å tøyle Hamas, og det betyr at man må snakke med dem eller få deres støttespillere til å se at det er mulig å oppnå velstand uten Hamas.

Anonym sa...

gratulerer! anbefaler, som en start, les boken what we say goes, noam chomsky.