19. mars 2009

Velkommen til Bergen, Kristin!


I dag har jeg tatt i mot miljøvernminister Erik Solheim. Han ville se bybanebyggingen i Bergen og jeg var utsendt for å representere byrådet/byens politiske ledelse. I forbindelse med landsmøtet som SV avholder i Bergen denne helgen har SV-toppene gjennomført en rekke pressebesøk. Tro det eller ei, men jeg er glad SV la sitt landsmøte i Bergen.

Miljøvernministeren var en hyggelig mann. Med stor interesse mottok han informasjon om utbyggingen fra bybanekontoret, mens jeg passet på å be om statlige bidrag til den videre utbyggingen. SV er unektelig et parti som er opptatt av miljøet. På noen få områder står SV og KrF, skulder til skulder. Og da er det på sin plass å be om hjelp til Norges mest konkrete og store miljøprosjekt, bybanen.

Kristin Halvorsen har nettopp holdt sin tale til en begeistret SV-forsamling. Det er mildt sagt mange utsagn som får meg til å steile. Selv om vi er veldig enige i saker som miljø, bioteknologi og behovet for bistand, er vi rykende uenig når det gjelder trosfrihet, valgfrihet for familiene, friskoler og eiendomsrett. Håpet er at når SV'erne besøker Bergen, som idag styres av et ikke-sosialistisk flertall, så kan man kanskje se at verden er litt anerledes enn Soria-Moria.

For hør bare her: SV har valgt å legge landsmøtet til menigheten Salem. En menighet som ville mistet all statstøtte dersom diskrimineringsforslaget til SV-nestleder Audun Lysbakken skulle fått flertall. Dette er også en menighet som tydelig har signalisert et vennskap til Israel, et land SV vil boikotte. Kanskje vi kan få en noe mer forsiktig SV-linje fremover?

Kanskje også Bergensluften kan påvirke delegatene? Bergen ligger nemlig fremst når man kårer de byene som har gjort mest mot lokal luftforurensing. SV mangler ikke engasjement, de mangler gjennomslag på miljøfeltet. Kanskje de har noe å lære av Bergens klimabyråd, Lisbeth Iversen(KrF)?

Kristin Halvorsen og alle dere andre fra SV, hjertelig velkommen til Bergen! Håper dere ikke bare ser hvor vakker byen vår er, men at dere også blir litt påvirket av den valgfrihet, trosfrihet og åpenhet Bergen er preget av.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Anonym sa...

Merkelig! Etter å ha pyttet islam i alle slags sauser, søster Halvorsen glemte fullstendig sin hijab.

Anonym sa...

Rart at du ikke ser at KrF kan lære en hel del av SV...

FR sa...

keekaboo: Jo det tror jeg absolutt at vi kan. Men vi har nok ganske forskjellig syn på en del grunnleggende ting, ting som kanskje gjør at det er grunn til å eksistere for oss begge. :)

Anonym sa...

Naa er det ikke lenge igjen til valget 09, og det blir mer og mer spennende. Det er feigt aa ikke ta tydelig standpunkt hvem partiet boer samarbeide med, det er ogsaa rotloest.

Jeg har et enkelt og et folkelig spoersmaal til deg Filip,

dersom man med et FrP samarbeid faar til aa avregulere statens kjettinger helt til kristne trossamfunn og kristne privatskoler, og bevilge mer til kristne trossamfunn og privatskoler uten aa diktere hva man skal mene og tenke, og stille betingelser for aa faa stoetten, noe som Ap ikke vil, men saa igjen for det, dersom FrP vil gaa med paa det,
saa vil KrF igjen for det stemme imot miljoelover og miljoerestriksjoner og stoette en friere markedsliberalisme for Norge?.
Ikke bare det vil KrFs velgere kunne faa med paa kjoepet med et verdifult FrP samarbeid, men da vil ogsaa kampen mot terror bli tydeligere og Israel stoetten bli stoerre?

Ikke bare det, men en beinhard flyktnings og asylpolitikk vil ogsaa bli tydeligere.. Dette kan du vel ikke si Nei Takk til Filip?

Anonym sa...

Indianerne sa når folk ikke holdt seg til sannheten at de talte med to tunger.
Mat mat på skolene
Alle får barnehaveplass
SV er og blir ett lite komunistiisk parti med islev av sosialisme og har det kjente mottoet så juger du litt for meg så juger jeg litt for deg.
Renè
Ps Når finanskrisa kom var det plutselig BRUK OG KONSUMER fra KIristin juga

FR sa...

Joar: Det er mange saker som avgjør samarbeidsmønstre etter valget. Inn på listen må feks bistand til verdens fattige, nei til oljeutvinning utenfor Lofoten, nei til aktiv dødshjelp, økning i kontantstøtten, innføring av verdighetsgaranti for eldre + mye mer.