11. apr. 2008

Spennende med lederskifte i Senterpartiet


Åslaug Haga(bildet) varslet i dag at hun trekker seg som Senterpartileder om et år. Det er spennende nytt for norsk politikk. Kanskje vil vi igjen få et Senterparti som orienterer seg mot sentrum, slik partiet gjorde før Haga kom til makten. Ola Borten Moe og Liv Signe Navarsete nevnes som mulige arvtakere, begge er spennende navn.

Det er ingen tvil om at sentrum ble svekket da Senterpartiet valgte det rød-grønne samarbeidet, for så vidt skyldes dette også at Høyre, KrF og Venstre fant sammen 4 år tidligere. Men etter 4 år med sosialistisk styre er det kanskje igjen håp om at sentrum styrkes og blir en del av en fremtidig regjeringskabal.

Ola Borten Moe har flere ganger sagt at Senterpartiet bør vurdere andre regjeringspartnere, sånn sett bør vi alle håpe på at det er han som overtar etter Haga. Men selv om det ikke er kommet like tydelige signaler fra Navarsete, vil de som kjenner henne fra arbeidet i Sogn og Fjordane si at hun er en sentrumsorientert politiker. I grunn kan vi slå fast at for norsk politikk vil det være en stor forbedring hvis enten Moe eller Navarsete tar over.

Jeg er ikke så veldig opptatt av at KrF må i regjering, men dagens situasjon kan ikke fortsette. Kanskje KrF skal i regjering, kanskje vi skal være et støtteparti, eller kanskje vi bare skal være utenfor en ikke-sosialistisk løsning. Dagen situasjon er uansett utenkelig.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Joar sa...

Hei Filip,
Kan jeg bare spørre, er du personlig i mot Harry Potter filmen og litteraturen på grunn av det er magi og trolldom og sånt?

Jeg vet en del kristne har gått i mot Harry Potter og mener filmen villeder barn i feil retning av tro på ting... Jeg synes det er trist at man skal gå til angrep på så spennende ting som Harry Potter og det...

Noen mener Harry Potter er venstreorientert :S:S...
Menmen...

Filip Rygg sa...

jeg er absolutt ikke personlig i mot, men synes filmene er ganske kjedelige..