6. okt. 2008

Politisk triksing - ødelegger for politikken


I kjent stil løper statsrådene ut med sine budsjettlekkasjer. Noen er gode saker som endelig kommer, en del er ren triksing og på grensen til det useriøse. Blant annet kan statsråd Tora Aasland "love" hva neste regjering skal prioritere i 2010. Ganske utrolig.

Saken jeg tenker på er bygging av ny Høyskole i Bergen(bildet). Bygget er planlagt og vedtatt for lenge siden. Nå kommer pengene i følge Aasland, men det er altså i 2010. Hvordan i alle dager kan hun love det? Det skulle tatt seg ut hvis byrådet i Bergen garanterte 10 milliarder til nye skolebygg et år etter neste kommunevalg. Ja man kan ha ambisjoner, men man kan rett og slett ikke garantere på vegne av andre.

Statsbudsjettet blir presentert i morgen. Statsministeren har varslet et ansvarlig budsjett og prøver å distansere seg fra det han mener er uansvarlig Frp-politikk. Det er greit det, men hvordan skal ansvarlig budsjettering kombineres med offentlig satsing slik mange forventer? Ja det er vel her vi kommer til den politiske triksingen.
.
Jeg tror at politikere flest har mest å tjene på å opptre mer redelig. Ja man kan kanskje få noen kortsiktige seire og flotte oppslag, men det tjener hverken samfunnet eller politikken på litt lengre sikt. Og her må vi vel ha en felles interesse. Skal vi innbyggerne i Norge til å stemme, til å ha respekt og tro på politikken som et viktig redskap for å fordele godene så må vi opptre ærlig og seriøst.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

jeg liker sv best jeg