2. sep. 2008

Politisk pensjonsspill


Både presse og politikere har tatt helt av i pensjonssaken. Selvsagt må det som er av rot og feile utbetalinger ordnes opp i. Men i denne saken har ærlige mennesker blitt fremstilt som de verste synderne og nå er det i ferd med å bli en konkurranse mellom politikere for å finne på nye saker man kan foreslå. Sist ut er Sigvald Oppebøen Hansen og Marianne Agdestein(bildet), begge fra Ap, som vil legge ned pensjonsstyret. Kanskje det er fornuftig, men nå trenger vi en noe mer edruelig diskusjon.

For meg er det ufattelig at noen kan motta flere millioner uten å skjønne at det er feil. Men det er like ufattelig at de som selv gjør Stortinget oppmerksom på en feil og deretter betaler tilbake det de har fått for mye, blir stemplet som pensjonssvindlere. Rødts anmeldelse av saken viser hvor useriøs denne saken har blitt.

De politiske forslagene og uttalelsene som følge av pensjonssaken er mange. Noen krever ekstern granskning, noen vil fjerne hele ordningen, noen vil kun endre reglene for de som skal på Stortinget og andre mener mye uten å si så mye. Personlig er jeg enig i mye som kommer frem. Men jeg synes ingen politikere bør slå seg på brystet og si at de har alt på det rene. Pensjonsordningene er ingen nyhet, de har eksistert lenge. Mange må ha visst at ting ikke var helt som det skal.

Både avisene og vi som elser avisene elsker skandaler. Det er ikke rart at pensjonssaken er interessant. Men noe anstendighet må man kunne forvente.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Men i denne saken har ærlige mennesker blitt fremstilt som de verste synderne"

Ærlige???
Vis meg en ærlig politiker...
Norge er og blir ett land der politikere stort sett slipper unna med alt, inkludert drap.

Det finnest ihvertfall ikke ett ærlig fiber i de tullingene som nå sitter på tinget.

Filip Rygg sa...

Kjell Magne Bondevik har i aller høyeste grad opptrådt ærlig og åpent.

Anonym sa...

Du skal ha rett i at Bondevik faktisk har sitt på det tørre her, men en annen partifelle burde virkelig gå i skammekroken:

http://www.h-avis.no/article/20080830/NYHETER/645705282

Filip Rygg sa...

kjenner ikke saken om Steensnæs særlig godt, men det virker jo som om han fikk nei når han ville betale tilbake beløpet. Hva mer skulle han da ha gjort?

Anonym sa...

Dersom du leser artikkelen i lenken, så vil du se at han argumenterer med at han hadde så liten inntekt i perioden, bare tilsvarende 300.000, at han så seg nødt til å motta pensjon. Hvis ikke dette er uredelig spill, så vet ikke jeg. det viser jeg jo også at din kjære Bondevik opererer med halvtårsregnskap, stikk i strid med alle andre "regnskapsnormer" i samfunnet. Vi må vel være så ærlige å si at man med god grunn kan mistenke en grad av skinnhellighet i ditt ellers så tilsynelatende fromme parti.