7. okt. 2009

Skal kommunene finansiere Soria Moria 2?


Litt senere i dag vil Ap, SV og Sp legge frem en ny regjeringserklæring. I følge flere aviser blir det en vagere og kortere erklæring denne gang. Dagbladet har gjort en gjennomgang av felles løfter, et av løftene som mangler er finansieringen av barnehagereformen. For Bergen kommune sin del snakker vi om en årlig underfinansiering på ca 30 millioner NOK.

Dette er dessverre ikke unikt. Flere statlige reformer blir bare delfinansiert. Med noe større redelighet fra styrende myndigheter ville kommunene vært langt bedre skikket til å løse både lovpålagte og andre viktige oppgaver.

Det blir trolig en del spennende avklaringer i den nye regjeringsplattformen. Kanskje får vi vite litt mer om hva som vil skje med lengden på skoledagen, innholdskravene til SFO og forholdet til de private skolene og barnehagene.

Når det blir klart hvem som blir kunnskapsminister vil vi be om et snarlig møte. Finansieringen av barnehagereformen er svært viktig. Forhåpentligvis får vi en bedring allerede i 2010, statsbudsjettet legges frem 13. oktober. Da skal vi følge godt med.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Veldig enig. På tirsdag får vi kanskje vite noe mer..