3. apr. 2009

Greit med en gruppe å skyte på?


Siv har gjort det. Martin har gjort det. Nå gjør også Jan det. Leder i Oslo Ap, Jan Bøhler spiller innvandringskortet. Ikke noe ufint eller rasistisk, men svært fordummende. Blant annet mener stortingsrepresentanten fra Oslo kreve at innvandrere deltar på foreldremøter og dugnader. Som om det var et problem forbeholdt innvandrerbefolkningen.

Og hva er dette innvandrer-begrepet? Egentlig er det svært misvisende. De vi snakker om er ferdig vandret, de er nordmenn som alle oss andre. Barn som er født og oppvokst i Norge blir også kalt innvandrere. Det er på tide at vi drar dette ut av en taktisk valgdebatt. Disse menneskene fortjener bedre, langt bedre.

Det er kanskje greit å ha en gruppe å skyte på når politiet ikke har nok ressurser og skolene ikke klarer å se enkeltelevene. Men jeg hadde forventet mer. I stedet for å mase om hva vi mener at de med en annen etnisk bakgrunn ikke klarer og ikke gjør, bør vi gjøre noe med samfunnet. Hvordan møter vi mennesker som kommer til Norge i akutt nød? Blir de som kommer fra krigsherjede områder møtt med den hjelp som er helt nødvendig for å overleve?

Norsk integreringsdebatt vil aldri bli konstruktiv hvis det er utspill og velgertaktikk som avgjør hva de enkelte partiene mener og vil gjøre.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

10 kommentarer:

Anonym sa...

Har du tenkt på at norges befolkning består av ca4,5 mill nordmenn ?
Halvparten av Londons befolkning,og så skal Norge redde hele verden ???
I 2007 Var det regisrert 44000 asylsøkere og da lurer jeg hvor mye personell det skal til for å forpleie de ? De er jo så viktige, ikke sant ?
Så driter vi våre egne gamle som trenger pleie.'
Fatter du ?
RRN

Filip Rygg sa...

Noen bor på asylmottak i 2 år uten å få en avklaring. Hadde vi kuttet behandlingstiden til 6 mnd for søknadene så ville det vært langt bedre for de det gjelder og vi kunne brukt penger der det virkelig trengs.

Synve sa...

Jan Bøhler bor selv i Groruddalen og har dermed førstehåndskjennskap til et av Norges mest innvandringstette områder.

Hvor stor andel innvandrere omtrent har du i ditt boligområde ?

Tommy sa...

Det èr faktisk en utfordring å integrere innvandrerne i dagens samfunn.

Selvfølgelig må man ta med i beregningen at det er saksbehandlingstid, at de trenger tid til å lære seg språket og bli kjent med kulturen.

Men deltagelse og inkludering èr nøkkelen til integrering.

Jeg har sett langt mindre fine utspill enn dette.

Filip Rygg sa...

Synve: som jeg svarte på Twitter så bor jeg i Bergens eneste bydel med asylmottak(nå er vi i ferd med å få et til asylmottak i en annen bydel som venter på endelig godkjenning).

Folk flest kan ha lavt oppmøte på foreldremøter. Folk flest kan slite med å stille på dugnad. Å kreve at innvandrerne gjør det, uten å tilsvarende kreve at andre gjør det blir veldig spesielt.

Tommy: Helt enig i at deltakelse er avgjørende, og det må vi sikre. Er også enig i at utspillet var langt bedre enn mye annet. Men det rettferdiggjør ikke at vi henger ut en gruppe og deretter stiller egne krav til dem.

Jeg ønsker meg et samfunn hvor alle deltar. Jeg ønsker selvsagt at alle som har vandret til Norge skal få bli en naturlig del av samfunnet. Men jeg vil ikke bruke dem som en brikke i min valgkamp.

Tommy sa...

Filip: Stigmatisering av en gruppe mennesker er uheldig. Jeg liker det dårlig og ser hvor uheldig konsekvensene av det kan bli.

Sentralt i partiet har alt uttalt seg om saken og lar de følge dette opp videre.

Filip Rygg sa...

Da er vi veldig enige! :)

Anonym sa...

ENIG!!

Henrik Akselsen sa...

Det som er mest gøy her er at Bøhlers ryggmarksrefleks faktisk er å TVINGE folk til noe, i god sosialistisk ånd.

Filip Rygg sa...

:) godt poeng!