15. aug. 2008

Blir KrF kuppet av Norge IDAG?


Før sommeren kunne Vårt Land "avsløre" at det foregikk en vervingsaksjon ledet av Norge IDAG redaktør Bjarte Ystebø. Formålet med aksjonen var å påvirke nominasjonsprosessene til de borgelige partiene i ulike fylker. Flest medlemmer har trolig gått til KrF. Bergens Avisen ringte meg idag for å få noen kommentarer til dette "kuppet" fra Norge IDAG. Jeg tror BA-journalisten ble ganske skuffet.

Bergens Avisen er i likhet med Vårt Land på konstant jakt etter sensasjoner. Og det ville unektelig vært en sensasjon hvis en mindre ukeavis klarte å kuppe nominasjonsprosessene til de norske partiene. Tanken bak er likevel ganske enkel. Nominasjonsprosessene i Norge avgjøres av en ganske liten krets. Se feks til USA og presidentvalgkampen, der er nominasjonen minst like spennende som selve valget.
KrF er Norges nest største parti målt i antall medlemmer. Det skal derfor svært mye til for å avgjøre organisatoriske prosesser i KrF. Samtidig så er det selvsagt slik at alle som er medlem av et parti vil med sin stemme påvirke partiet. Spørsmålet er bare hvor tyngdepunktet ligger. Norge IDAG vil ikke være tyngepunktet i KrF. Partiet er langt større og langt mer sammensatt. Men jeg synes det er bra at lesere i avisen Norge IDAG engasjerer seg. Alt for få i Norge gjør nettopp det.

Nominasjonen i Hordaland er i likhet med de flest andre ganske åpen. Det er aldri godt å vite hva hvert enkelt lokallag vil lande ned på. KrF har kanskje 30 lokallag som skal fremme sine innspill. De fleste lander nok ned på dagens kandidater, mens noen vil ha kandidater som kan utfordre. Og dette er et rent luksusproblem. Våre to stortingskandidater, Ingebrigt Sørfonn og Laila Dåvøy er svært dyktige og viktige for partiet. I tillegg mener noen at vi har flere som kan gjøre en god jobb på Stortinget. Takk og lov for det.

KrF blir ikke kuppet av Norge IDAG. Det er verken mulig eller ønskelig. Men det er svært mulig og svært ønskelig at de nyinnmeldte er med og påvirker nominasjonsprosessen. Det skulle bare mangle. KrF blir et stadig større parti(ihvertfall i medlemstall) og dette skal vi bruke for alt det er verdt i valgkampen. Jeg tror at vi høsten 2009 vil se tidenes sterkeste KrF. Aldri før har vi vært flere aktive og aldri før har KrFs politikk vært mer nødvendig. Jeg gleder meg.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Joar sa...

Jeg er enig med deg i artikkelen Filip..
Det er jo selvsagt vanskelig å forstå seg på hvorfor Norge Idag ønsker et tettere samarbeid mellom Kr.F og Fr.P.. Partiene står jo steilt i mot hverandre i viktige verdispørsmål som alkohol,u-hjelp,abort,narkotika,porno,prostitusjon, spilleautomater, viktige saker for Kr.F..

Jeg har lest med spenning hva hovedargumentene til Norge Idag er for et tettere samarbeid med Fr.P og jeg synes de har helt rett i å uttale hva de mener, men dessverre så ser jeg de sakene som ingenting sammenlignet med de virkelig utfordringene dette landet har..

Kr.F hører hverken hjemme i ytterstøte høyre eller ytterste venstre, derfor tror jeg på partiledelsen sin garanti om å ikke støtte en regjering utgående av Fr.P...

Men jeg tror det er mange kristne velgere som før stemte Kr.F nå stemmer Fr.P, og det synes jeg de skal få lov til... Jeg håper partiet vil fortsatt stå for en liberalkonservativ sammensetning..

Beklager hvis jeg støtte deg Filip det med at jeg trodde du var tilknyttet Norge Idag... beklager..