5. sep. 2008

KrF 75 år!


I helgen samles KrF'ere fra hele landet for å feire at KrF er 75 år i år. Som Jon Lilletun en gang har sagt, "vi er ikke 75 år gamle, men 75 år unge!" Aldri før har det vært viktigere med et tydelig, visjonært, radikalt og vitalt KrF. Målt i antall medlemmer er KrF Norges nest største parti, og det siste året har vi fått svært mange nye medlemmer.


I Bergen har KrF 18 politikere i aktive folkevalgte verv(mot 6 i forrige periode). I tillegg har vi minst like mange vararepresentanter, organisasjonsarbeidere og representanter i kommunalt oppnevnte verv. Styrken i denne gjengen er formidabel, og vi ser derfor at KrFs tilstedeværelse får konsekvenser på nær sagt alle områder.

I en rekke saker har KrF fått til dels overaskende store gjennomslag. Med skolebyråd Tomas Moltu i spissen ble 100 nye lærere ansatt denne høsten, byråd Lisbeth Iversen(bildet) fikk starte byggingen av Norges første bybane, som hun nå også utvider til Lagunen, og med vår helsepolitiske talsmann Trygve Birkeland i spissen har vi fått redusert skjenketidene i Bergen. Snart kommer budsjettet for 2009 som viser enda flere viktige gjennomslag.


I Bergen for 75 år siden ble KrF stiftet. Ikke trodde man da at KrF skulle bli et landsdekkende parti. Det var også derfor partiet ble hetende Hordaland Kristelig Folkeparti. Nå 7 KrF-regjeringer etterpå og 2 KrF-statsministre kan vi trygt si at KrF er et førende nasjonalt parti. Meningsmålingen har siden starten i 1933 gått fra 1%-20%, avhengig av forskjellige perioder og saker som har preget den politiske debatten.

I morgen arrangeres jubileumsfesten. Flere hundre KrF'ere skal feire en ung 75-åring, som klar for nye oppgaver. I 2009 er KrF igjen klar for regjeringsmakt. Norge trenger forandring. Jubileumsfesten vil nok bli en reise gjennom vår historie og egenart, en hyllest til de mange som har brukt mange tiår på å tjene landet gjennom KrF og ikke minst vil vi kunne se på dagens behov for et tydelig, visjonært, radikalt og vitalt KrF!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

blablogg sa...

Må vel gratulere med dagen da! :)

Kristin Fauskanger Ekberg sa...

Lekkert bilde av KrFU'arar!