8. juni 2010

Vanskelig barneoppdragelse


I følge VG vil 7 av 10 ha hjelp til å oppdra barna. I Bergen har vi flere foreldreveildningstilbud. COPE som er det nyeste tiltaket har visst seg å være svært populært. Halvparten av førsteklasseforeldrene i Laksevåg meldte seg på kurset. Bør vi ha flere offentlige tilbud?

Jeg er grunnleggende for alt som kan styrke familien, men å gjøre  det obligatorisk slik nesten 1 av 5 i undersøkelsen støtter, det er å gå for langt. Vi trenger ingen statlig sertifiseringsordning av foreldre, men vi kan absolutt ha flere tilbud til foreldre som ønsker hjelp.

Barnevernet og PPT har i mange år drevet med foreldreveiledning. Mange kjenner gjerne ICDP som gir gode resultater. Forhåpentligvis vil Bergen kommune etterhvert kunne tilby noe til alle  foreldre i alle bydeler. Barneoppdragelse er krevende.


PS! Nå sover mini på kontoret. Håper streiken snart er over!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Bjørn A Jenssen sa...

Selvsagt synes mange foreldre at det er vanskelig å oppdra ungene sine. Man må jo først bli kjent med hverandre. Det er ikke lett med mor og far - hvis da ungene har mor og far som bor sammen - i heldagsjobber, og avkommet plassert i institusjoner fra ettårsalderen...

FR sa...

Det er jo et poeng. Vi lager stadig ordninger som gjør at barna ser sine egne foreldre lite. Opplever at mange ønsker mer tid, viktig at vi legger til rette for det.

Atad Xart sa...

Jeg tror vi har mistet mye i den utviklingen der vi har gått fra storfamilier, via kjernefamilien til den situasjonen vi har i dag med aleneforsørgere i full jobb. Mange barn oppdrar i praksis seg selv. Det er jo klart at foreldre fikk mye hjelp av besteforeldrene og andre slektninger til barneoppdragelsen tidligere. Når man har mindre kontakt mellom generasjonene mister man mye verdifull kunnskap i samfunnet. Jeg tror vi i dag har en kjempeutfordring i forhold individualiseringen i alle samfunnsskikt. Å være en liten enhet passer bra for de ressurssterke som dermed får full frihet til å gjøre som de vil, men det passer mindre bra for de ressurssvake som taper på å ikke ha en utvidet familie rundt seg.

FR sa...

Veldig enig. Jeg håper vi snart kan få en offentlig debatt om dette. Det virker politisk ukorrekt å snakke om viktigheten av storfamilien. Kanskje kan KrF klare noe her. Uten at det skal være fordømmende!