28. feb. 2009

Heller drepte jøder enn fred?Nok en gang bryter Hamas våpenhvilen med Israel. Før krigen som nylig tok slutt, hadde Hamas sendt raketter inn i Israel i 8 år. Bare på julaften i fjor ble det gjennomført 80 rakettangrep. Når vi nå ser at man forsetter angrepene er det betimelig å spørre Hamas om det er viktigere å utslette staten Israel enn å redde sin egen befolkning?

Det er dessverre mye som tyder på at Hamas foretrekker krig fremfor fred. Når Hamas stolt på TV forteller om sin "geniale bruk av levende skjold" og om hvor flott det er med selvmordsangrep, burde selv de ivrigste på venstresiden i norsk politikk, reagere. Men jeg har aldri hørt Kristin Halvorsen fra SV gå til angrep på Hamas kvinnesyn. Jeg har aldri hørt politikere fra partiet Rødt fordømme bruken av barn som levende skjold. Når har Jonas Gahr Støre tatt avstand fra indoktrinering på palestinsk barnetv?

Etter å ha vært (kun) to uker i Israel, er jeg den første til å si at jeg nå forstår litt mer om hvor lite jeg forstår.Midtøsten er komplekse saker. I Israel har man 34 politiske partier. Arealene vi snakker om er små. Mange verdensreligioner møtes og alle verdens kulturer er representert. Samtidig er det en historisk konflikt som selv de aller beste fredsmeglere, aldri har klart å løse. Det klarer ikke jeg heller, men en forutsetning for å komme en vei må være at også Hamas og palestinerne innser at fred er bedre enn krig.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

9 kommentarer:

Joar sa...

Du bruker altfor myke ord i kritikken mot Hamas. Jeg har aldri hoert en KrFer nesten, som har sagt rett ut at Hamas er noen kaldblodige mordere som boer utslettes fra verden.

Filip, de evangelikale kristne, Pat Robertson ville sagt det samme. Han sa til og med at Ariel Sharon fortjente aa doe fordi han trakk Israel ut fra Gaza, der er jeg uenig med ham, men jeg savner mye sterkere ord fra KrF, og norske politikere.

Hvorfor er dere saa opptatt av aa vaere politiske korrekte? Bush var aldri det, men han sa uansett hva mente, det gjoer Siv Jensen ogsaa.. Jeg savner politikere som er mer direkte og kvassere i kritikk mot Islamsk fundamentalisme og Terrorisme, som Siv Jensen..

Dagfinn Hoybraathen og resten av KrF maa proeve et samarbeid med FrP, Det er saa masse dere kan laere av dem..

Marit sa...

Joar:
Jeg har aldri hatt troen på utslette vondt med vondt. Hvis KrF sier at vi vil utseltte Hamas, ville vi være like ille som Hamas selv, som sier at de vil utslette jødene. Mennesker har heller ikke rett til å si hvem som fortjener å leve og hvem som fortjener å dø. Det kan fort få katastrofale konsekvenser, for eks at uskyldige blir drept. For hvor går grensen?

Er derimot enig i at KrF godt kunne stått enda mer fram om hva de mener og fordømt all terrorisme og andre fæle ting som skjer i Palestina.

Et samarbeid mellom KrF og FrP ville aldri ført til noe bra sammenlagt for KrF, de står for langt fra hverandre. (Om ikke i denne saken, så i utallige andre!) Mer er det ikke å si om den saken.

Admin sa...

"Israel krever at soldaten Gilad Shalit settes fri før landet vil gå med på å åpne grensene til Gazastripen, men det vil ikke Hamas godta. "

Alt som skal til for at Israel åpner sine grenser til Gaza er at Hamas setter fri EN eneste Israelsk soldat, men de nekter å gjøre det. Hvem er det egentlig som lar de sivile på Gaza lide? Hamas vil heller at ALLE palestinerene skal lide enn at de setter fri EN Israelsk soldat.

Og forsatt så er det bare Israel som "Norge" setter krav til?

Folke sa...

Israel må ta opp igjen aksjon rydde rottereir. Hive Hamas på havet.

K. Pedersen sa...

Alle e vist ikkje klar over ka Palestina e. Ett geografisk område ala scandinavia.

Ella sa...

Hei Filip.
Jeg tenkte jeg skulle linke deg på bloggen min, men trenger et bilde. Kan jeg ta det du har i headeren din?

Filip Rygg sa...

Joar: Ingen bør utslettes fra verden. Det er forskjell på å tale være tydelig, og det å være umenneskelig/brutal.

Ser man debatten i Norge, er det liten tvil om at jeg er en av de som ikke er politisk korrekt når det gjelder denne saken.

Admin: du har absolutt et godt poeng!

Ella: gjør gjerne det!

Joar sa...

You have right Filip..
Jeg brukte sterke ord, men jeg er enig, men jeg skulle oenske du gikk enda lengre. Det er ikke so easy aa snakke fred med Hamas. Naa har jo spirrevippen Stoere sagt dialog, dialog uten aa ha funka. Jeg tror det eneste som maa til er aa gjoere som Israel, aa bruke mye militaer makt mot Palestinerne for aa faa bort Hamas.

Mari, noen ganger saa er det den eneste veien aa gaa, dessverre.

Anonym sa...

Leste nylig om israelske soldater som brukte kidnappede palestinske barn som levende skjold når de rykket frem i Gaza.Smart når man får tatt Hamas
Du kom jo for seint til å være med i krigen filip.Hvor lenge har du vært med i IDF? Enig med Joar