15. juni 2010

Dyre skolebygg


Tendensen er klar; Bergen bruker stadig mer på skolebygg, og fremtidens skolebudsjetter kan helt eller delvis bli spist opp av kapitalkostnader knyttet til nybygg og vedlikehold. Med flere eldre og økende helsebehov er det ingen grunn til å tro at skolebudsjettene kan få tilført friske midler fra andre sektorer. Kommuneøkonomien ser heller ikke ut til å bli særlige bedre, tvert i mot blir storbyene straffet.

Vi vet at kvaliteten i norsk skole handler lite om antall bygg, størrelsen på byggene og plasseringen. Samtidig må vi ha nærskoler, det må være et godt inneklima og vi trenger praktiske løsninger. Innenfor disse to forutsetningene skal fremtidens skole skapes.

At alt skal være som det alltid har vært er ikke bærekraftig. En slik utvikling vil i verste fall føre til at vi ikke har råd til innholdet i skolen. Det er heller ikke rettferdig. Mange av de nye boområdene vil mangle skoler, mens noen få vil gå på skoler med mye ledig plass.

I slutten av denne måneden legger vi frem en skolebruksplan som skal ta for seg fremtidens skole i Bergen. Poenget er ikke å spare penger, ei heller å snu opp ned på alt. Poenget er å ta de nødvendige valgene som sikrer best mulig kvalitet i Bergensskolen. At noen allerede nå sier nei til alle endringer er grovt urettferdig overfor de mange tusen barn som går i Bergensskolen. Barna fortjener bedre.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Kjellis V sa...

Enig!!!!!!!!!!!! Utrolig å se hvor feige noen blir når det nærmer seg valg. Bra at dere klarer å tenke på fremtiden!