25. aug. 2009

Tomme behandlingsplasser


Det er rart å følge debatten om tilbudet til de rusavhengige. Her vil "alle" gjøre noe med situasjonen, men allergien overfor ikke-offentlige aktører er ganske ekstrem. Dette til tross for at private alternativer ofte er langt billigere enn de offentlige tilbudene.

Vi vet at mange har fått hjelp hos feks Evangeliesenteret som er et billig alternativ for det offentlige. Når vi nå har store køer for behandling, er det ganske utrolig at man ikke fyller opp de mange ledige plassene som finnes hos private aktører. KrF i Bergen tok tidligere i år en ringerunde til flere private aktører, på noen få dager fant vi 100 ledige plasser. Flere sa også at de allerede hadde lagt ned flere behandlingssentre. Helt utrolig! Det skulle vært motsatt!

Hvis man vil gjøre noe for de rusavhengige bør man aller først støtte KrFs forslag om å fylle opp hver eneste behandlingsplass som finnes i Norge. Ikke diskutere legalisering og utdeling av heroin. Det er en tragedie at menensker må leve i et livsfarlig rusmisbruk samtidig som det finnes mange tommme behandlingsplasser. Tiden for å handle er nå.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Rakel sa...

Hei!

Det er viktig å huske at ikke alle beandlingssteder passer til den enkelte. Deriblandt passer ikke Evageliesenteret for mange, mens andre har hatt god nytte av dette tilbudet.
Ikke alle rusmisbrukere har en mening om at man kan erstatte rus med Gud og at man skal avruses uten medisiner, så saken er noe mer komplisert enn det du beskriver.

Sondre Olsen sa...

"Deriblandt passer ikke Evageliesenteret for mange, mens andre har hatt god nytte av dette tilbudet."

Dette er helt sant. Men tror ikke det er her problemet ligger. Problemet er heller at folk står i kø som ønsker å få plass der det er ledig. Det sier dessverre regjeringen nei til.

Kate sa...

Veldig bra sagt :)

FR sa...

Rakel: Det er mye i det Sondre skriver. I øynene til det offentlige må både bondegård og religion være ok som behandling :) Poenget mitt er todelt: de rusavhengige må slippe å stå i kø når det er ledige plasser, og de må få velge behandlingssted selv.