23. mar. 2012

En gledens dag for Bergen


Mer enn 15 reguleringsplaner som skal gi investeringer på minst 10 mrd, flere tusen boliger, hotell, kulturhus, byrom, mange nye næringsbygg og ikke minst masse investeringer, blir nå realisert etter fylkesmannen i Hordaland trekker innsigelsene. Dette er en stor dag for Bergen og det er nok mange som smiler i dag.

Kort fortalt er det uenighet om parkeringsnormer i sentrum(0 vs 2 p-pl for nye handelsbygg). All parkering er redusert, men siden vi ikke var enige i sentrum ønsket ikke fylkesmannen å godkjenne planer utenfor sentrum. Nå har vi fått en enkeltplan i sentrum som fylkesmannen støtter, og han vil da likevel godkjenne de ulike planene. Samtidig har vi nå muligheten til å få en mekling i Miljøverndepartementet om stridsspørsmålet, og det har hele tiden vært vårt poeng. Bergen skal som alle andre kommuner har lik rett til å fatte demokratiske vedtak hvor mekling tas i bruk i departementet dersom man ikke blir enige lokalt med fylkesmannen.

Mandag møter vi fylkesmannen og da skal vi selvsagt takke for at vi nå kommer videre. Disse byggene trenger Bergen. Vi får en transformasjon byen ønsker. Jeg gleder meg til å se heisekranene reise seg.

Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

C-date sa...

All parkering er redusert, men siden vi ikke var enige i sentrum ønsket ikke fylkesmannen å godkjenne planer utenfor sentrum. Nå har vi fått en enkeltplan i sentrum som fylkesmannen støtter, og han vil da likevel godkjenne de ulike planene.