9. apr. 2009

WOW! KrF er i siget!


Endelig! Dette året har vært utrolig bra(sammenlignet med i fjor)! :) KrF slet lenge i dødskyggenes dal med oppslutning på 4 og 5 %. Nå har vi hatt mange godt over 6%, en over 8% og flere over 7%. Aprilmålingen Norstat har gjort for NRK gir KrF en oppslutning 7.2% og vi er her 4 størst i Norge. Er det KrFs tredje vei som frister velgerne?

I stedet for å snakke om alt som kan telles, snakker KrF om det som virkelig teller.

Høyere oppslutning er ikke et mål i seg selv. Men det er ingen tvil om at flere stortingsrepresentanter for KrF vil kunne få en politisk betydning. Mulighetene for å stoppe heldagsskolen øker, kontantstøtten kan i større grad sikres, sjansene for å få gjennomslag for en verdighetsgaranti for alle eldre øker og vi får sterkere miljørøster på tinget.

Det er unektelig en spennende gjeng som stiller til valg for KrF i år. Mange unge, svært variert bakgrunn og enormt sterkt engasjement. I Hordaland har vi Laila Dåvøy på topp, nylig ble hun kåret til Norges mektigste sykepleier og vi kjenner hennes enorme engasjement for barna, for de eldre og for de psykisk utviklingshemmede.

PS! Med denne målingen er det ganske sannsynelig at nr 2 i Hordaland kommer inn. Det ville vært moro! :)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

14 kommentarer:

Kristin Ekberg Vik sa...

Klart du kjem inn på tinget Filip!:)
Me gleder oss stort!:D

Anonym sa...

Lol....løkskaller som krf kommer aldri inn på tinget mer.....

Kristine sa...

Jeg heier på dere!

Vegard Johan sa...

Har aldri skjønt de målingene, men hvis det er positivt for KrF så er det bare knall!

Eg vil for all del fjerne heldagsskolen. Er lei av alle tullete forslag nå for tiden når det gjelder skole.

Du skal inn på tinget, sånn er det bare:)

Anonym sa...

"Er det KrFs tredje vei som frister velgerne?"

Hmm... Hvem var det som først brukte utrykket "den tredje vei"?
Jo, Mussolini. Enn det?

FR sa...

Siste anonym som kommenterer dette med tredje vei: Når KrF snakker om en tredje vei så handler dette om at vi skiller oss ut fra både sosialistisk- og markedsliberalistisk side. Som sentrumsalternativ er vi et tredje alternativ. Men godt mulig jeg ikke skal rope ut "tredje vei" for ofte.

Morten sa...

Ja, Krf er jo tydelige når det gjelder ekteskapsloven også, den er tapt sier man nå, og gidder ikke engang å diskutere den... Jeg hadde stemt KRF om de hadde turt å stå litt mot strømmen, være tydelige på KRISTNE verdier, istedet for å opprette støtte til koranskoler og annen snillisme. Jesus sa jo til de som handlet i tempelet med penger; "jo, dere har sikkert rett i at dette er lurt, kompromisser er jo det jeg etterlyser." Tenk om KRF kunne vært nettopp Kristelig folkeparti, og ikke Kompromissets folkeparti.

Sondre Olsen sa...

KrF kan ikke si ja bare til kristne friskoler. Ja til kristne friskoler, men naturligvis også ja til f.eks muslimske og jødiske friskoler. Prinsipper må man ha:)

Guest sa...

Veldig enig med deg, Morten.
At nei til oljeboring ii Lofoten skal være viktigere for KrF enn reversering av ekteskapsloven sier det meste om hvilket parti KrF per dags dato er. Dessverre.

Filip Rygg sa...

KrF er veldig tydelige på at vi vil reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. At vi ikke skulle ville det er rykter jeg ikke skjønner hvor du har fra. De ter heller slik at nei til oljeboring i Lofoten er viktigere, begge sakene er viktige.

Guest sa...

Jeg refererer til det Knut Arild Hareide uttalte for få dager siden, da han sa at ekteskapsloven var en tapt sak som ikke var verdt å bruke energi på.

Jeg håper likevel at dette bare var hans personlige mening, og at KrF gjør reverseringen av dagens ekteskapslov til sin viktigste valgkampsak.

Anonym sa...

Ahh, det var det Mussolini mente også. Det er en utbredt misforståelse at fascismen ligger på ytterste høyre.

Men misforstå ikke, jeg tror ikke KrF eller noen annen som tror på blandingspolitikk er fascister.
Jeg tror bare utdanningssystemet har sviktet der. Fascistene tapte krigen men vant freden.

Det finnes en ypperlig bok om temaet, om du har lyst til å lese deg opp. Liberal Fascism av Jonah Goldberg.

http://www.amazon.com/Liberal-Fascism-American-Mussolini-Politics/dp/0385511841

Morten sa...

Sletter man kommentarer/sannheter her som man ikke liker?

Filip Rygg sa...

Nei! :)