20. feb. 2008

OL-rot i regjeringen


Idretten skulle egentlig velge OL-by selv, men NRKs dokumentarserie "Bak lukkede dører" kan avsløre at aktører i og rundt regjeringen drev aktiv kampanje for Tromsøs kandidatur. Avsløringene som viser at statsråder bevisst deltok i et spill med planlagte utspill og interne diskusjoner bekrefter påstandene om at Oslo og Trondheim ikke trengte å søke i det hele tatt. Det er svært kritikkverdig.

Tidligere generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Ivar Egeberg, var i følge NRK sentral i prosessen som ledet fram til at Tromsø ble valg som søkerby. I dag er Egeberg generalsekretær i Senterpartiet. Samme parti som hadde en partileder som aktivt gikk ut og støttet Tromsø før avgjørelsen fant sted. Var det idretten eller regjeringen som valgte Tromsø? Er det distriktpolitikk som skal avgjøre?

Lillehammer OL var en hyggelig sak for Norge, men om det var riktig ressursbruk, det er jeg veldig usikker til. Staten skal trolig garantere for 20 milliarder. Det er utgiftsiden. Kanskje man får inn opp mot 10 milliarder på tv-rettigheter, men er det riktig å bruke så mye penger på et arrangement? Kommer ikke turister til Norge uansett?

Jeg vet ærlig ikke hvilken by som bør avholde OL. Men jeg reagerer på at regjeringen roter i kullisene og jeg er svært kritisk til pengebruken.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Elisabeth N.J sa...

Selv Tromsø er min favorittby (og fødeby), så er jeg litt usikker på om OL i Tromsø er tingen. Kan til tide virke som et distriktspolitisk tiltak fra Senterpartiet å legge OL dit. Personlig har jeg mer tro på mer langsiktige tiltak og utdannelse om man fortsatt ønsker folk i distriktene, enn et boom-preget tiltak som OL.

Filip Rygg sa...

ja det er jo akkurat det. Hvis staten skal bruke 10 mrd på OL - hva kunne man ellers fått?

Tenk på alt man kunne fått til innenfor utdanning og forskning. Eller næringsutvikling.