11. aug. 2008

Halvorsen med nytt angrep på foreldrene


Dagbladet kan i dag fortelle at Kristin Halvorsen har en ny plan for å avvikle kontantstøtten. I stedet for å gi valgfrihet til småbarnsforeldrene har hun tenkt å detaljstyre hverdagen til de enkelte. Ikke bare er et dette et alvorlig angrep på valgfriheten, det er kanskje aller mest et angrep på foreldreretten. SV viser nok en gang at de ikke stoler på foreldrene.

Bergen KrF har foreslått en kommunal kontantstøtte, og det kan se ut til at vi må forte oss med en innføring. Kommunen vil uansett spare penger på dette da tilskuddene til en barnehageplass alltid vil være høyere enn kontantstøtten.

Det er bra at Halvorsen vil bedre forholdene for dem som ikke har opptjente rettigheter til fødselspenger. Det har KrF foreslått mange ganger. Men å ta fra kontantstøtten til dette er ren molbo-politikk. Ved å fjerne kotnantstøtten får man ikke mer penger, tvert i mot så øker man utgiftene dramatisk i barnehagesektoren. Halvorsen får med andre ord mindre penger til flere tiltak.

SV-lederen mener forslagene hennes vil redusere aborttallene, og at KrF derfor bør støtte de. Selvssagt vil KrF gjøre det enklere for unge mødre, men det trenger vel ikke å gå på bekostning av deres valgfrihet et år etter ungen er født?

Kontantstøtten handler om valgfrihet, foreldrerett og rettferdighet. Ting Halvorsen tydeligvis ikke liker, det er synd.

Heldigvis har reaksjonene strømmet på fra en rekke politikere, les her: -Høl i huet
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

jeg er helt enig at foreldrene skal ha denne muligheten til å være hjemme me barna hvis de vil. det er mange som vil ut i jobb etter permisjonen og det er helt greit, men ikke straff de som vil være hjemme med barna lengst mulig. barn har det best når de begynner i barnehagen når DE er klar ikke når politikerne er klar!

Filip Rygg sa...

veldig enig i det du skriver anonym, blir ganske sprøtt når politikere gjør seg til dommere over hva som er best for den enkelte.

Anonym sa...

Jeg synes dette begynner ligne kommuniststaten... og jeg er ikke alene om det.. bedre støtte til unge mødre? hva med oss litt modne mødre da som ønsker fler barn ? De vil helst ha ungene våre når de er 'nyklekka' sånn at de kan forme dem... minner mistenkelig om et ganske 'rødt' land...lurer på om de var hjemme med ungene sine jeg... og hva de har tid til å gi dem..

Anonym sa...

KOntantstøtte ja...som krf så fint briljerer med..men si meg den familien som kan ha mor, eller far hjemme for kr 3000 i mnd?? Jeg har ei lita ei som snart blir ett år, å begynner i barnehage nå i disse dager...fordi jeg må ut i jobb igjen, for vi kan ikke ha eget hus på bare EN inntekt! Jeg skulle gjerne vært hjemme ett år til, å jeg er førskolelærer og jobber i barnehage. Ungene har det helt topp der, det er ikke det det kommer ann på. Men jeg tror de også har godt av å være hjemme i rolige omgivelser ett år eller to. Nei Krf, gå heller inn for å heve kontantstøtten til min.10 000 i mnd, skattefritt, da hadde dere fått flere foreldre til å velge å være hjemme med ungene sine, å fortsatt hatt råd til ett hjem til barna. Ang. Engangstønaden, er det ikke ideen at man skal få folk ut i jobb?? Jeg tror at ved å heve engangstønaden får man flere unge mødre som tror de kan tjene penger på å bli gravid. Så Kristin, tror ikke du er så fryktelig lur der nei.Å bare for å ha det sagt også...vi klarer utmerket godt å fordele permisjonen mellom oss i dag, så bare droppe hele diskusjonen om at far skal ha så og så lang permisjon. En for alle de som ikke kan ta ut så lang permisjon av fedre. En de som jobber borte noen uker, og har lange friperioder? De har jo mer permisjon enn det regjeringen pålegger at de skal ha.Er enig m "anonym" her, begynner å ligne en komuniststat dette! Så her må de fleste i regjeringa skjerpe seg!Hilsen Nordlænning...