18. mar. 2009

Bergen har full barnehagedekning!


Til tross for svært dårlige statlige ordninger og en massiv økning i antallet barn, klarer Bergen nå å oppnå full barnehagedekning. Byråd Tomas Moltu(KrF) har sammen med sin administrasjon og resten av det politiske miljø gjort en imponerende jobb. I tillegg skal særlig de private aktørene ha skryt for mange viktige utbygginger de siste 2 årene.

Det er ingen enkel oppgave å sikre full barnehagedekning i Bergen. Mange tilflyttere og svært liten innsats fra tidligere regimer har ført til at Bergen kom veldig skjevt ut. Nå er vi endelig i mål!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

digg! kjempebra (men e vil at vi skal øke kontantstøtten likevel)!

Filip Rygg sa...

jepp! Det skal vi få til.

Erik Dale sa...

Gratulerer med dette Filip! I neste byråd kutter vi ut FrP og redder miljøet også..

Anonym sa...

Full barnehagedekning for barn født før 1. september i fjor? Eller for alle som ønsker å gå i barnehage? Og er full barnehagedekning tilbud om plass i barnehage i Åsane hvis man bor i Fana?

Filip Rygg sa...

Bergen må som alle andre forholde seg til det regelverk staten har lagt. Da er det loven som regulerer hvorvidt du har full barnehagedekning eller ikke. Jeg kan være enig i at det er flere sider ved dagens lovverk.

I forhold til bydelsvis dekning synes jeg det blir en underlig debatt. Det vil selvsagt være slik i begynnelsen at ikke alle får barnehageplass i sin gate. Når man har klart å oppnå full barnehagedekning vil det etterhvert også bli tilsvarende for hver bydel. Dette vil styre seg selv, men vil kunne ta litt ekstra tid for feks sentrum der det er vanskelig å etablere nye barnehager.

Anonym sa...

Det er vel ikke så underlig å ta med et moment der man kan risikere å ha over en times reisevei hver vei til barnehagen - fordi plassene opprettes i andre bydeler enn der behovet er. Og synes det er blir noe hult å kalle det full barnehagedekning hvis man reelt sett må si nei til en plass pga reisetid. Jeg hadde IKKE takket ja til barnehageplass i Åsane - da hadde jeg med en gang gitt min sønn en to-tre timer lenger arbeidsdag enn om barnehagen er i samme bydel (samme bydel er ikke det samme som samme gate - vi må kjøre i fem minutter til barnehagen, men ikke i 1 til 1 1/2 time i rushet)