26. okt. 2008

Get used to it!


I helgen har mange fått oppleve kreftene som finnes hvis været bare klikker nok. Det er for så vidt ikke noe nytt med orkaner og dårlig vær, men det nye er at det skal skje ofte og kraftig. Klimaendringene fører til mer ekstremvær. Hvor mye mer ønsker vi? Og hva har vi tenkt å gjøre for å tilpasse oss?

Noe av problemet for miljøbevegelsen i sin kamp mot klimaendringene har lenge vært at det er vanskelig å vise rent fysisk. Men nå ser vi det. Spørsmålet blir bare om vi skal prøve å bortforklare det hele, eller om vi faktisk skal gjøre noe.
I forsikringsbransjen sier man at "synes du sikkerhet er dyrt, prøv en ulykke".

Vi skal få rikelige anledninger til å prøve ulykker i forbindelse med klimaendringene. Nå handler det egentlig bare om hvor ille det skal bli. Da håper jeg det er flere enn meg som ønsker det minst ille alternativet.

Les også:
Klimaendringene dreper - tar vi ansvar?
Skal tvinge bilindustrien (BA)
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dust, dette går i sykluser. Vi har ingen styring på det....

Filip Rygg sa...

går temperaturøkninger og havstigning i syklus? Hvorfor viser ikke målingene det da?

Enig at du kan se noe som kan kobles mot sykluser, men ikke av den dimensjon vi nå ser. Øysamfunn hvor det har bodd mennesker i mer enn tusen år fraflyttes pga havstigning. Det skyldes neppe syklusen.

Anonym sa...

Sikker på det? Er ca 1000 år siden vikingene oppdaget Grønnland... Smakt litt på det ordet noen gang? "grønnland..."

Ellers så er vel illustrasjonen den ganske misvisende, atomkraftverk gir 0 (null) utslipp av såkalte klimagasser.

Filip Rygg sa...

akkurat når det gjelder temperaturøkninger så må jeg bare lene meg til det forskere ved feks Bjerknes senteret dokumenterer.

Illustrasjonen er fra et kullkraftverk som slipper ut mye CO2, men kan være enig i at det ligner på et kjøletårn fra et atomkraftverk.