23. sep. 2008

Utdannings"milliard" til jenter


- Regjeringen gir 1 milliard kroner til UNICEFs arbeid for å gi jenter i fattige land skolegang, uttaler en fornøyd bistandsminister Erik Solheim. Wow, tenkte jeg med en gang.

Men KrFs nestleder, Inger Lise Hansen avslørerer ham:
- Dette høres veldig imponerende ut, men det er gjenbruk av penger som vi allerede og ikke friske midler til utdanning, sier hun til NRK.

For fakta er: Den rød-grønne regjeringen reduserte midlene til utdanning i Utviklingsland med 200 millioner fra 2006 til 2007. Nå øker man med 165 millioner, altså en differanse på -35 millioner! Å si at man satser stor ved å gi en milliard når de i realiteten er et kutt sammenlignet med 2006, ja det imponerer ingen.

Bistandspenger til utdanning er svært viktig. Dessverre har sittende regjering valgt å bruke store deler av bistandspengene på regnskogen. Flott å bruke penger på regnskogen, men det er helt uakseptabelt at det skal gå utover de aller fattigste.

Erik Solheim er i dag 50% bistandsminister og 50% miljøvernminister. For de fattige og for miljøets skyld bør vi snart få slutt på denne deltidspolitikken til de rød-grønne.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: