4. jun. 2007

Endelig! En takst, en kommune!


Med KrF og byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen fra KrF i front så har vi nå fått innført enhetstaksten i Bergen. Det betyr at vi alle kan ta bussen for 23,- uansett hvor vi skal i Bergen kommune. For de som bruker månedskort er det også blitt mye billigere. Uansett hvor du skal, 600,- for et månedskort! KrF leverer og det skal vi fortsette med!

Kollektivtrafikken står KrFs hjerte nært. Det er det mange grunner til, først og fremst handler dette om miljø- og arealpolitikk. Vår veier har ikke plass til flere biler, tvert i mot. Vi må øke andelen kollektivreisende. Det vil gi gode miljøeffekter og det vil bidra til at vi slipper å bygge en ny etajse på innfartsårene.

For noen valgkamper siden hadde KrF og daværende ordfører i Bergen, Ingmar Ljones et spenstig kollektivutspill. Vi ville kraftig redusere bussprisene. Mange lo av oss, sa det var umulig og at vi aldri ville få det til. Historien viser noe annet. Visjonene til Ljones og resten av Bergen KrF ble en realitet. Nå har vi levert.

Dersom du tenker at det får være slutt på dette selvskrytet, så ta det med ro. Her skal jeg også skryte av de andre politiske partiene. Frp, H og Venstre skal ha skryt. Aldri før har vi sett et så bevisst byråd og bystyre når det gjelder transport og miljø. Det lover godt for fremtiden.

Og hva bringer fremtiden? Jo det blir nok en del tøffe miljøsaker fremover. Vi må sette inn flere tiltak som øker kollektivandelen, vi må bygge lokk over motorveiene og vi må få vekk all oljefyring i Bergen. Nå har dessverre regjeringen ennå ikke klart å levere noe på miljø. Det skal Bergen gjøre. KrF vil være en garantist for nettopp det.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

student sa...

Takk for alt du gjør.
Fortsett, selv om du bokstavelig talt faller litt avogtil.