2. mai 2009

Bilder, inntrykk og annet dill fra #krflm




twitter hagler beskjeder med ordet #krflm. Delegater, politiske motstandere og publikum som følger KrF-TV er inne og gir sine tilbakemeldinger og tanker til det som skjer på KrFs landsmøte i Kristiansand. Ganske morsomt vil jeg si. På bildet over ser vi leder i Bergen KrF, Robert Erlandsen. Om litt får vi vite om han blir vara til sentralstyret.

Det var ikke noe sjokk at partiledelsen ble gjenvalgt. Selv om noen stemte blankt under nestledervalget er støtten til ledelsen overveldende. Dagfinn Høybråten ble gjenvalgt enstemmig.
.
En av debattene som har fått litt ekstra oppmerksomhet er debatten rundt ekteskapsloven. I KrF er det stor frustrasjon over det regjeringen har gjort, og særlig blir man provosert over at barna er fratatt retten til en mor og en far. Landsmøtet vedtok enstemmig å arbeide for en endring. Men det har i ettertid vært en viss debatt rundt det som ble sagt når temaet skulle diskuteres. Selv synes jeg det verken er interessant eller nødvendig å bruke trosmessige argumenter. Men at det er et mangfold i KrF er ganske naturlig. Slik er det i alle partier.


KrFs egen flickr-side finner du masse bilder fra landsmøtet. Bildet over er av KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad som også stiller som 1. kandidat for Aust-Agder KrF ved stortingsvalget. Anbefaler også å følge med på krf.no, der er det mange nyheter og mye spennende politikk.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Guest sa...

Takk for en fin oppsummering. Bra med takhøyde i KrF, selv om jeg leser at den kom noen argumenter i ekteskapssaken som var så usmakelige at Knut Arild Hareide går ut i media med at han er skuffet over flere av delegatene. Det har ført til en storm på bloggen hans, og jeg ser at det er mange av dine partifeller som bruker tro, overbevisning og tolkning av bibelen. Apropos debatten her: http://www.filiprygg.no/2009/04/fagbevegelsen-penger-fagbevegelsen.html. Er egentlig blandingen mellom et politisk parti og kristent verdigrunnlag (bibelen) så veldig mye bedre enn et parti og en fagbevegelse?

Guest sa...

Det er jo litt artig da, Filip, at en del av de diskusjonene vi to hadde i forkant kom klart frem under landsmøtebehandlingen. Jeg fikk sterk kritikk fra deg fordi jeg koblet bibelen opp mot KrFs meninger, og da er det jo litt søtt at lederen av programkomiteen må gå ut og beklage en del av de meningene som dine partifeller fremmer i debatten. Etter mitt skjønn må dere snart velge, skal dere være verdikonservative eller kristenkonservative. Lykke til :-)