23. feb. 2015

Max dumskap


Godt hjulpet av de grufulle terroraksjonene, har Pegida Norge, med Max Hermansen  i spissen fått svært mye oppmerksomhet de siste ukene. Til tross for at de er få og nesten uten substans.


I helgen ble butikken til Max Hermansen tilgriset av pøbler. Jeg var selv utenfor morgenen etter. Der gjorde Hermansen intervjuer. Dette var dagen etter Fredens ring ved Synagogen, og i samme gode ånd, tilbød muslimske ungdommer å vaske vinduene til Pegida-lederen. Men det ville ikke Max ha noe av. Han kalte det "symbolhandlinger", og det ønsket han ikke. (Fascinerende. Dette sier altså mannen som selv går i tog hver mandag.)

Hermansen kritiserte også arrangementet ved Synagogen. Dette var i følge han bare "taqqiya". Med det sikter han til det enkelte hevder er muslimers rett til å skjule sin tro hvis de lever i et samfunn der det å praktisere den troen er farlig for dem. Han mener med andre ord at det bare er lureri. 

Som "alle" andre, mener også jeg at ytringsfriheten selvsagt gjelder for Max Hermansen, at hans butikk ble tilgriset er uakseptabelt og ingen må få true han til taushet. Det er samtidig forunderlig å se hvordan Hermansen bruker sin ytringsfrihet. Han er kritisk til Islam, mener integreringen ikke fungerer og han vil ha en mer restriktiv innvandringspolitikk. Men når unge muslimer krasjer hans fiendebilde, da vil ikke Max tro på det. I en rekke uttalelser har Pegida-lederen hevdet at dette ikke er en kamp mot muslimer, men mot Islam. Nå ser vi at dette ikke er mer enn ord.

Mindre enn 30 mennesker har møtt opp de siste gangene for å demonstrere i Oslos gater. Oppslutningen om Pegida er svært dårlig. Jeg skjønner det godt. For selv om enkelte kan være enig i noe av kritikken Pegida kommer med, er det vel ingen som vil bli satt i bås med andre nynazister. Det er etter hvert godt kjent at mange av de som nå beveger seg i dette miljøet, har en fortid i andre ytterliggående miljøer. Anbefaler å lese mer hos vepsen.no. Men med så dårlig oppslutning er det ingen grunn til å frykte dette miljøet. Det er mer bekymringsfullt at enkelte stortingspolitikere biter på.

Norsk innvandringskritikk er ofte dominert av myter. Det er for eksempel ikke flest muslimer som kommer til Norge og vi oversvømmes ikke av asylsøkere. Gang på gang blir slike påstander tilbakevist av tall fra SSB og andre pålitelige kilder. Likevel lever disse mytene i beste velgående. Pegida har i grunn aldri brydd seg om fakta eller tall. Men de treffer nok en frykt mange bærer på. Både en frykt for det ukjente, men selvsagt også en frykt for den brutale siden av Islam, som ingen av oss ønsker.

Max Hermansen har de siste dagene avslørt seg selv. Han vil ikke anerkjenne at vi har muslimske ungdommer som står opp for våre felles verdier. Han vil i stedet dyrke sine fiendebilder. Det er max dumskap.


Ellers så har jeg omsider funnet elefanten i rommet:


Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: