6. okt. 2008

Heldigvis!


Tromsø-OL blir etter alt og dømme ingen realitet. Idretten sa nei og nå blir det bortimot umulig for politikerne å si ja. Heldigvis. Dette er ikke en debatt om man synes OL er hyggelig og om det gir oppmerksomhet til Norge, debatten handler om penger og prioriteringer. 20 mrd er ingen liten sum. At det blir sendt truende mailer og at ordføreren i Tromsø skjeller ut idrettstyret gjør ikke saken bedre. Norge og verden står overfor en hau av utfordringer, da er ikke OL i Tromsø noe man prioriterer først.

Det var ganske selvsagt at idretten sa nei. 26 av de 49 særforbundene ba om at søknaden om statsgaranti skulle trekkes etter et møte tidligere i dag. De 26 forbundenes medlemsmasse utgjør hele 89,7 prosent av hele Idretts-Norge. Jeg håper for all del at OL-forkjemperne godtar nederlaget. Det vi ikke trenger nå er surmuling i årene fremover.

Men det er en ting som ikke er helt avklart og det er hva Senterpartiet nå finner på. De har nok sett for seg at Tromsø-OL kan være en vinnersak og det er ikke sikkert de gir opp. Da må resten av det politiske miljø være ansvarlig og avvise det ganske klart. Vi kan ikke leke med 20 mrd for å tekkes velgere. Det vil være grovt uansvarlig.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

marit grønning sa...

Jeg ble også veldig letta da jeg leste at OL- søknaden var trekt tilbake av idrettsstyret.

I går kveld satt jeg og funderte over hvor mye verden hadde fått utretta hvis den økonomiske verdien av neste sommer- OL og neste vinter- OL hadde blitt brukt til andre samfunnsnyttige formål, globalt sett. Rett og slett droppa et par OL framover for å gjøre verden litt bedre for de som ikke er like heldige som deg og meg...

PS: mange gode saker på bloggen din, Filip! God lesning.

Sondre sa...

En annen ende på visa ville vært pinlig. Mange har reagert på at søknaden måtte kikkes på en gang til, "bare på grunn av at det ble dobbelt så dyrt"... 20 milliarder bør vi kunne redde tusener av liv med, og det synes jeg vi heller skal prioritere nå.

Rune sa...

Det er en tragedie å høre idrettsstyrets sin begrunnelse for å trekke søknaden tilbake. Snakk om å blande seg inn i Norges økonomi.. Vi kan bare fjerne storting og regjering, for idrettstyret tar ansvar..
Først sier styret JA til en pris, og deretter NEI til den samme summen, for det er den totale summen som I.D.R.E.T.T.E.N. skal stå for, de skulle tatt stilling til i dag, ikke Norges økonomi..
LATTERLIG!
Ser det er flere som blander kortene her. Både Marit Grønning og Sondre snakker om å redde verden, redde tusener av liv...
DJISES, er det mulig!!

Anonym sa...

Jeg regner med at du nå kommer til å kjempe for tog til Kirkenes med forbindelse til Murmansk, symfoniorkester til Tromsø og en mer rettferdig fordelign av veimidlene.
At alle sommeridrettene går i mot er selvsagt. At alle søringsærforbundende også går i mot er å forvente. At det skal ha noe å si er helt utrolig.

Anonym sa...

teite søringa

Anonym sa...

Finn deg noko anna arbeid di idrettskjering

Filip Rygg sa...

marit: takk for hyggelig hilsen og god kommentar!

sondre: det er akkurat det dette handler om, prioriteringer!

rune: Idretten kan ikke isolere seg fra resten av samfunnet. Blir ganske spesielt hvis de ukritisk av prinsipp skal si ja til alt som handler om idrett.

anonym 1: kanskje det :)