3. aug. 2009

Statlige arbeidsplasser til Vaksdal?


I Bondevik 2 regjeringen, ble det flyttet 8 statlige tilsyn ut av Oslo, tilsvarende 900 arbeidsplasser. I følge SSB har den rød-grønne regjeringen kun flyttet 40 arbeidsplasser til områder utenfor Oslo. Nå har Senterpartiet fått dårlig samvittighet, og vil ha et tak på 40.000 statlige arbeidsplasser i Oslo. Det blir feil av minst 3 viktige grunner.

1. Med tak sier Sp at det skal etableres flere statlige arbeidsplasser, med andre ord; mer statlig byråkrati. Det ønsker ikke KrF. Det kan ikke være slik at for å få statlige arbeidsplasser i feks Hordaland, så må det etabelres nye. Hvorfor kan ikke eksisterende enheter flyttes ut?
.
2. Å ha et tallbasert tak for antall arbeidsplasser blir også svært lite hensiktsmessig. Det må være behovet som styrer antallet arbeidsplasser, ikke en målsetning tatt ut i fra løse luften.

3. For å få statlige arbeidsplasser i distriktet må hele enheter flyttes. Hvis finansdepartementet skal få en ny sekretær og tallet er nådd 40.000 i Oslo, må da departementet plassere sekretæren i Florø?

KrF ønsker å flytte hele enheter ut av Oslo, flere tilsyn, direktorat og selskaper bør kunne plasseres i feks Vaksdal som nå har fått en del ledige arealer. Det samme gjelder andre kommuner i fylket vårt. Staten er til for hele landet, og da må også arbeidsplassene kunne ligge i hele landet.

Les også: Lite troverdig av Senterpartiet (kjellingolf.no)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Guest sa...

Joda, teknisk sett greitt nok - men det er faktisk MENNESKER og familier som flyttes; familie, venner og skolemiljø forsvinnereller blir nærmest utilgjengelige. Staten er faktisk en elendig arbeidsgiver - på grunn av politiske vedtak...

filiprygg sa...

Du har absolutt et poeng: Alt må gjøres på en skikkelig måte og ikke over natten. Det er ingen selvfølge at alt skal ligge i Oslo. Staten forvalter store ressurser på vegne av oss alle, det er helt rimelig at man da også ser på hvor dette skal forvaltes.

Guest sa...

Og legg gjerne nye tilsyn til f.eks. Vaksdal! Det trengs offentlige kontorer med etterspørsel etter velutdannede folk utenfor Oslo-området!

filiprygg sa...

Enig i det. Både nye og eksisterende arbeidsplasser må kunne legges til feks Vaksdal.

Guest sa...

Men ikke å tvangsflytte eksisterende arbeidsplasser???

filiprygg sa...

Det er absolutt nødvendig å gjennomgå eksisterende arbeidsplasser. Det må skje på skikkelig måte, men det er ingen grunn til å tro at dagens 40.000 arbeidsplasser som i dag ligger i Oslo, også i fremtiden bør være lokalisert i hovedstaden.