5. aug. 2013

Til deg som tidligere har stemt SV, Sp og Ap


Hva er vel mer arrogant enn å ta valgseieren på alvor? Få våger det. Selv de selvsikre  Ikke jeg heller. Men siden styrkeforholdet mellom blokkene er såpass jevnt er det interessant å drøfte hva som skjer dersom dagens målinger blir valgresultatet.

Blir dagens målinger stående 9. september så får landet en ny statsminister. Erna Solberg, høyreleder og bergenser overtar Statsministerens kontor. Mindre avklart er hva slags politikk Solberg skal føre. Både hva som skal være det politiske grunnlaget og hvem som avgjør de daglige spørsmålene. Hva som kommer med i en plattform er bare en brøkdel av de politiske beslutninger en regjering må ta.

KrF har lovet velgerne at vi vil bidra til en ny regjering, vi har til og med pekt på Erna Solberg som ny statsminister. Men KrF har langt større ambisjoner enn hvem som er statsminister. Det er politikken som er blir viktigst. Det handler om familiene, miljøet, frivilligheten, fattige hjemme og ute, de eldste og de yngste.

Mange som sist valg stemte SV, Sp og Ap er enig med KrF i store deler av politikken. En del er nok også bekymret for hva en "blå-blå" regjering vil gjøre i disse sakene. Det betyr svært mye om KrF vipper flertallet og det betyr svært mye om det sitter statsråder rundt Kongens bord som hver eneste dag fighter for disse sakene.

For selv om jeg ivrer for et skifte, siden jeg mener dagens regjering har sviktet i mange av de viktigste sakene, er jeg samtidig fullt klar over at en borgerlig regjering ikke nødvendigvis vil bli veldig mye bedre på flere områder. Forskjellen på en "blå-blå", og "blå-gul" regjering er stor. Det vet vi av erfaring fra Bondevik 2 og vi vet det ut i fra stemmegivningen i dagens Storting.

Dagens regjering har ikke klart å gjøre noe for de fattige, vi har fortsatt lange helsekøer, rusavhengige står uten behandling og klimaet lider. Dette må en ny regjering gjøre noe med. Men la oss gjøre det uten å rasere landbruket, kutte i bistanden og liberalisere alkoholpolitikken. Det kan KrF få til. Men da bør vi helst bli større.

Så når alt kommer til alt; hvis det likevel blir et skifte, hvorfor ikke bidra til et det skiftet blir best mulig?
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: