5. juli 2010

En løgn blir ikke...


...sann hvis den gjentas. Igjen og igjen hører vi at kommunene boikotter regjeringens barnevernssatsing. Det blir fra Lysbakken sagt at regjeringen la inn 400 nye stillinger.  Hallo!

I alle kommunale budsjettprosesser beregner man en vekst i de frie inntektene. Det skyldes økte behov, nye oppgaver og endret demografi. Når man så får den veksten i frie inntekter velger kommunene hvordan det skal budsjetteres ut i fra sine behov. I fjor tenkte regjeringen annerledes. Da var de frie inntektene "øremerket". Inntektene som skulle gå til å dekke nye behov i kommune Norge var forventet brukt på nye stillinger i barnevernet. Et fint ønske, men helt urealistisk. Det har man hele tiden visst, men her vil man bløffe seg til en barnevernssatsing.

Det er sikkert mange utfordringer med barnevernet, men den største er kuttene man pålegger sine egne statlige etater. Her i vest skal man kutte 20%. Jeg forstår ærlig talt ikke klagene på kommunene som tross alt bare gjør jobben sin, når staten samtidig strammer inn.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Iver sa...

Noe er spinnvilt med barnevernet!