Harald Rydland - ordfører på Fitjar
Harald Rydland er ingen ny mann i Fitjarpolitikken. Når han etter denne perioden også har vært ordfører i 4 år så har Rydland 16 års erfaring fra kommunestyret. Det var på høy tid at Harald ble ordfører!Gjennom en samarbeidsavtale mellom KrF, Høyre, Venstre og FrP får KrF ordføreren og to representanter i oppvekstkomiteen. Fitjar har en rekke utfordringer som trenger gode KrF-løsninger. Selv håper jeg de snart får på plass vindmøllene på Midtfjellet :) Lykke til!
Les mer om Harald Rydland på www.krf.no/fitjar
I samarbeid med Høgre og FrP har KrF fått god uttelling - Vi har hatt gode forhandlinger og det er politikken som er det viktigste sier Byrknes til avisen Nordhordland. Blant annet har de fått til kirken i Knarvik, noe KrF lenge har ivret for.
Astrid Aarhus Byrknes arbeider i dag som sjefssykepleier og assisterende institusjonssjef på Domkirkehjemmet i Bergen. Hun har også erfaring frå omsorgstjenesten i Lindås kommune. Besøk bloggen hennes her: astridbyrknes.blogspot.com
Astrid er nytenkende, visjonær og omsorgsfull. Lindås kunne ikke fått en bedre ordfører.
Astrid Aarhus Byrknes arbeider i dag som sjefssykepleier og assisterende institusjonssjef på Domkirkehjemmet i Bergen. Hun har også erfaring frå omsorgstjenesten i Lindås kommune. Besøk bloggen hennes her: astridbyrknes.blogspot.com
Astrid er nytenkende, visjonær og omsorgsfull. Lindås kunne ikke fått en bedre ordfører.
Marit Aase - ordfører i Samnanger
Med rekordresultat og nye 4 år som ordfører har Marit Aase befestet sin posisjon som hele Samnangers ordfører og talskvinne. Hun er markert, tydelig og nær. Det er bare å bøye seg i støvet.
Torill Selsvold Nyborg - fylkesordfører
Nok en suveren KrF-kvinne som tar 4 nye år, men hun som fylkesordfører for Norges viktigste og mest produktive fylke, Hordaland! Sammen med Frp og Høyre fortsetter KrF et svært godt samarbeid. Pål Kårbø fortsetter som gruppeleder, og fra Bergen er Robert Erlandsen og Ola Johan Settem innvalgt. I tillegg er kvinnheringen, Aslaug Hellesøy klar for comeback i fylkespolitikken.
Nok en suveren KrF-kvinne som tar 4 nye år, men hun som fylkesordfører for Norges viktigste og mest produktive fylke, Hordaland! Sammen med Frp og Høyre fortsetter KrF et svært godt samarbeid. Pål Kårbø fortsetter som gruppeleder, og fra Bergen er Robert Erlandsen og Ola Johan Settem innvalgt. I tillegg er kvinnheringen, Aslaug Hellesøy klar for comeback i fylkespolitikken.
Torill er en markert og visjonær KrF politiker som blant annet vil ha bybane til hele Bergensregionen. Jeg kunne ikke vært mer enig! Vi trenger visjoner for en mer effektiv og miljøvennlig hverdag. Tiden for å handle er nå!
Kari Sørheim - varaordfører i Masfjorden
Ikke bare er hun hele Hordaland KrFs fylkessekretær, nå er hun også blitt varaordfører i Masfjorden. Kari gjorde et godt valg og hadde det ikke vært for at hun er en så viktig fylkessekretær så skulle jeg ønsket at hun ble ordfører. Det kunne Masfjorden trengt!
Arne Nordmann - varaordførar i Vaksdal
I 2003 stilte ikke KrF liste i Vaksdal, i 2007 gjør KrF et brakvalg og sikrer seg varaordføreren. Utrolig imponerende! Med 13.9 % av stemmene har de fått tre mandat. Jeg er sikker på at Nils Lavik, KrF gründeren fra Vaksdal sitter et eller annet sted og ser ganske stolt ut.
Ikke bare er Arne Nordmann en svært god varaordfører, men de har også fått inn Margot Helene Rosvoll som var ungdomskandidat, ei svært dyktig jente som vi vil høre mye til fremover.
I tillegg er det verdt å nevne at vi i Bergen ikke er ferdig med forhandlingene og at man ellers i fylket har gjort et godt valg svært mange steder. Nå gjelder det å levere mest mulig KrF-politikk de neste 4 årene.
6 kommentarer:
Hei Filip :)
Du jeg var inne og leste noe spennende om den kristne bevegelsen som støtter President Bush, hva som skiller sørstatene i USA og østkysten (New York, Massachussets osv ) hvor hvilket parti som står sterkest og hvordan holdningene til bl.a homofiles rettigheter, abort, dødshjelp og flerkulturelt samfunn er.
Som man sikkert vet så er sørstatene det mest konservative, og østkysten mest liberal og sterkt dominert av Demokratene.
Noe av dette ser vi også her i Norge hvor bl.a det kommer ann på hvilke deler i landet vi er i og størrelsen på stedet.
Byene er som kjent mer tolerante enn bygdene for homofile og aksept av annerledeshet.
Her i Hordaland kan vi også se noe svært interessant som er den mest konservative delen av hele Norge hvor den kristne høyrebevegelsen står sterkt og hvor selve Indremisjonen ble grunnlagt.
Jeg har snakket en del om dette med en lærer og han fortalte meg det at Hordaland Indremisjon er Norges mest konservative.
Jeg har selv bodd her nå i 18 år og bor i en typisk vestlands-utkant på et lite sted og vil gjerne si at Hordaland, spesielt i Sunnhordland tilsvarer noe lignende som Texas i USA.
Holdningene er veldig like føler jeg, og dette er etter min mening en utfordring fordi det bør ikke være sånn at det skal være mer tolerante holdninger i byer enn bygder, men sånn er det dessverre :/
Her er forresten internettadressen til den interessante artikkelen om hvem som typisk støtter Bush og hvordan de definerer hans kjernevelgere:
http://www.nytid.no/?sk=7&id=1739
Det viser seg at bygdene og spesielt Hordaland er en svært konservativ del av landet.
Men Filip, tror du at den kristne høyrebevegelsen som støtter President Bush tilsvarer norsk Indremisjon og den såkalte Sæle-Fløyen i KrF?? Det virker ut som den kristne høyrebevegelsen i USA er mer yttergående enn både det Sæle-fløyen og Indremisjonen er.
La meg til slutt tilføye det at jeg håper ikke du oppfatter meg som en med anti-kristne holdninger, for det er langt ifra sant. Jeg synes det er interessant å ta opp dette her, og se forskjeller på konservative i USA og Norge.
Ha en fortsatt fin dag :=)
hei Joar!
Jeg har lite greie på amerikansk politikk, men mitt inntrykk er at svært lite kan sammenlignes med de politiske strøminger vi ser i Norge.
Når det gjelder det å være konservativ vs liberal så tror jeg svært mange forveksler områder og hva man har en slik preferanse for. Noen kan oppfattes som konservative i verdispørsmål, men samtidig liberale i spørsmål knyttet til den kristne lære. Eller enda mer vanlig er dette med økonomi vs verdier. Hvor man kan være liberal og konservativ på samme tid.
Jeg tror KrF må leve med og bør være stolt av at vi har en rekke fløyer og grupperinger innad i partiet. Det er den grunnleggende tanken om at samfunnet bygges best på et kristent verdigrunnlag som samler oss, på alt det andre kan vi være uenige i. Det er også derfor vi passer i sentrum. Vi har medlemmer og tillitsvalgte i hele den politiske venstre/høyre aksen.
Hei Filip og mange takk for et godt og utfyldende svar :)
Ja når du sier vi ikke kan sammenligne oss med amerikansk politikk så er jeg helt enig. Systemet deres er helt annerledes enn vårt og verdiene er også det.
Når man kaller en for " liberal" i USA så er det et begrep som definerer en venstreorientert person, og jeg tror vi nordmenn og europeere kan ha en tendens til å misforstå hvordan amerikanerne bruker ordet liberal og konservativ.
Å være konservativ i USA er noe helt annet enn å være konservativ i Norge, og som du sier så kan begrepet brukes i økonomisk forstand, samt å bruke det i verdispørsmål.
Men det jeg har lagt merke til at amerikanske politikere har en helt annen måte å uttrykke seg på enn norske politikere. Jeg føler amerikanske politikere er mer direkte og budskapene de kommer med kan virke en del ekstreme, spesielt fra de sørstats-konservative.
Til det siste avsnittet ditt så er jeg helt enig med deg. KrF ville ikke vært et politisk mangfoldig parti uten representasjon fra liberale til konservative og fra venstreorienterte til høyreorienterte i partiet.
Men det jeg ønsker å formidle til partiet både her i hordaland og i Oslo er for all del å ta avstand fra et regjeringssamarbeid eller en støtte til en FrP-regjering.
Jeg har en vond følelse av at det er Israel-saken som lar seg tippe over til et FrP-samarbeid og det mener jeg er sterkt beklagelig, for KrF har så mange viktigere saker som betyr mer som vil gå i stykker hvis man velger, det håber jeg selv Indremisjonen og Sæle-fløyen i KrF forstår.
Det som vil forsvinne av KrF sin politikk hvis partiet støtter FrP er :
U-hjelpen
Det sosiale engasjementet til KrF
Miljø
Alkohol
Fattigdom
Innvandring
Kultur
Økonomisk politikk
Utenrikspolitikk
Og Lokaldemokratiet
FrP er det partiet i vårt land som har den største foraktet for lokaldemokratiet. Det bør man tenke på. Styr unna FrP er mitt råd
Hei Joar!
Israelspolitikken kan ikke og vil aldri for meg bli et argument når vi skal vurdere samarbeidspartnere lokalt. Jeg foretrekker å legge til grunn politiske spørsmål.
Det kan handle om det du nevner og det kan handle om
- foreldreretten
- valgfrihet i eldreomsorgen
- forholdet til frivillige organisasjoner
- friskoler
- private barnehager
- offentlig eierskap
- avgiftspolitikk
- samferdsel
og det kan handle om personer.
For KrF vil det viktigste i alle forhandlinger være de yngste, de eldste og miljøet rundt oss.
Jeg forstår svært godt at noen styrer unna Frp, at noen samarbeider med Frp og at noen prøver ut forhandlinger.
Det samme gjelder Ap og SV. Forskjellene i kommune Norge er enorme. Så får meg blir det ikke riktig å si prinsipielt nei, det må handle om politikk.
Det ville dessuten være forunderlig om jeg som politiker ikke skulle prøve å få gjennomslag for mest mulig av KrFs politikk.
Hei igjen,
Det er ihvertfall bra du ikke lar Israel-saken gå på bekostning av alt annet av viktig KrF-politikk når du vil prioriterer samarbeid.
Men hvorfor er Israel så utrolig viktig for KrF egentlig?? Og hvorfor er den så viktig for FrP??
Jeg har hørt noen kristne si at Israel er Guds Øyensten, stemmer det :O ?
Grunnen til at FrP støtter Israel er rent valgflesk for å få stemmer.
Når det kommer til de politiske områdene som du nevner er jeg helt enig med deg. Jeg er helt enig med deg i de sakene.
Jeg er en høyreorientert person i de fleste saker og private løsninger, styrke frivilligheten og friskoler er viktig.
Men satsing på friskoler må ikke gå på bekostning av den offentlige skolen.
Men la meg helt til slutt spørre om noe jeg håber å få svar på.
Vil Arbeiderpartiets liberale holdninger til homofiles rettigheter og forskning på liv være et hinder for regjeringssamarbeid??
Nå er loven allerede vedtatt og bør ikke forandres.
Men jeg kan være enig med deg at der Ap står i dag så er partiet for venstreorientert og det er et problem, men jeg tror det fint kan forandres.
Legg inn en kommentar