11. mar. 2009

Fredag smeller bombenI innstillingen fra veidirektoratet har vi kun råd til å bygge nye veier(nye prosjekter) tilsvarende 2 km hvert år de neste ti årene. I følge VG vil det for eksempel ta 50 år å bygge ny motorveistrekning mellom Porsgrunn og Arendal. Førstkommende fredag får vi vite om dette også er regjeringens mening når de skal legge frem sitt forslag til ny Nasjonal Transportplan. For Bergen, Os, Kvam, Bømlo, Voss og mange andre kommuner er dette en svært spennende dag.

Det virker kanskje litt tregt og nerdete å gru-glede seg til fredag pga et stort samferdselsdokument. Men vi er vel alle lei av kø? Ingen av oss liker å kjøre i områder med stor rasfare? Ingen jubler for enda et bompengeprosjekt? Dokumentet som legges frem er avgjørende for dagliglivet til oss og fremtidige generasjoner.

Hvis ikke Bergensprogrammet som finansierer bybanen og ringveg vest, får økte bevilgninger i regjerignens forslag, ja da har vi en ganske stor krise i byen mellom de syv fjell. Ikke bare vil det bli politisk veldig vanskelig, men det vil også bli helt umulig å finne nok penger andre steder til at det er forsvarlig å fortsette byggingen. I såfall for vi enda flere år med trafikkaos, store lokale utslipp og svært dårlig fremkommelighet.

Heldigvis skal saken også behandles i Stortinget, og vi kan selvsagt også glede oss til regjeringsskifte til høsten. Det vil redde mange viktige samferdselsprosjekt.

Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Tommy sa...

Filip: jeg hadde aller helst sett at regjeringen gikk av idag. Jeg er overbevist over at Venstre, KrF og Høyre kan gjøre en så mye bedre jobb enn hva som er tilfelle nå.

Fortsetter de som nå, så blir vi satt tilbake til 1948 nivå på 1-2-3.

Elisabeth N.J sa...

NTP - også kalt valgkamppakke. Med Sp i regjering kan vi nok se fram til bru- og tunnelforbindelse til mange bittesmå øyer.

Filip Rygg sa...

Tommy: Godt sagt!

Elisabeth: Det er det som er faren. Storbyene blir fort overlatt til seg selv, der bompenger skal løse alt.