6. apr. 2009

Rød-grønn spillegalskap


Dagens Næringsliv mener Kjell Inge Røkke har fintet ut regjeringen, Høyre mener det minner om politisk korrupsjon og på børsen har dine og mine penger forsvunnet i rød-grønn spillegalskap.

Kort fortalt er historien slik: Røkke gikk til regjeringen med trussel om at Aker Solution ASA kunne få eiere utenfor Norge. Uten å innhente ekspertise eller sikre en større offentlig debatt gikk den rød-grønne regjeringen inn med 4.8 milliarder NOK. Nå er tapene store og det viser seg at en rekke merkelige disponeringer blir foretatt uten at regjeringen har kontroll.

Det vil være for lettvint å kritisere regjeringen for å tape penger på børsen, det gjør alle i disse dager. Men regjeringen må svare for hvorfor de så ukritisk velger ut en aktør. Og hvorfor klarer man ikke å utøve et mer målrettet statlig eierskap. Er det nok å bare eie? Eller er det meningen at eierskapet også skal få en finansiell eller samfunnsmessig betydning?

Å si at man sikrer norske arbeidsplasser ved å bruke 4.8 milliarder på et selskap holder ikke. Ihvert fall ikke hvis kritikerne har rett i at Aker Solution ASA brukes som søppelberg.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Joar sa...

Hi Filip,
Jeg har begynt og lese aktivt om bibelen paa engelsk, proever aa laere meg mer om joededommen og deres traditions and customs..
Halakah har jeg lest litt om paa engelsk i dag =)..

Det er spennende med religion, for den gir oss gode raad om hvordan vi mennesker skal behandle hverandre paa, og gir oss god laere om hva som er rett og hva som er galt...

Synes du Filip Phariseerne, de skriftlaerde og prestene i bibelen var for streng mot Jesus, da de hele tiden proevde aa finne maater aa ta ham paa da han noen ganger broet de strenge lovene som aa holde Sabbaten hellig? Phariseerne hadde mange viktige poenger etter min mening, men deres menneskesyn var tildels urettferdig, ved aa tro saa hoeyt om dem selv..

Filip med Ph var i bibelen en av syv utvalgte menn som var valgt til aa ta vare paa enkene i Jerusalem. Han dro saa til Samaria og en dag saa fortalte en engel ham aa gaa paa veien fra Jerusalem til Gaza. Og saa videre..
Men Filip er et veldig fint navn, og det er en fin historie som fortelles om Filip i bibelen.
Det er ganske mange fine navn i bibelen , det maa jeg si ^__^

Filip Rygg sa...

Hei Joar!

Høres spennende ut å lese bibelen på engelsk. I og med at dette er en politisk blogg så prøver jeg å unngå teologiske debatter. Men synes du har interessante refleksjoner. Og ja jeg har et bibelsk navn :)

Du kan evt sende meg en mail hvis du vil det.

Joar sa...

Kan godt skrive en email jeg =)