25. nov. 2009

Redusert foreldrebetaling i SFO


I byrådets forslag til tilleggsinnstilling viderefører byrådet satsingen på de yngste og de eldste. 4.1 millioner ekstra avsettes barnehage(prisjustering), og pga gratis leksehjelp velger byrådet å redusere foreldrebetalingen ved SFO. Tidligere i dag har vi skrevet om kampen mot mobbing som får 0.5 millioner ekstra, og i budsjettet finner vi også mer midler til fysisk aktivitet og midler til 416 nye barnehageplasser i 2010.

Regjeringen sier de har lagt inn penger til gratis leksehjelp, men dette er de frie inntektene som skal fordeles på hele kommunen. I tillegg har vi øremerkede midler som går til andre formål(feks kultur og barnehage). Å kommunisere dette utad er ganske vanskelig. Men for å løse ordinære oppgaver er kommunesektoren avhengig av en kontinuerlig vekst i frie inntekter. Utfordringen nå er at regjeringen prøver å bestemme hva de frie inntektene skal brukes til. Ikke bare er det kritisk for kommunens tjenestetilbud, men det er også grovt overfor lokaldemokratiet.

Byrådet må prioritere anerledes enn regjeringen. For å kompensere for at regjeringen reduserer toppfinansieringsordningen for særlig ressurskrevende tjenester og unngå kutt i tjenestene til de svakeste, foreslår byrådet å styrke omsorgsbudsjettet med 17,5 millioner kroner.

En annen gledelig nyhet er at byrådet foreslår å sette av 14,5 millioner kroner som skal brukes til å dekke merkostnader av inneklimatiltak ved Rå skole. Den økte investeringsrammen vil gjøre det mulig å få inneklimaet ved skolen godkjent.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott. Alle monner drar!