26. feb. 2009

Det trenger ikke ha noe med presset å gjøre, men...


...aviser, politikere, bloggere(meg innkludert) og mange flere har vært svært kritiske til Knut Storbergets håndtering av hijab-saken. Det har vært et enormt press på justisministeren, som ennå ikke er ferdig med å svare for seg. Nå melder departementet på sine sider at han er sykemeldt.

Sykemeldingen er ikke overraskende, samtidig som det heller ikke er sikkert at de siste dagenes mediestyr har noe med sykmeldingen å gjøre. Det kan selvsagt være noe helt annet. Men; det er absolutt grunn til å ta en runde med media og andre i forhold til det som ikke kan betegnes som kritikk, men som rett og slett har vært hets. Alle politikere må tåle kritikk, og Storbergets håndtering var svært kritikkverdig, jeg er på ingen måte sikker på at den informasjonen vil til nå har fått har vært riktig, men samtidig trenger man ikke bruke enhver anledning til å ta en mann som allerede ligger nede.

Flere politikere har blitt sykemeldt etter massivt mediepress. Vi så det blant annet med Åslaug Haga(bildet). Hun opptrådte kritikkverdig og fortjente sånn sett søkelys fra medienes side, men er målet med oppslagene at vedkommende skal bli så psykisk nedbrutt at man til slutt trekker seg eller blir sykemeldt?

La oss håpe at Knut Storberget nå får ro, slik at han kan komme tilbake med fulle batterier og ny energi. Han har en viktig jobb og mye av det han har gjort har tross alt vært veldig bra.

Foto: SMK / Guri Dahl
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

27 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det er faktisk meningen at udugelige politikere skal gå av, og det er pressens jobb å hjelpe dem å ta det valget når de nekter.

Morten sa...

Dette kom ikke som noen overraskelse, og ei heller vil en eventuell oppfølging der han meddeler å trekker seg som minister av "helsemessige" årsaker. En skånsom måte å bytte ut et statsråd på nå nær valget fra Jens og AP sin side.

Som sagt, ingenting overrasker lenger hva gjelder det politiske spillet.

Romar sa...

Pressens jobb er å presentere fakta, og avdekke kritikkverdige forhold. Personforfølgelse inngår ikke i pressens arbeidsfelt.

Anonym sa...

"Ja, det er faktisk meningen at udugelige politikere skal gå av, og det er pressens jobb å hjelpe dem å ta det valget når de nekter."

- slik snakker en kynisk og selvgod fjomp!

Anonym sa...

Uten å frikjenne/dømme Storberget, viktig å minne om Tore Tønne-saken for noen år sida. Han blei etter hvert kjent uskyldig, men etter sin død...

Eivind M. sa...

"Ja, det er faktisk meningen at udugelige politikere skal gå av, og det er pressens jobb å hjelpe dem å ta det valget når de nekter."

Ja, det er meningen at politikere skal gå av - VED VALGET!

Maken til sneversynt og meningsløs holdning skal man se lenge etter. Valgene er de punktene vi har av demokratisk påvirkning. Mellom valget er det de som ble valgt som skal styre.

At media driver heksejakt på demokratisk valgte politikere er faktisk i ferd med å bli et stort problem for oss, og bidrar til et demokratisk underskudd vi på ingen måte er tjent med.

Anonym sa...

Storberge burde trekt seg for lenge siden. Så mye oppspinn han har kommet med.Du har da Jens på din side om ikke annet. Og delvis pressen. AP aviser etc.

ingen personlig fra meg, men se det selv.
Nå må regjeringa se at det de utretter er det norske folk uenig i.

God bedring Storberge

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

vi har også en "fri" presse vi kan uttale oss i, og det er da godt enn så lenge.
Vi trenger ikke vente fire år mellom hver gang vi vil si vår mening.

Anonym sa...

Storberget berde trekt seg for lenge siden. Som justisminister har han rassert vårt trygge samfunn, sjå berre i VG i dag. verre blir det. Politiet gjer ein flott jobb, men desverre ser det ut som om dei får kjeft av visse justispolitikere og media uansett kva dei gjer, sjelden å høyre noke positivt om den etaten. Me hadde ein justisminister som heite Inger Louise Valle skrekk og gru, Storbergets forbilde.

førskulelerar

Anonym sa...

Noen som faktisk la merke til at Stoberget er innlagt?? Dette høres ikke ut som utmattelse!

Anonym sa...

politiet gjør en veldig god jobb generelt. At de blir motarbeidet av politkere er uforståelig.
Se hva de gjorde i Oslo når stormen raste som vært er fornøyelig.
Jeg er ingen politi-entusiast men dette skal de ha honnør for.
Håper de fortsetter i samme mønster, men litt mer vold mot de værste har ikke vært skadelig spør du meg.

Anonym sa...

prøver bare å få folk til å glemme alle de idiotiske tinga han gjorde tidligere i år.

tror ikke det funker! gå av!

Anonym sa...

Det er enhver borgers plikt å kjenne sin besøkelsestid både i det sivile og politiske liv. Mange, ufattelig mange innser ikke dette. De tror de er verdens-mestrer og kjører dritten til helvete, før de går av.

Kan de ikke innse sin egen begrens-ning og sjefen er samme tullingen da er det ingen annen utveg enn å mobbe de på dør. Folk med litt vett i skallen kan ikke sitte med nevene i fanget og se på at de islamiserer et helt land og folk, uten å si fra. Frp har advart dem om følgene for masseinvandring av muslimer i en generasjon og mer men Stoltenberg har bare ristet på hodet og vist det sleipe gliset sitt. Ja, flere med han.

De har nå funnet en nisje "Hvordan bli kvitt en plagsom medarbeider".
Sykemelding, avgang og det var det.

Hvem blir den neste, Anniken Huitfeldt kanske. Jernsegutt, sover
du? Rydd opp i tide så slipper du alle skandalene i sirkuset ditt.

Anonym sa...

storberge kan være syk i en alvorlig politisk situasjon, det har vi sett før av politikere.
Det er ikke bare bare å være politiker motstrøm.
Håper også at Storberge kommer seg fort opp og igang igjen. Ingen vil ta livet av noen, dette er bare politikk. Stemmer forresten ikke AP.

Anonym sa...

Storberget har rasert vårt trygge samfunn? Hvilken planet lever du på?
Hilsen en annen førskolelærer

Anonym sa...

Filip skrev: Flere politikere har blitt sykemeldt etter massivt mediepress.

Forbanna tull, de er blitt syke fordi de ikke tålte å bli avslørt, fordi de ikke tålte å få dolkeviljen imot seg, fordi de lever i pampeveldet og tror at de kan bestemme uten å ha med seg hverken velgere eller partienes medlemmer, osv.

I tillegg tar de seg grovt betalt og kjøper seg selv feite stillinger etterpå, mest ved å gi andre rettigheter i Norge. FN, Nato, WHO, Pepsi, EU, osv.

Overhode ikke synd på dem, de går også foran i helsekøene og lever ofte svært usunt (alkoholservering ved de fleste representasjoner, kanskje ikke for Storberget, men generelt).

Har dem karret seg til en slik jobb har de nok tråkket på en del tær på veien så de må tåle en støyt når de kommer på toppen.

Kan det være en del av et skuespill, rikspolitikerne har det jo med å bruke lege som "unnskyldning"

Anonym sa...

filip enig med deg i det meste.

Flere politikere er blitt sykemeldt p.g.a. politisk press, det er ikke noe tull tror jeg.
Dette er maktperoner i et maktspill så jeg er ikke helt sikker om de er syk vær gang?
Politikere skal være sterke personligheter, fårstår jeg.
Som jeg har sagt i tidligere innlegg når de blir avslørt trekker de seg eller blir sykemeldt etc.
Nå er jeg litt snytt så mulig jeg blir modrert?
Men etter de siste ukers blogging vil jeg tro at flere støtter Siv enn Jens?

Anonym sa...

Tore Tønne var blandt eliten i Norge, klart han ble frikjent

Anonym sa...

Hijab saken handlet ikke om islam men om politiet skulle, i den grad den enkelte hadde en tro, å få politiuniformen tilpasset dette. Det sa et ganske samlet Norge nei til. Det triste med denne debtten er at nå representerer saken Islamifisering av Norge. Og en stemmning om at alle hijabskledde kvinner enten bør ta av seg hijaben eller bli hjemme. Det er viktig for integreringen at det ikke settes opp slike harde fronter. Hijab kan dessuten også være et uttrykk for at muslimsk ungdom føler seg lite akseptert i Norge. Europarådet kritiserer Norge for rasisme og fremmedfrykt. Personlig er jeg mye mer redd for rasisme og fremmedfrykt enn hijab kledde jenter og Islam.

Anonym sa...

Tønne er ikke blandt eliten lenger, sorry

Anonym sa...

hvorfor skal fine jenter kle seg i hibab når de kan gå mer sexy kledd. Mange fine islamistiske jenter, kan vi ikke få se dem?

Anonym sa...

Fremmedfrykt er vel heller at jeg ikke vet hva jeg har med meg fra discoteket.

Anonym sa...

Anonym skrev: Personlig er jeg mye mer redd for rasisme og fremmedfrykt enn hijab kledde jenter og Islam.


islam = fremmedfrykt og rasisme

hiijab = politisk uniformering for islam

Snakk om ikke å se skogen for bare trær!

Anonym sa...

Litt enig med deg. Fremmedfrykt for Islam er vel den største i vårt land. Men vi skal ikke glemme at det er også islamenes skyld for det. De forlanger for mye når de kommer til et nytt land med annen kultur.
Jeg er 100 % norsk og bor i Thailand, kom ikke hit med alle allah ønskene for da blir du fort sendt hjem, 100 % sikkert.
Har lært meg å leve i et land med dens lover og regler, og glad er jeg for det, hvis ikke kan jeg bare drea hjem...........

Anonym sa...

lurer på om han også får problemer med Nav ? ( LOL )

Anonym sa...

Hei

Jeg vet dette er litt off topic men pls se linkene og spre dette rundt til så mange som mulig.
Vi har en elendig pressedekning på svært akuelle tema som skjer rundt om i verden og i Europa. Våre politikere er tydeligvis engstelige for å ta opp debatter vedrørende ytringsfrihet og demokrati, og da får heller ikke folket informasjon gjennom nasjonale mediekanaler

http://www.youtube.com/watch?v=Ji-qdC5zYd4

http://www.canada.com/topics/news/world/story.html?id=9b8e3a6d-795d-440f-a5de-6ff6e78c78d5

http://www.un.org/News/Press/docs/2004/hrcn1082.doc.htm

http://www.iht.com/articles/ap/2008/03/27/news/UN-GEN-UN-Rights-Council.php