19. mars 2009

Fotball-familier skal miste barnetrygden




Ikke uventet viser nå en meningsmåling at flertallet av oss tror radikal islam er en terrortrussel. 44 prosent av de spurte er også enige i Siv Jensens kontroversielle utspill om at det foregår en snikislamisering av Norge. 37,9 prosent er uenige. Men er vi enige om hva radikal islam er? Og når vi snakker om snikislamisering, er det det at vi så en i byen som gikk med hijab, eller tror vi at noen forsøker å innføre sharialover?

Sjelden har vi sett en mer unyansert og fordummende debatt, som bråket rundt hijab, Rosengård i Malmø og Frps snikislamiseringsliste. Jeg er veldig enig med de tre unge jentene som VG intervjuet, alle troende muslimer, som sier at dette er med og ødelegger for integreringen, de blir mer isolerte.



Hva er det vi vil oppnå? At alle skal gå likt kledd? At ingen skal spise halal mat? At ingen skal få snakke sitt morsmål? At religion skal forbys? At muslimer ikke skal få slippe inn i Norge? At muslimske barn og unge skal være redde?

Mange av kraftsalvene fra en del politikere har kommet etter uttalelser fra enkeltpersoner i det muslimske miljøet. Det har kommet forslag om å frata barnetrygd, om å begrense antall flyktninger fra ikke-vestlige land og man sier nei til muslimske skoler.
Tenk deg hvis dette også skulle gjelde overfor andre grupper. Skal vi gjøre det samme overfor alle familier der barna spiller fotball, fordi det finnes en eller to fotballtrenere som vil gjøre fotball obligatorisk for alle?

Vi kunne jo også fratatt alle kristne familier barnetrygd, fordi noen i (den lille retningen) Jehovas Vitne nekter sine medlemmer å engasjere seg politisk samt delta i valg. Selvsagt ville vi aldri gjort det. Men kanskje er det det at muslimene er en liten gruppe. Det er mye vi ikke vet og mye ved kulturen til ikke-vestlige innvandrere som er ukjent for mange av oss.

Hva er radikal islam? Jeg tviler på at det norske folk er enige om det. Og jeg tviler også på at muslimene er enig om det. Det som finnes av grupperinger som kan kobles mot terrornettverk blir overvåket av PST. Akkurat de er ikke min bekymring for tiden. Det er langt mer bekymringsfullt at man henger ut en gruppe på denne måten, i stedet for å prøve å gjøre noe med norsk integreringspolitikk.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det er stor forskjell på å unngå det din tro ikke tillater, og det å kreve at alt rundt deg skal tilpasses din tro.

FR sa...

Helt enig! Men det er vel ingen muslimer som har krevd at alle andre skal gå med hijab, eller at alle restauranter skal ha halal mat?

Anonym sa...

Til dine spørsmål - Nei - ja - ja - ja - ja - ja

Anonym sa...

Nå må det bli slutt på dette hijab-kravet over alt. De forlanger at ALLE skal tilpasse seg deres religiøse krav, mens de sjøl nekter å tilpasse seg det uniformsreglement der de skal jobbe - slik alle oss andre må. Religion er og blir en privatsak - og i jobbsammenheng så gjelder de samme regler for muslimer så vel som alle andre.
Ingen særregler skal gjelde.
Stå på 7-11, ikke gi dere.

Anonym sa...

Jeg er så enig det er så bra sagt, ja vi blir faktisk mer og mer isolert, dere mener vi blir undertrykt, og vil gjerne hjelpe kvinner som blir det, men det som skjer nå er at istedenfor å få "hjelp" (noe vi faktisk ikke har bedt om, siden vi fleste er ikke undertrykt.) så ender det med at vi blir faktisk undertrykt av samfunnet så istedenfor å hjelpe kvinner som blir undertrykt, går det utover oss som faktisk ikke blir det.

Men veldig bra innlegg :)

FR sa...

anonym 1: Jeg håper virkelig ikke du mener det.

Fabian56: Er det virkelig vi som tilpasser oss dersom andre får lov til å selv velge? Hvorfor kan vi ikke akspetere forskjellighet?

anonym 2: Gode poeng!

Anonym sa...

Det hersker ingen tvil om at enkelte blir undertrykt i dette landet. Noen ganger med Hijab, noen ganger ved tvangsgifte, noen ganger ved omskjæring etc. Er vel enig i at man ikke skal skjære alle over en kam (uheldig utrykt). Men hvordan skal vi da hjelpe de som blir undertrykt??

FR sa...

Holdningsarbeid er en viktig del av integreringsarbeidet. Og ting som fysisk skader mennesker er selvsagt forbudt og må strengt følges opp. Det jeg reagerer på er når vi skal "redde" kvinner fra undertrykkelse ved å undertrykke deres egne ønsker og valg. Det var en anonym som skrev om dette tidligere her.

Tvangsekteskap blir heldigvis fulgt mye strengere opp nå, og det er bra. Samtidig må vi huske på at det ikke er en ubetydelig andel som ønsker arrangert ekteskap for seg selv.

Anonym sa...

Og ellers har du det bra?
Du har ikke falt og slått deg eller noe!
Blir litt bekymret når man leser slike innlegg.

FR sa...

:) alt bra her

Anonym sa...

Et godt eksempel på snikislamisering er imamer som velsigner dyrene på slakterier i Norge. Vi som ikke er muslimer får den "servicen" om vi vil eller ikke, og er med på å betale lønnen til de imamene som gjør dette.

En annen ting er at de er muslimer når det passer dem, men det er ikke så viktig når det er til deres fordel. I fengslene er det kjempeviktig for muslimene å få halal mat. Men det koranen sier om stjeling og forbrytelser var visst ikke så viktig da de begikk lovbruddet...

Hvis du kan nevne ett land der muslimene har nådd en større prosent av befolkningen, men ikke lager bråk, er du god. Muslimsk kultur er ikke kompatibel med den vestlige. Når jeg leser om tilstandene i England frister det ikke akkurat å importere flere av disse. Bombene på T-banen var det andregenerasjons-muslimer som stod for. Lærerne kan ikke undervise om holocaust eller korsfarertiden fordi det blir opptøyer blant elevene osv.

La oss få en innvandrinsstopp fra muslimske land inntil de som allerede er her er noenlunde integrert. Så kan vi ta inn nye. Ta en titt på hvilken religion som er rådende i de landene der de fleste voldsforbryterne her i landet kommer fra. De er ikke hinduer eller buddhister, for å si det sånn...

Slik godhjertet dumsnillhet er den største grunnen til at jeg ikke stemmer på KrF lenger. Islam er en trussel mot vestlige verdier, og vi har tapt den kampen om vi ikke setter ned foten veldig raskt.

Kjell Ingolf sa...

Ufattelig bra innlegg.

Anonym sa...

Gnistrende godt innlegg. Denne debatten må nyanseres. For øyeblikket er det to saueflokker som krangler om hvem som skal først til slakteren..

FR sa...

Jeg forsvarer på ingen måte kriminalitet eller terror. Virker som om en del setter likhetstegn mellom muslimer og kriminialitet. Det synes jeg er svært kritikkverdig. Denne bloggposten handler om noe så enkelt som at: La folk tro på det de tror på. Ikke gjør Norge så trangt at ikke vi ha plass til anerledes kultur.

Kjell Ingolf og Erik: Takk for hyggelige tilbakemeldinger!

Anonym sa...

Ja ja, noen av oss er barn av velstanden.
Dumme, naive, bortskjemte og godtroende. Da er det behaglig å gå rundt og være korrekt, det gir så deilig følelse av å kunne rette pekefingeren å si fy fy, ikke si slemme ting. Velt dere over på siden og drøm videre om det multi etniske paradiset du tror kommer. Stakkars guttunger av velstanden.
oda.

FR sa...

er det ikke nettopp friheten til å tro og mene som gjør at vi har kommet dit samfunnet vårt er i dag? Skal vi hive de verdiene på sjøen fordi noen mener noe vi ikke liker?

Leisha Camden sa...

Religion skal ikke forbys, i og for seg. Men derimot, og her har du sakens kjerne, skal den vekk fra det offentlige rom. Norge er et sekulært samfunn, og religion er en privatsak. Religionsfrihet er ikke bare din rett til å tro på hva du vil, men også min rett til å slippe å bli utsatt for overtroen din.

Dette mener den store majoriteten av nordmenn - at religion er en privatsak og at den ikke hører hjemme i det offentlige rom og i den offentlige debatt. Mange muslimer derimot har helt motsatt oppfatning - de ser på islam ikke egentlig eller ikke bare som en religion, men som et system for samfunnsorganisering. Dette er rett og slett ikke kompatibelt med måten nordmenn oppfatter forholdet mellom samfunn og religion på. Når muslimske debattanter kommer med sin religiøse argumentasjon - jeg må ha tørkle på hodet for ellers blir den usynlige mannen i himmelen sinna, og du er rasist hvis du sier at det høres teit ut - og forventer aksept for dette som noe helt normalt, da reagerer mange nordmenn negativt.

Slik er virkeligheten. Så blir spørsmålet bare hvordan vi takler det. IMO er det i alle fall fullstendig uaktuelt å begynne å ta høyde for den usynlige himmelmannen. Det krenker min religionsfrihet.

Henrik Akselsen sa...

Innvandringen av ikke-vestlige har vært for stor, det er noe alle vet bortsett fra en del politikere.

Det er nok derfor denne saken opprører så mange, fordi politikerne er mer opptatt av å følge FN's krav til kvoter etc. enn å følge fornuften til folket.

Dessuten er det faktisk en legitim frykt at vi blir overveldet fordi muslimske familier får så mange barn. Denne frykten blir ekstra stor når man ser på historiske eksempler som Kosovo og Palestina.

Det du sier om enkeltutspill er interessant. Når en fotballtrener kommer ut og mener at fotball bør være obligatorisk kan du være sikkere på at det kommer 100 trenere til som er helt uenige og sabler ned forslaget. Islam slik den praktiseres i dag er langt mer autoritetstro enn vi er vant til i et post-Luthersk samfunn, derfor fungerer ikke denne demokratiske motmekanismen like godt i muslimske miljøer.

Tror jeg da. :-)

Anonym sa...

Den muslimske befolkningen i Norge er ennå liten, men den har de siste årene begynt å vokse med eksplosiv fart.

1. Av de 14.000 asylsøkerne som kom til Norge i fjor, kommer drøyt 11.000 fra muslimske land. Siste nytt er at ingen av de 14.000 noensinne blir returnert, men så og si alle 14.000 blir boende i Norge uavhengig av om de får opphold eller ikke. I tillegg kommer nesten halvparten av de 2000 årlige kvoteflyktningene nå fra muslimske land.

2. Det kommer nå årlig 9.000 lovlige familiegjenforente fra muslimske land til Norge. Hovedårsaken er den utbredte muslimske praksisen med henteekteskap, som kun FRP vil forby.
I tillegg kommer nå et stort antall muslimer innvandrende fra andre vestlige land, feks Sverige. Antallet ulovlige innvandringer har man knapt noen oversikt over.

3. Den meget unge muslimske befolkningen i Norge har et årlig fødselsoverskudd på 4-5000 personer. Den muslimske befolkningen vil for all fremtid holde seg ung og fertil, ved at det stort sett er unge mennesker i begynnelsen av tyveårene som hentes til landet på familiegjenforening, og som straks deretter stifter familier med en muslim bosatt i Norge.

Oppsummert: Den muslimske befolkningen i Norge øker årlig med nær 30.000 nå, en befolkningsvekst uten sidestykke.

Pga fremtidig eksponensiell vekst, vil det bli 600-700.000 flere muslimer i Norge om 20 år.
I Tyskland, Nederland og Frankrike, som ligger 20 år foran Norge, har allerede 25-30% av alle fødte barn muslimske foreldre.

Krf og dagens kristenledere, vil gå inn i historiebøkene som de som islamiserte Norge.
Jeg legger ingen skyld på muslimene selv, de benytter seg bare av den døren som naive norske politikere og kristenledere har åpnet på vidt gap for dem.

Jarle JB