11. aug. 2008

Lovløse fengsler?


I media er det fremkommet at det flommer av narkotika i norske fengsler.
Det er et stort paradoks at man kan bli dømt for narkotikakriminalitet, samtidig som det fra offentlig side tilrettelegges for narkotikabruk i fengslene.

Både Bergens Tidende på lederplass og leder for Foreningen for Human Narkotikapolitikk mener det må utdeles sprøyter til de som bruker narkotika i norske fengsler. Noen fengsler praktiserer dette i dag, til tross for at statlige myndigheter ikke tillater dette. Det kan virke som om både BT og Foreningen for Human Narkotikapolitikk mener det er greit med lovløse tilstander i fengslene.

Etter det jeg kjenner til er ofte personvernhensyn til hinder for å gjennomføre helt nødvendige kontroller av de innsatte. Det blir ganske sprøtt. Vi må ikke la rettighetstankegangen ødelegge for dem rettighetene skal beskytte. Vi trenger også flere konkrete tiltak for å fjerne narkotikaen fra norske fengsler.

På utstyrsiden vet vi at man mangler enkle ting som røntgenmaskiner, narkotikahunder osv som kunne vært effektive hjelpemidler. Her må man fra statlig side komme med penger.

Fengslene skal bidra til lov og orden i samfunnet. Det som er fremkommet i media viser oss lovløse tilstander. Svaret er ikke da å videreutvikle lovløsheten, svaret er å gjenopprette lov og orden!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

kalle sa...

dette er jo helt sykt! Er andre kriminelle ting lov i fengslene?

Joar sa...

Dyktig skrevet og god sagt Filip,
Jeg har selv hørt historier om dette, men jeg skjønner ikke helt hvordan dette er mulig? Jeg trodde fengslene våre hadde et godt sikkerhetshold, men så viser det seg at kriminelle insatte får forsyne seg med narkotika..

uff, jeg blir redd når jeg hører dette, for når dagen disse menneskene kommer ut og er sterkt påvirket av narkotika så kan de gjøre store skader mot andre mennesker og forstyrre ro og ordet..

Narkotika-tilhengerne mener floken blir løst dersom vi avkriminaliserer djevelskapet, noe som er lov i Nederland tror jeg, nå vet ikke jeg hva det har ført til i Nederland, men med deg og mange andre så er jeg sterkt skeptisk til å avkriminalisere narkotika, når vi ser hvor mye det ødelegger et helt menneske, og får et menneske til å gjøre..

Det er helt umulig å komme i bukt med narkotikasmuglingen, siden den er så omfattende og stor, men tiltak kan være med å dempe gemyttene heldigvis, og derfor er det viktig politiet får økte bevilgninger, noe de ikke får i dag..

Et håp om et bedre samfunn for alle, så håper jeg inderlig vi er kvitt den menneskeødeleggende narkotikaen..

Filip Rygg sa...

kalle: ja dette er villt, vi må gå ut i fra at det ikke er andre ting som er like gale, men dette er svært bekymringsfullt.

joar: enig i det du skriver. Tenker at er det et sted som må være mulig å gjøre narkotikafri så må det være fengslene. Det burde være et sted som var såpass gjennomkontrollert at narkotikaen ikke slapp inn.