18. sep. 2007

Bør Bjørnøy trekke seg?


SVs klimavalg ble en katastrofe. Oppvasken er alt begynt, og det i media. Ektemannen til SVs miljøpolitiske talsmann, Heidi Sørensen har alt tatt opp at miljøvernminister Helen Bjørnøy bør trekke seg. Det er jeg svært uenig i, i hvert fall når man skal ta hensyn til miljøet.

For det er ikke Helen Bjørnøy som er problemet. Hun har et LO som bestemmer i Arbeiderpartiet, hun har en SV-leder og finansminister som ikke tar kampene for sin statsråd og hun har en statsminister som kupper miljømålene og stopper tiltakene.


I tillegg må Bjørnøy slite med en olje- og energiminister som åpner nye olje- og gassfelt hver eneste uke og hun har en kollega fra Sogn og fjordane som åpner nye veiprosjekter oftere enn hun åpner døren til kontoret.

Skal miljøarbeidet i regjeringen fungere så trenger man en som Helen Bjørnøy, hun leverer og leverer.

I tillegg trenger man:
...en statsminister som ignorer LO og som mener alvor med sine festtaler
...en SV-leder som går i kamp for sin statsråd
...en olje- og energiminister som er litt mindre oljeminister og litt mer fornybarenergiminister
...en samferdselsminister som er mer opptatt av tog enn av vei
...en stortingsgruppe som er opptatt av mer enn bare jagerfly

Jeg er fullt klar over at jeg nå er ganske frekk. Men dette er alvorlig. Det er svært alvorlig for Norge at vi har en miljøvernminister som ikke får lov til å levere. Det er svært alvorlig at en rekke statsråder for ødelegge Norges sjanser til å bli en miljønasjon. Det er også svært alvorlig at LO får holde igjen Norges helt nødvendige omstilling til å bli et lavutslippssamfunn.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Kristin Halvorsen sa...

Kristin bør trekke seg!