18. mar. 2009

KrF, eneste som tar enslige på alvor?


Tirsdag sto komikerne Kristopher Schau og Espen Thoresen Hversaagod-Takkskaduha frem som nyforlovede. De fortalte at de ville gifte seg til sommeren for å tjene penger. Flere politikere hiver seg på. I følge Ensliges Landsforbund var det kun KrF som takket ja til en samtale om singelpolitikk. Overraskende?

Marie Synnes leder Ensliges Landsforbund, og er i følge VG glad for alle stunt som kan sette singelsaken i søkelyset. Hun sier det flere i KrF har sagt lenge, "single blir stigmatisert og stuet bort i politikkens mørke hjørne med vilje". Blant annet har vår tidligere miljøvernminister og nestleder, Knut Arild Hareide frontet flere tiltak som skal gjøre det enklere for enslige. Særlig har dette handlet om kommunale avgifter.

Noen drar dette alt for langt. Blant annet har noen prøvd å få meg til å støtte et forslag om å gi single gratis tomt for å bygge seg en subsidiert bolig. Så ille er det ikke. Heldigvis. Men det er absolutt tiltak som kan gjøres for at det skal bli mer rettferdig for de som er enslige.

Les også: Karita ga opp de single (sondreolsen.no)
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Joar sa...

Filip, ser du på Fox news?
Det burde du, det er en god kanal som oppdaterer mye bra, og er seriøse.
Jeg synes du burde satt deg inn og skrevet om det som har skjedd i Connecticut, hvor de lokale myndighetene fratok den katolske kirkes finansielle midler, fordi de nektet å vie et homofilt par. Som om ikke det var nok, så har jeg hørt at Obama gjør som vår regjering og setter religionsfriheten på prøve.

Husk at Obamas selv er ekstrem liberal, og har et parti som domineres av ekstreme liberale folk.

Anonym sa...

Jeg ser ikke helt poenget, det ligger i sakens natur at dersom man deler utgifter, så har man en fordel. Jeg har vært singel med egen leilighet og vet at det er tøft, men det er endel av hverdagen. Jeg har store problemer med å se hva det offentlige kan bidra med her, annet enn småplukk. Å gi fordeler til enslige er tull, dvs like idiotisk som det er å gi fordeler til gifte/samboere. 1+1=2, man er sterkere sammen enn alene..

Filip Rygg sa...

Joar: Ser på Fox news en sjelden gang. Blir ikke mye tid til å følge med i internasjonal media, men burde kanskje fått med meg litt mer. Dette med trosfrihet blir bare viktigere og viktigere, ser ut til at mange vil prøve å svekke dette.

Anonym: Jeg skjønner godt din tilnærming og jeg er enig i at det alltid vil være noen fordeler i å være flere, alt kan ikke bli såkalt "rettferdig". Men i våre systemer så bør man kunne gjøre noen forskjeller på husholdninger med en person og husholdninger med flere personer. Feks kan dette gjelde vannavgiften.

Blåblogg sa...

Gi oss skattelette og fjern særfradragene så blir vi så fornøyde så :)

(og helst også billig pils, men det skjønner jeg blir å be om for mye fra krf) :p

Filip Rygg sa...

På skattelette har vi jo nettopp gjort noe bra sammen! :) Det var vel 3 mrd dette skulle tilsvare nasjonalt?

Noen sier at smuglerne stemmer KrF pga vår alkoholpolitikk. Mitt svar til det er at i disse tider trenger KrF enhver stemme.