21. mar. 2012

Ubehagelige sannheter?


Flere av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter angriper i dag(og i går) trebarns mor og gravide Åsta Årøen, som i går fortalte at hun velger å beholde barnet, til tross for at det kan være sykt. Hun advarte mot sorteringssamfunnet, noe Tomas Breen og Hilde Magnusson Lydvo reagerer kraftig på. For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at Åsta Årøen er lokalpolitiker for Venstre i Bergen.

De to stortingspolitikerene fra Arbeiderpartiet mener Årøen bruker hersketeknikker. Hallo! Hvem er det som satt på Stortinget? Snakk om å snu alt på hodet. Åsta Årøen ga i går et svært åpent, ærlig og viktig intervju. Det handlet ikke om for eller i mot abort, men om det reelle valg, om samfunnets forventninger og om de tilbud samfunnet stiller opp med. Det er trist å se hvordan fremtrende folkevalgte prøver seg på grisetaklinger i en desperat mangel på gode argumenter og virkelighetsforståelse.

Arbeiderpartiet har sagt at de ønsker seg mer åpenhet og mer demokrati. Men det gjelder altså ikke de som har andre perspektiver i debatten om tidlig ultralyd. Er det en hersketeknikk å fortelle hva man mener konsekvensen av politiske valg blir? Er reaksjonene et tegn på at Arbeiderpartiet opplever sannheten stadig mer ubehagelig?

Nordhal Grieg har sagt det bedre enn de fleste: Skaper vi menneskeverd, skaper vi fred.  I denne saken, og også i saken om asylbarna er det all grunn til å minne Arbeiderpartiet om dette.

Foto: Ber@n / Flickr
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: