6. nov. 2009

Ny barnehage i Nygårdsparken


Det var en del støy da kommunen bestemte seg for å etablere en midlertidig barnehage i Nygårdsparken. Noen år senere er svært mange blitt positive til tiltaket og foreldrene gir gode tilbakemeldinger. I tillegg har flere i nærmiljøet engasjert seg.

Vi kommer likevel ikke til å beholde dagens midlertidige bygg. Parken trenger et permanent bygg som kan forskjønne inngangen til parken. Vi tror også at vi gjennom en reguleringsprosess kan få vurdert litt flere plasseringer, noe som kan være positivt for alle aktører i denne saken.

Området trenger en permanent barnehage. De ansatte i dagens midlertidige barnehage gjør en super jobb og her trenger vi alle barnehageplasser vi kan få. Har du innspill til hvordan den nye barnehagen kan bli best mulig så er vi veldig takknemlig for det.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

Vegard Johan sa...

Hørte om et veldig bra prosjekt. Tror det var i knarvik. Der hadde bygd en barnehage hvor en designer var med og det var visst billigere enn de kommunen hadde bygd.
http://www.knarvikbarnehage.no/page.php?mtid=13&elid=18&menu_10=22
håper e ikje leste feil igjen :)

FR sa...

Ja det er spennende det de har fått til i Knarvik. Mye lavere kostnader enn det vi bygger for i Bergen. Takk for link!

Birger Monsen sa...

Det er kanskje bare meg, men jeg synes da at det ikke skal store håndgrepene til for at de midlertidige brakkebarnehagene skal bli like pene som det i Knarvik!

FR sa...

:) du har nok et poeng Birger. Men jeg tenker at vi skal gjøre en del mer i Nygårdsparken. Viktig område hvor vi også må få til noe som kan forskjønne inngangen til parken.

Birger Monsen sa...

Jeg er helt enig. Nygårdsparken fortjener noe som ser bedre ut enn både brakkebarnehagene og Knarvik barnehage.

Det blir nok ikke enkelt å finne noe som er 'riktig' som portal til parken, midt mellom alle de arkitektonisk nokså sprikende omgivelsene.

Anonym sa...

ER lei av at barnehager blir så totalt favoritisert her i Bergen.
barnehagen bør bygges utenfor parken. men kan gjerne ha lekeareal i tilknyttning, eller at barnehagen kan ligge i nærheten , så de kan bruke parken til turområde..

Det er kul umulig å finne steder en kan la sine barn leke i Bergen, om man gjør jobben med å passe dem selv, og det burde vært et sted i Nygårdsparken hvor det var lekeplass tilgjengelig... på dagtid. året rundt.
(+ flere steder lett tilgjengelig plassert rundt i denne fine byen vår)

Og i tillegg , så burde ikke alle barneparkene ha blitt nedlagt.
Mange barn hadde hatt det bedre av å hatt kort dag i park... istedenfor de lange dagene i barnehagene her i byen..

Og mange flere barn i Bergen hadde hatt godt av å blitt passet av foreldrene, istedenfor å bli sendt så tidlig ut i fulltidsplass som trenden her i Bergen er.

Anonym sa...

Du er historieløs og en som farer med fanteri, Filip Rygg. Du er ingen privatperson, men Bergen Kommunes mann. Bergen Kommune gir lovnader om at barnehagen er midlirtidig og at det er uaktuelt å bygge permanent barnehage i Nygårdsparken i fremtiden. Du bryter et løfte Filip Rygg, og det burde du holde deg for god til. Nettopp du som representerer Kristelig Folkeparti, bør tenke over det. I stedet velger du å manipulere frem ditt løftebrudd.

Møhlenpris beboer