14. nov. 2008

Hamas-pengene til Kongo!


Det er så grufult, så ondskapsfullt og så uvirkelig det vi leser av historier fra krigsherjede Kongo. Det er ikke mulig å sette seg inn i situasjonen til foreldre som ikke vet om barna kommer til å bli voldtatt, gjort til barnesoldater eller drept. Norge har i dag et ganske stort bistandsbudsjett, noe jeg selvsagt er veldig glad for, men det er flere poster som kan flyttest til Kongo. Deriblant regnskogspengene og støtten som blir gitt til Hamas.

La det være sagt at jeg er for både tiltak for regnskogen og tiltak som kan bedre situasjonen for sivilbefolkningen i de palestinske områdene i Israel. Men jeg er ikke for at miljøprosjekt finansieres over bistandsbudsjettet og at norske penger går inn i korrupte organisasjoner som vil utslettes det eneste demokratiet i Midtøsten. Derfor kan vi nå finne penger som umiddelbart kan gå til Kongo.

Kongo trenger mat, sikkerhetsstyrker og annen praktisk bistand. Norge har kunnskapen, ressursene og tradisjonene for å hjelpe. La oss ikke svikte denne gang.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei

Uten en egen profil, noe jeg ikke ønsker, er det opp til deg å publisere denne kommentaren, men jeg ville bare gi deg en støtteerklæring til dit utsagn. Kunne ikke vært bedre uttrykt, så synd vi har et blindt regime i eget land for de problemene du så riktig poengterer.

breg
ME

Anonym sa...

Helt enig! Og det haster virkelig for de stakkars uskyldige menneskene i Kongo!!

Torkjell sa...

enig, kjör på Filip!

Kristin Fauskanger Ekberg sa...

Heilt sant!
Regnskogen treng pengar, det same treng Hamas.. Likevel, der er no det herjar for fullt i Kongo, det er no dei treng hjelp og pengar.. La dei då få pengane no, og ikkje i eit statsbudsjett om to-tre år..!

torkjell sa...

Å gi penger til Hamas er helt sjukt. Det finnes så mye bedre saker å bruke "kaka" på. den konflikten der nede om noen mål tomt er helt absurd, og ingen av partene burde fått noen ting. Krever man noengang en raport om hva pengene brukes til? vet du noe om det Filip?

Filip Rygg sa...

torkjell: all bistand krever rapportering, men jeg har en mistanke om at Hamas ofte slipper unna med å rapportere store poster som "administrasjon" og at en del ting blir innrapportert uriktig