14. des. 2006


Fakkeltog mot sorteringssamfunnet
Førstkommende lørdag arrangerer Mai-Britt Gryting og Anne Østerholdt(bildet) fakkeltog i Grimstad sentrum i protest mot den nye bioteknologiloven og sorteringsamfunnet. Mange mil fra stortinget og Akersgata skal sørlendinger markere menneskets verdi.

Mai-Britt Gryting sier til Magazinet at barneminister Karita Bekkemellems utspill om at hun ville tatt abort dersom hun hadde et barn med Downs syndrom i magen, var en utløsende faktor for at de to Grimstad-kvinnene engasjerte seg. På lørdag vil de to sammen med forhåpentligvis mange andre gå i fakkeltog i Grimstad under banneret "En jul for alle – folkeaksjonen mot sorteringssamfunnet".

Engasjementet som Gryting og Østerholdt her viser er svært viktig. Vi er i ferd med å ta tilbake en urgammel tradisjon der barn med sykdommer og skader ble satt ut i skogen. Etiske grenser flyttes og man har sluttet å mene at alle er like mye verdt.

Dersom du leser denne bloggen og får lyst til å ta et liknende initiativ så gjør det! Du kan regne med at det er mange som blir med deg. Dette engasjerer.

Les mer om initiativet her!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

FR sa...

Kan nevne for de som måtte lese her at det jobbes med et slikt initiativ i Bergen. Vi får se hva som skjer, men forhåpentligvis blir det noe av!