25. nov. 2009

Kamp mot mobbing - halv million ekstra


Vi har sett tallene svinge. For fire år siden hadde mobbingen i Norge gått ned med 75%. De siste fire årene viser tall TV2 presenterte i valgkampen, at vi hadde hatt en økning på 70%. Dette er mer enn naturlige svingninger. Jeg tror det handler om to ting: fokus og konkrete tiltak. I Bergen vet vi at det foregår mobbing som med et sterkere trykk og flere tiltak, kan fjernes.

Vi skal ha en nullvisjon i bergensskolen. De siste ukene har jeg møtt 30 dyktige rektorer for å samtale rundt dette med mobbeprogrammer, ekstraordinære tiltak og kartlegging. I tilleggsinnstillingen til budsjettet for 2010 har vi lagt inn en halv million for å kunne finansiere noen sentrale tiltak. I tillegg skal alle skoler ha egne planer for å ta tak i mobbingen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Marit Bye Vassli sa...

Utrolig bra tiltak! Tror fokus på mobbing og at dette skjer rundt om i hele Norge, er noe av det vikitigste i denne kampen. Da ei venninne av meg ble mobba på skolen, måtte foreldrene holde henne hjemme i TO UKER før skolen gjorde noe. Stå på Filip, dere gjør en god jobb!

FR sa...

Ille å høre den historien! Tror det er veldig mye som kan gjøres bedre.

Peter Walseth sa...

Veldig bra! Men en halv million kroner er ikke nok, viktig at dere følger opp mer.

I tillegg foreslår jeg at dere kjører egne undersøkelser for mobbing og trivsel i Bergen så får dere et redskap for å måle hvordan det går.

Godt å se det fokuset du har på skolen!