24. aug. 2009

Det blir regjeringsskifte


Alle målinger viser nå et klart ikke-sosialistisk flertall. Selv om mange prøver å gjøre valget til et valg mellom Jens og Jensen, ser vi nå at det kanskje finnes 7 realistiske regjeringskonstellasjoner etter valget. Det er styrkeforholdene mellom partiene som avgjør dette. Skifte blir det uansett.

Den rødgrønne regjeringen er et flertallsprosjekt, og når de nå etter alt å dømme mister sitt flertall, kan vi gå ut i fra at de må gå av. Norge trenger en ny kurs, og sånn sett er et regjeringsskifte svært positivt. Men vi kan ikke bare få nye ansikter, Norge trenger også en ny politikk. Her er fem grunner:

1. Helsekøene har økt med 50.000, mye av dette skydles allergien overfor private og frivillige aktører. Selv om politikere selv kjøper seg behandling.
2. På 4 år er det ikke blitt bygget en eneste vindmølle. Tiden for å handle er nå, fire nye år uten handling vil få katastrofale følger.
3. I sak etter sak er den kristne verdiforankringen og trosfriheten svekket. Ta feks KRL faget, som nå er blitt RLE.
4. Antall fattige har økt med 12.000. Ingen regjering kan si det har gjort nok, men fire nye år med fortsatt økning er uholdbart. Kamp mot fattigdom må ha førsteprioritet.
5. Foreldretten er blitt svekket. Kontantstøtten er redusert og antall timer i skolen øker. Foreldrenes innflytelse blir stadig mindre. Er det staten som skal styre barnas hverdag?

Listen er lenger. Hva er din viktigste grunn for å skifte regjering?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vil bare si at regjeringen prøvde å øke sosialstønaden i budsjettet, men i Oslo der FRP og H regjerer valgte de å bare øke med noen få prosent. Har ikke helt troen på at det blir bedre hvis det blir regjeringsskifte.

Anonym sa...

joa, men samtidig har vi lav rente, ledigheten er lav og 7 av 10 nordmenn mener Norge er et bra land å bo i. Mye kunne vært bedre og mye kunne vært verre, men jeg er ikke så sikker på at de reelle alternativene for regjeringsskiftet vil løse opp i så mange av de problemene du lister opp der. Jeg får sikkert lavere skatt, men det er jo ikke alt...

Anonym sa...

Huff, ja, det er ille med en regjering som setter sekularisme og trosfrihet over kristen indoktrinering...

Jannemeretr sa...

Halleluja for ny regjering!
Vi trenger en forandring på retningen som Norge går den dag idag!
Håper kristne verdier kan bli mer respektert i den nye tiden også

Joar sa...

Honestly saa lurte jeg paa noe veldig interessant :).. Hvorfor er det noen politikere, isaert fra sentrumspartiene som vegrer seg mot aa bruke definisjonen "borgerlig flertall" fremfor "ikke-sosialistisk flertall", som jo foerstnevnte er mye mer lettvint og mer forstaaelig aa si?

Og borgerlig parti, om KrF er et borgerlig parti eller ikke-sosialistisk parti, spiller det noen rolle??
Kommer ordet borgerlig, fra borgerskapet? :S... som ingen partier egentlig vil assosiere seg med,...

Anonym sa...

SV taler med 2 tunger.Vil nå vente til over valget ogta stilling til om Lofoten skal vernes.Sv ønsker
og verne hele Norge.Turer fra hytte til hytte skal forbys.
Sykkling på sykkelstier i marken
og opptråkkete skiløper.AAlle friarealer vil bli forbudt
og gjøre seg nytte av både langs kysten og på fjellet

JILL

Anonym sa...

Jeg har ingen tro på noen av sidene i norsk politikk, egentlig. De blå vil kjeppjage oss uføre i håp om å spa opp restarbeidsevne,- personlig tror jeg de som har arbeidsevne til overs, faktisk jobber litt,- de som har fått uføretrygd på andre premisser enn pr i dag, kan nok fremstå som friskere (noen av dem, ikke alle), men det er jo reglene som er innskjerpet. Det folk ble uføretrygdet for før, blir de nødvendigvis ikke erklært uføre for i dag. Noen har uføretrygd og jobber svart, men det er myndighetenes ansvar å finne ut av.
De blå ønsker også å kutte på stønader og gjøre folk enda fattigere (jfr forslag fra Frp U og Høyre). Nå synes ikke jeg forslaget om ledighetstrygd i 1 år istedet for 2 er så ille, for det var ett år før, og jeg ante ikke at det er hele 2 år nå. Men samtidig har man det problemet at spesielt eldre arbeidsledige vil bli gående lenge uten jobb, og skal de slenges over på sosialhjelp, forteller myndighetene at de er verdiløse, søppel..drit i om de mister alt de eier (for sosialen betaler ikke ut en dritt dersom folk har bolig, bil og annet. Selg først, er parolen) Før i tiden brukte myndighetene uføretrygd som en løsning for mange av de eldre, samt innvandrere, som man visste ikke hadde særlige sjanser til å finne arbeid. Det var en måte å sikre dem inntekt på. Det verste man gjorde for en god del år siden, var kanskje å kjøre så mange yngre av våre nye landsmenn på uføretrygd da arbeidsmarkedet var stramt,- det er å sy puter. Jeg vet om en som klarte å bli ung ufør etter en bilulykke. Ok..skadene var i hoften..det ble vel noen bolter der, men han hadde da ingen problemer med å røre på seg etterpå eller gjøre det han ville. Men systematisk klaging på smerter og det å sørge for å mase om sterke smertestillende, var visst nok til å gi ham 100 % uføretrygd. Attføring ble aldri prøvd på mange før. I dag sitter vedkommende som middelaldrende mann i hjemlandet og lever bra blant middelklassen der på den trygden. Jeg vet han er frisk.
Hvordan skal myndighetene få sjekket tilstanden og restarbeidsevnen til de uføre som har bosatt seg utenlands i diverse land over hele kloden? Det blir forskjellsbehandling om disse skal slippe unna.
Og hvorfor i all verden skal de blå slenge så mange over på sosialhjelp for å få ned NAVs utgifter, og samtidig ønske å kutte den fattigslige sosialhjelpen? Det går på kommunebudsjettene,- mens det andre fra NAV går på statsbudsjettet. Kommunene sliter da nok fra før ang økonomien.

Anonym sa...

hmm ikke en enste vindmølle..
hywind ble bygget i sommer

Unknown sa...

Ja jeg er helt forferdet over den pågående og systematiske avkristningen av landet vårt. Dette er ikke noe vi bare kan sitte og se på og stilltiende misbillige.
Det store sviket mot våre fattige, har jeg kommentert i en rekke blogginnlegg, kanskje først og fremst her;
Er arbeidssøkere og trygdede arbeidssky, eller er de nektet grunnlovsfestede rettigheter?

Anonym sa...

Jeg er for regjeringsskifte, men det er jo ingen garanti at det blir bedre. Syns iallefall FRP fortjener en sjanse.

Lokalt sett, ut ifra mitt perspektiv utgjorde en FRP kommune mye for samfunnet her. Vi fikk asvaltering av grusveier og veier som hadde råtnet i over 10 år. Vi fikk nytt eldresenter, vinmonopol, gatelys hele veien til nærmeste by (bortimot 1.5 mil), kjøpesenter.....
Før den tid var det SP og de brukte bare penger når det var valg.

Jeg har ikke lyst å bli gammel i Norge da jeg blir plassert på en venteliste (med mindre man begynner nå), og ender med å bli neglesjert i eget hjem. Vi har krav på å få noe av skattene vi betaler for et bedre liv når vi blir eldre.

Dessuten syns jeg dagens unge mangler etikk og oppførsel, og syns at den kristne "levestilen" burde komme mer frem. Jeg er ateist, men det stopper ikke meg i å være humanitær og hjelpsom; noe som vi ser svært lite fra dagens unge; de er frekke (mot eldre som vel mot foreldre og andre), banner, og gjør kriminelle handlinger. Kanskje de bare er dumme, men hvem har skylden da? Virker som at den norske skole fornyer sin skolereform hvert andre år, og det blir bare dårligere og dårlige (som at Stoltenberg lovet å få ned mobbing, som har gått i motsatt retning).

Hva med statens manglende motstykke av å bruke 100 % av bilavgiften på det formålet det var ment til? Det skjer jo ikke, for det må vi skattebetalere svi enda mer for. Eksempelvis er jo at Ormen Lange, som hjelper med å finansiere Norge, har ført til at de lokale skattebetalerne må betale mer i strøm.

Jeg har i grunn mistet alt tiltro for den rødgrønne, spesielt SV, da Kristin Halvorsen sa hun ville gå av hvis hun ikke klarte å skaffe nok barnehageplasser.... hun feilet, og gikk ikke av. Ingenting skjedde.

Det er for mye unødig byråkrati (ja, det gir arbeidsplasser), men det gleder de få mer enn massen. Vi må ha mer politi, strengere straffer for kriminelle handlinger og bedre skoler og veier.
Jeg er arbeidsledig uten rett til dagpenger og har et lån etter fullført bachelorgrad; jeg skulle utført et drap og fått dekt kost og losj, gratis utdanning og få hjelp av staten til å få arbeid.. ville kanskje vært bedre enn å tenke på dagens angst i å overleve på 3800 kr i mnd?