19. feb. 2008

Smakløs SV-språkbruk


I dagens BA uttaler SV og Ap i Bergen at KrF og Høyre er med og hvitvasker Frps politikk. Jeg er sjokkert! Saken det gjelder er inntak av flyktninger. Bergen kommune skal i år ta inn 200 flyktninger + de som kommer gjennom ordningen med familiegjenforening.

Begrepet hvitvasking kan forstås på to måter: framstille noe(n) som ganske uskyldig(Norsk ordbok) og som ren nazi-retorikk. Skal jeg være snill så forstår jeg uttalelsene til Oddny Miljeteig og Hallgeir Utne Hatlevik som det første. Men dette er tross alt snakk om flyktninger. Hadde det handlet om en finansiell sak, eller utvikling av Bergen på et mer generelt plan så kunne jeg akseptert språkbruken. Men i denne sammenheng er dette helt forkastelig.


Hvis vi skal gå på selve saken så handler dette om hvor mange Bergen klarer å ta i mot. Vi er en åpen by som ønsker å stille opp for flest mulig. Det som avgjør antallet er derfor ikke politikk eller programformuleringer, men hvor vidt vi har nok boliger. I følge samtlige faglige råd har vi nok boliger for 200 flyktninger, ikke 250 slik SV og Ap ønsker.

Jeg synes det er utrolig at SV og Ap kan tenke seg å ta i mot flyktninger uten å ha en bolig til dem. Det er uansvarlig og svært lite humant.


Nå har byrådet vedtatt en økt satsing på bygging av nye boliger. Dette vil danne grunnlag for at man på sikt kan øke inntaket av flyktninger. Det er veldig bra. Men det vil ta noe tid og jeg ønsker ikke en politikk der vi for utspillenes skyld tar inn flere enn det vi klarer å finne boliger til
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

kalle sa...

SV oppfører seg helt sykt for tiden. Jeg vet ikke helt hva som går av dem, men det er vel et desperat forsøk på å kom ut av sin triste opposisjonstilværelse. Oddny er så usmakelig i sine kommentarer at man skulle tro hun var litt utenfor seg selv, hun skal vel egentlig være ei hyggelig dame?