27. aug. 2015

Norge svikter nok en gang, trafficking-offeret Yasmin tvangsutsendesDet er ikke første gang det skjer. Igjen vinner UNE frem med sitt ønske om å tvangsutsende ofre for menneskehandel i Norge. Det er noe pill råttent med hvordan vi behandler utsatte mennesker.Vi var mange som så Brennpunkt-dokumentaren «Fortell og forsvinn»  hvor den tidligere sexslaven «Yasmin» fortalte sin sterke historie. Nå skal Yasmin sendes ut av landet. Hun tapte saken i lagmannsretten. UNE vant. Norge vant. Verdigheten til Norge tapte.

Les dette avsnittet fra NRK-saken:
Leder for krisesenteret i Sogn og Fjordane, Wenche Hovland, som kjenner 
Yasmin godt, mener hun ikke vil greie seg dersom hun blir sendt ut av landet:
– Saken til Yasmin er noe av det groveste jeg har vært borte i, gjennom 17 år ved krisesenteret. Hun er så traumatisert og skadet etter tortur og mishandling at hun ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Hun vil gå til grunne dersom hun blir sendt ut.
Hva er det vi driver med?

I boken Norsk slaveri som tankesmien Skaperkraft ga ut i fjor, får vi dokumentert at menneskehandel og det moderne slaveriet forekommer mange steder i Norge. Vi tenker gjerne at dette er noe som ikke angår oss. Vi blir sinte når vi ser IS herje nede i Midtøsten, men reflekterer ikke over at vi har grufulle saker i våre egne byer. Det er ufattelig for meg at ikke Norge stiller opp for slike som Yasmin. 

Men i stedet for at vi viser omsorg og gir Yasmin muligheten til å få et trygt og godt liv i Norge, så sendes hun til Ungarn. Et land hvor immigrasjonsmyndighetene allerede har meldt i Brennpunkt at Yasmin ikke vil få noen form for hjelp eller støtte.

Vi burde snarest innføre amnesti for dem som er ofre for menneskehandel. Er det en gruppe vi burde hjelpe først, så må det være de som har vært slaver i vårt eget land. 
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: